Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
616.45 Кб
Скачать

Тема 12. Звітність про виконання бюджету

Звітність про виконання бюджету як інформаційна база бюджетного процесу.

Організація, види та форми бюджетної звітності. Періодичність бюд­жет­ної звітності. Склад документів бюджетної звітності, порядок їх складан­ня, подання та затвердження. Взаємозв”язок звітності розпорядників і одержувачів бюджетних коштів про виконання кошторисів і органів казначейства про виконання Державного бюджету і місцевих бюджетів України.

Місячна, квартальна і річна звітність розпорядників і одержувачів бюджетних коштів про використання бюджетних коштів, одержаних із Державного та місцевих бюджетів. Склад звітних документів, терміни і порядок їх подання.

Місячна, квартальна і річна звітність органів Державного казначейства про виконання Державного бюджету України. Склад звітних документів, терміни і порядок їх подання.

Місячна, квартальна і річна звітність органів Державного казначейства про виконання місцевих бюджетів. Склад звітних документів, терміни і порядок їх подання.

Порядок затвердження звіту про виконання бюджету держави.

Порядок і терміни подання звітності про виконання Державного бюджету України органам законодавчої і виконавчої влади.

Тема 13. Контроль за рухом бюджетних потоків

Контроль за формуванням доходів бюджету. Контроль у сфері податкових надходжень: організація контролю за надходженням податкових платежів до бюджету, документальні перевірки правильності розрахунків платників з бюджетом, оформлення результатів податкових перевірок. Контроль за сплатою митних платежів. Контроль за надходженням неподаткових доходів до бюджету.

Система державного внутрішнього фінансового контролю та її складові: фінансове управління і контроль, внутрішній аудит і гармонізація на центральному рівні.

Внутрішній контроль як інструмент управління. Попередній, поточний і подальший фінансовий контроль. Роль і місце подальшого контролю в системі державного внутрішнього фінансового контролю. Інспектування: централізоване і децентралізоване. Форми інспектування: ревізії і перевірки. Організація і планування ревізій (перевірок).Основні завдання та порядок проведення ревізій фінансових органів щодо складання і виконання бюджету, бюджетних установ щодо цільового використання бюджетних коштів тощо. Етапи ревізійного процесу: підготовка до проведення ревізії, організація роботи на місці ревізії, складання акта ревізії, реалізація матеріалів ревізій.

Внутрішній аудит: основні мета і завдання. Централізований і децентралізований внутрішній аудит. Порядок проведення централізованого внутрішнього аудиту органами Державної контрольно-ревізійної служби України: державний фінансовий аудит діяльності суб"єктів господарювання, державний фінансовий аудит діяльності бюджетних установ, державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм. Порядок проведення децентралізованого внутрішнього аудиту: аудит ефективності виконання бюджетних програм, аудит виконання місцевих бюджетів, фінансовий аудит суб"єктів господарювання, операційний аудит.

Гармонізація державного внутрішнього фінансового контролю.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr