Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив1 / docx55 / курсовая(12).docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
01.08.2013
Размер:
108.45 Кб
Скачать

Висновки

У ході курсової роботи було досліджено та визначено педагогічні функції застосування мікрогрупових форм навчання у ПТНЗ, виявлено вимоги щодо кращої ефективності застосування.

В нашій роботі ми розв’язали наступні завдання: дослідили історію виникнення методу аналізу конкретних ситуацій; визначили мету і завдання застосування методу аналізу конкретних ситуацій; з’ясували, які принципи професійного навчання першочергово реалізуються під час застосування методу аналізу конкретних ситуацій, щоб він був доступним і зрозумілим кожному студенту, також з’ясували, що жоден принцип не може бути виключений, тому що ці принципи складають цілісність; визначили вимоги до реалізації методу ситуацій у навчанні; представили схему успішного проведення уроку із застосуванням методу аналізу конкретних ситуацій, що включає: професійну підготовку лектора, налаштований контакт з аудиторією, актуальність теми, застосування новітніх, цікавих технологій, за допомогою яких метод наочності показує максимальний результат. Також визначили виховні, організаційні вимоги, плюси та мінуси під час використання методу конкретних ситуацій.

Мета дослідження досягнута у повній мірі, гіпотеза дослідження підтвердилась. Отримані результати можна використовувати у навчально-виховному процесі ВНЗ під час підготовки та проведення лекційних занять та організації екологічного виховання студентів.

Список використаних джерел

1. Бабанский Ю.К. Избранные педагогические труды / Сост. М.Ю.Бабанский. – М.: Педагогика, 1989. – 560 с.

  1. 2. Басова Н.С. Педагогика и практическая психология. – Ростов н/Д: Феникс, 1999. – 416с.

  2. 3. Безрукова В.С. Педагогика. Проективная педагогика: Учебное пособие для инженерно-педагогических институтов и индустриально-педагогических техникумов. – Екатеринбург: Издательство «Деловая книга», 1996. – 344с.

  3. 4. Волкова Н.П. Педагогіка: Посібник для студентів вищих навчальних закладів. – К.: Видавничий центр «Академія», 2001. – 576 с.

  4. 5. Дидактические основы подготовки инженеров-педагогов: Учеб. пособие / Под ред. П.Ф.Кубрушко, В.П.Косырева. – Екатеринбург: Изд-во Урал. гос. проф. пед. ун-та, 1997. – 200 с.

Соседние файлы в папке docx55