Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінанси ОА курсова методичка 2015.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.03.2015
Размер:
321.02 Кб
Скачать
      1. 6.3. Оформлення таблиць і посилань на таблиці

Цифровий матеріал, коли його багато чи коли є необхідність у зіставленні й виведенні визначених закономірностей, оформляють у курсовій роботі у вигляді таблиць. Таблиці застосовують для кращого уточнення та зручності порівнювання показників.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово "Таблиця" починають з великої літери. Назву наводять жирним шрифтом.

Заголовок кожної графи в головці таблиці має бути по можливості коротким.

Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними. Висота рядків повинна бути не меншою 8 мм. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба.

Таблиці необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Таблиці, розміщені на окремих сторінках курсової роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Якщо в розділі курсової роботи одна таблиця, її нумерують за загальними правилами.

Кожна таблиця повинна мати тематичний заголовок, що відображає її зміст. Назву слід розміщувати безпосередньо над таблицею посередині рядка, напівжирним шрифтом.

Таблиці позначають словом "Таблиця" в правому верхньому куті над заголовком таблиці. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці в межах цього розділу, між якими ставиться крапка. Крапку у кінці назви таблиці і після номера таблиці ставити не треба.

Наприклад:

Таблиця 2.1

Розрахунок ціни акцій корпорації

Курс, дол.

Надійшло пропозицій про продаж за встановленою ціною і вище

Надійшло пропозицій про покупку за встановленою ціною і вище

01

02

03

550

1000

165

525

820

255

500

655

355

Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на наступну сторінку. При перенесенні таблиці на наступну сторінку назву вміщують тільки над її першою частиною. Над іншими частинами друкують слова "Продовж. табл." із зазначенням номера таблиці.

Наприклад:

Таблиця 2.1

Розрахунок ціни акцій корпорації

Курс, дол.

Надійшло пропозицій про продаж за

встановленою ціною і вище

Надійшло пропозицій про покупку за

встановленою ціною і вище

01

02

03

550

1000

165

525

820

255

500

655

355

Продовж. табл. 2.1

01

02

03

475

485

485

450

340

635

425

230

745

На всі таблиці в роботі повинні бути посилання в тексті, при цьому слово "таблиця" в тексті, де студенту треба вказати на неї, пишуть скорочено "табл." з номером у вигляді виразу в круглих дужках "(табл. 3.1)". Не варто оформлювати посилання на таблиці як самостійні фрази, в яких лише повторюється те, що міститься у підписі. У повторних посиланнях на таблиці треба вказувати скорочено слово "дивись" (див. табл. 3.1).

У таблиці обов’язково слід показувати одиниці виміру. Якщо всі показники мають однакову розмірність, то вони виносяться в заголовок. У випадку різної розмірності одиниці виміру надаються окремо в заголовках граф чи рядків. Одиниці виміру вказуються в скороченому вигляді відповідно до діючих стандартів.