Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_ОЕ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
1.19 Mб
Скачать
  1. Загальні вимоги до виконання домашньої контрольної роботи та оформлення пояснювальної записки

    1. 1.1. Завдання на домашню контрольну роботу

Транзистор, включений в підсилювальний каскад по схемі зі спільним емітером, працює на активне навантаження . Напруга живлення подається на каскад від джерела енергії, ЕРС якого дорівнює. Для подачі зміщення в коло бази використовується резистор (рис. 1.1) або резистивний дільник (рис.1.2) (відповідно до номера варіанта).

Розрахувати режим по постійному і змінному струму транзистора, а саме:

  1. Визначити робочу точку на вихідних та вхідних характеристиках транзистора для забезпечення оптимального (неспотвореного) підсилення.

  2. Визначити вихідні та вхідні потужності.

  3. Визначити характеристики підсилювального каскаду.

  4. Розрахувати резистивний дільник (або визначити опір резистора), що використовується для подачі зміщення на базу; розрахувати ємності розділових конденсаторів.

  5. Визначити в робочій точці параметри .

Рис. 1.1. Схема підсилювального каскаду з подачею зміщення в коло бази через резистор

Рис. 1.2. Схема підсилювального каскаду з подачею зміщення в коло бази через резистивний дільник

1.2. Організаційні вказівки до виконання домашньої контрольної роботи

Номер варіанту на домашню контрольну роботу кожному студенту призначає викладач. Виконувати домашню контрольну роботу рекомендується згідно графіка, наведеного в табл. 1.

Таблиця 1. Календарний графік виконання домашньої контрольної роботи

Пункти завдання

Термін виконання

(навчальні тижні семестру)

Видача завдання

6

Виконання та оформлення завдання №1

7

Виконання та оформлення завдання №2

8

Виконання та оформлення завдання №3

9

Виконання та оформлення завдання №4

10

Виконання та оформлення завдання №5

11

Перевірка роботи викладачем

12-13

Оцінювання домашньої контрольної роботи проводиться згідно Положення про рейтингову систему оцінки успішності студентів.

1.3. Структура пояснювальної записки до домашньої контрольної роботи

  • Титульний аркуш;

  • індивідуальне завдання на домашню контрольну роботу;

  • розрахункова частина:

    • завдання 1;

    • завдання 2;

    • завдання 3;

    • завдання 4;

    • завдання 5;

– список літератури.

1.4. Рекомендації щодо оформлення пояснювальної записки

У вищому навчальному закладі всі види носіїв навчально-наукової інформації – звіти, статті, тези, реферати, дисертації, розрахунково-графічні, курсові, дипломні, а також домашні контрольні роботи відносять до наукових документів. Створені документи повинні відповідати вимогам стандартів – нормативним документам, що встановлюють комплекс норм, правил, вимог до об’єкта стандартизації на підставі досягнень науки, техніки і передового досвіду і затверджених компетентним органом у відповідності до чинного законодавства [1].

Пояснювальну записку до домашньої контрольної роботи виконують у рукописному вигляді або машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) способом на одному боці аркуша білого паперу формату А4 без рамок і штампів. Якщо робота набирається на комп’ютері, слід використовувати наступні налаштування: шрифт Times New Roman, 14 пт, міжрядковий інтервал 1,5, береги: верхній, лівий і нижній – не менше 20 мм, правий – не менше 10 мм. Рекомендований обсяг пояснювальної записки складає 20-30 аркушів.

Титульний аркуш оформлюють згідно до вимог, прийнятих в НТУУ «КПІ» (див. додаток Д. 2).

В індивідуальному завданні на домашню контрольну роботу наводять креслення електричної принципової схеми досліджуваного кола, вихідні дані (тип транзистора згідно номера варіанта), перелік величин, які підлягають розрахунку. Його оформлюють згідно зразка (див. додаток Д. 3).

Кожне нове завдання рекомендується починати з нового аркушу. У кінці кожного виконаного завдання необхідно привести повне формулювання отриманої відповіді.

Всі схеми повинні бути накреслені відповідно до вимог ЄСКД.

В роботі розрахунки і формули слід супроводжувати коментарями (посилання на літературні джерела, визначення, властивості та ін.), а також наводити проміжні етапи. Наведення числового результату розрахунків без попереднього запису у формулі замість буквених символів числових значень величин, які входять до неї, не допускається [2].

Сторінки слід нумерувати арабськими цифрами, починаючи з цифри 3, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту пояснювальної записки. Номер сторінки проставляють на нижньому полі аркуша без крапки в кінці. Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють [2].