Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
33
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
69.12 Кб
Скачать

4. Телекомунікаційне обладнання

Телекомунікаційне обладнання класифікується відповідно до категорії користувача.

Обладнання, що розміщується у приміщеннях користувача. Включає всі види апаратури, що встановлюється у приміщеннях користувачів телекомунікацій:

  • приватні телефонні установки (комутовані та гібридні), сполучені з міськими мережами;

  • приватні телекомунікаційні комутатори відомчих автоматичних телефонних станцій, що використовуються для комутації вхідних і вихідних сигналів (дзвінків);

  • термінальне обладнання (побутове і професійне), що охоплює різні види телефонів, факс-машин, телексів, телетайпів, відеотекс-термі­налів і відповідної допоміжної апаратури, крім мобільних термінальних (кінцевих) пристроїв;

  • мобільне обладнання (побутове і професійне), що охоплює різні види бездротових термінальних (кінцевих) пристроїв: безпроводові телефони, автомобільні телефони, кінцеві пристрої Європейської цифрової телекомунікаційної системи DEST і безпроводові телефони цифрової радіосистеми СТХ, кінцеві пристрої глобальної мережі GSM, пейджери, за винятком апаратури, що використовується в державних безпроводових мережах зв’язку загального користування;

  • інше обладнання (домашнє і професійне), що охоплює види апаратури приватного користування, не згадані вище: автовідповідачі, обладнання для проведення аудіо- і відеоконференцій тощо.

Обладнання, що забезпечує надання комунікаційних послуг. До цієї категорії належить все обладнання, що використовується телекомунікаційними каналами для надання мережевих послуг з передавання звукової інформації і даних:

  • апаратура для надання послуг з комутації (локальні, вузлові, магістральні і телексні комутатори, комутатори даних й стільникового радіозв’язку);

  • апаратура для надання послуг з передавання даних/звуку (голосу) (мультиплексори, мікрохвильові пристрої, пристрої перехресного зв’язку, лінійні термінали).

5. Комунікаційні послуги

Послуги мереж передавання звуку (голосу). До цього сегменту ринку ІКТ належать інформаційні послуги щодо забезпечення голосового зв’язку, які надаються телекомунікаційними компаніями на резидентному, комерційному, національному і міжнародному рівнях, а також послуги аналогових, цифрових і мобільних телекомунікаційних мереж (автомобільні та персональні телефони).

Послуги мереж передавання даних. Цей сегмент ринку ІКТ включає такі категорії інформаційних послуг:

  • обслуговування приватних ліній (під приватною лінією розуміється з’єднання двох абонентських точок). Приватні лінії здаються в оренду окремим користувачам, тому тільки конкретний користувач може здійснювати передавання даних такою лінією. При цьому тарифи базуються на фіксованих цінах залежно від відстані між двома точками і не залежать від часу і графіка передавання даних;

  • послуги з комутації даних базуються на використанні мереж передавання даних з комутацією пакетів (типу Transpac), кільцевих комутованих мереж, мереж, що працюють з урахуванням доданої вартості (типу GEIS), а також можливостях, що надаються цифровими мережами інтегрованого обслуговування (ISDN).

Послуги з установлення та обслуговування обладнання у приміщеннях користувача. Цей сегмент включає усі види послуг з установлення, налагодження, супроводу та обслуговування апаратури у приміщеннях користувача.

* Наводиться за: Введение в информационный бизнес: Учеб. пособие / О. В. Голосов, С. А. Охрименко, А. В. Хорошилов и др.; Под ред. В. П. Тихомирова, А. В. Хорошилова. — М.: Финансы и статистика, 1996. — 240 с. (Витяг з кн.: Europian information technology. 1995. — Mainz: Eggebrecht-Press KG).

119

Соседние файлы в папке ekonomika_ta_organ_inform_biznesu_lazareva