Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив2 / курсач docx283 / KURSACh-KhUYaCh.docx
Скачиваний:
64
Добавлен:
07.08.2013
Размер:
69.92 Кб
Скачать

3. Складання, погодження та затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

3.1 Основні вимоги до складання проекту землеустрою щодо відведення.

Підставою для розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки є: клопотання (заява) замовника та дозвіл відповідної ради (адміністрації) на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або судового рішення.

3.2 Зміст договору на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Між замовником і виконавцем землевпорядних робіт складається Типовий договір, до якого входять технічне завдання, завдання, календарний план, кошторис і є невід’ємними частинами дого­вору між цими організаціями на проведення відповідних робіт.

Кошторис на виконання землевпорядних робіт складається на підставі «Розмірів оплати земельно-кадастрових робіт та послуг» 2001 рік.

Надаються висновки про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки від районного (міського) управління (відділу) земельних ресурсів, управління (відділу) архітектури та містобудування, районної (міської) санітарно-епідеміологічної станції, управління (відділу) охорони навколишнього природного середовища та управління (відділу) культури та туризму.

3.3 Зміст технічного завдання.

Надання земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо відведення цих ділянок. Такі проекти розробляються державними та іншими землевпорядними організаціями, які мають землевпорядну та геодезичну ліцензію, з дотриманням вимог чинного законодавства України. Замовниками виконання вказаних робіт є відповідні місцеві ради, юридичні та фізичні особи.

3.4 Послідовність погодження та затвердження проекту землеустрою щодо відведення.

Передача замовником проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на державну землевпорядну експертизу (Додаток 22) здійснюється відповідно до закону України «Про державну землевпорядну експертизу документації).

Після отримання позитивного висновку державної землевпорядної експертизи проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки подається до відповідної ради або державної адміністрації для розгляду та прийняття у межах своєї компетенції рішення (розпорядження) про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у власність або користування.

Якщо земельна ділянка надається шляхом аукціону або торгів необхідно оформити «Технічний паспорт земельної ділянки, яка виставляється на торги».

3.5 Основні вимоги до змісту та оформлення графічних матеріалів, що входять до проекту землеустрою щодо відведення.

При складанні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки необхідно оформити такі графічні матеріали:

  1. проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки;

  2. викопіювання з чергового кадастрового плану;

  3. схему (фрагмент схеми) економіко-планувальних зон із зазначенням місця розташування земельної ділянки;

  4. план зон обмежень і сервітутів;

  5. креслення перенесення проекту у натуру (на місцевість).

При виконанні даного курсового проекту для студентів обов’язковими графічними матеріалами є:

1) Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, на якому необхідно показати такі елементи: ситуаційну схему розташування ділянки у системі кварталів населеного пункту (масштаб); креслення земельної ділянки, що передбачене до відведення (масштаб); експлікацію земельних угідь (форма № 6-зем); погодження; умовні позначення; опис меж; штамп університету.

2) План зон обмежень і сервітутів на земельну ділянку на якому необхідно показати такі елементи: план земельної ділянки із обмеженнями і сервітутами; таблицю із видами обмеженнями та сервітутами.

Графічні матеріали виконуються на форматі А-3 і є невід’ємними частинами проекту.

Соседние файлы в папке курсач docx283