Скачиваний:
69
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
225.28 Кб
Скачать

3.2 Ув'язування перегінних і станційних пристроїв а і т

У випадку устаткування перегону автоблокуванням як правило прилягаючі до перегону станції обладнаються пристроями електричної централізації. Зважаючи на те, що перегінні системи автоматики функціонують в автоматичному режимі, а станційні – у напівавтоматичному-виникає необхідність організації ув'язування між схемами АБ і ЭЦ. Схеми ув'язування приведені на сторінці 15. Для своєчасного оповіщення машиніста про швидкість з якою повинний рухатися потяг, і на який шлях станції він приймається, на предвхідній СУ організовується додаткове сигнальне показання-жовтий миготливий. Показання вказує на те, що потяг на станцію буде прийматися на бокову колію по стрілках з марками хрестовин 1/9, 1/11. У деяких випадках організовують і зелений миготливий вогонь, що вказує машиністу, що потяг на станцію буде прийматися на бокову колію по стрілках з маркою хрестовин 1/18, 1/22. Ці функції реалізують ланцюга ув'язування по прибуттю.

Для ув'язування й організації зазначених показань використовуються наступні ланцюги:

- ліній на Л-ОЛ для включення лінійного реле предвхідного світлофора;

- ланцюг повідомлення И1-ОИ1 і И2-ОИ2 для включення на станції ізвестительного реле наближення потяга Н1ИП, Н2ИП для першої другої ділянок наближення відповідно;

- ланцюг М-ОМ для включення при правильному русі потягів миготливого реле М, що знаходиться в релейній шафі предвхідной сигнальної установки;

Для оповіщення ДСП про наближення потяга за дві блок-ділянки, як вже було зазначено вище, організовуються лінійні ланцюги И1-ОИ1іИ2-ОИ2, у які заводяться контакти повторювачів відповідних РК. Що стосується повідомлення по відправленню-організовують один лінійний ланцюг за допомогою якої, використовуючи полярну ознаку сигналу, вдається передавати на станцію стан двох прилягаючих до станції блок участків.

Аналогічно ув'язуванню показань між прохідними СУ по ланцюзі Л-ОЛ на предвхідний СУ здійснюють вибір показання. У ланцюгах ув'язування по відправленню в ланцюг повідомлення, крім реле повідомлення наближення, підключають реле кодування РК маршруту відправлення ( реле ЧОИТ), вибір коду і сигнального показання здійснюється лінійними реле Л, що живляться з першої по відправленню СУ.

4 Автоматичний контроль стану перегінних і станційних пристроїв

Для контролю руху потяга в реальному масштабі часу, а також контролю стану пристроїв СЦБ, була розроблена система частотного диспетчерського контролю (ЧДК) (сторінка 25). У системі ЧДК інформація про рух потягів по перегонах передається на станції, що обмежують перегін, а зі станції інформація передається на центральну диспетчерську посаду.

Для організації такої системи в РШ кожної СУ встановлюється генератор фіксованої частоти (удіапазоні300-1500Гц) і по лінії подвійного зниження напруги (ДСН) на станцію передається інформація про стан СУ й АПС.

Пристроями ЧДК на станцію передається наступна інформація із сигнальних установок:

- про цілісності основних і додаткових ниток розжарення ламп червоного вогню;

- відсутності основного і резервного харчування перемінним струмом;

- цілісність ланцюгів ДСН;

- несправності в роботі дешифраторів.

З переїзних установок передається інформація:

- про несправність світлофорних ламп;

- комплекту миготіння;

- відсутності основного і резервного харчування перемінним струмом;

- цілісності ланцюга ДСН;

- зайнятості ділянки наближення;

- закритому стані переїзду.

Варто помітити, що розглянута система ЧДК має ряд обмежень, серед яких-число перегінних установок, контрольованих даною станцією на обох перегонах не повинне перевищувати 16.

Всі об'єкти перегону групуються і підключаються до відповідного камер тонному приймачу (ПК) з урахуванням номіналу несущої частоти, більш низькочастотні через найменше загасання, установлюються на найбільш віддалені установки. До виходів ПК підключаються лампочки з відповідними номерами об'єктів, що знаходяться на пульті диспетчера. Розподільник РДК2 одержуючи інформацію про стан перегінних і станційних об'єктів, керує роботою генератора ГЛ3.

На центральну диспетчерську посаду передається наступна інформація про станційні пристрої:

- стан станційних колій;

- відкриття вхідних і вихідних світлофорів;

- контроль заняття шляху в маршруті прийому (передається на диспетчерську посаду з заняттям стрілочних секцій у маршруті прийому);

- заняття ділянки видалення (передається з заняттям стрілочних секцій, що входять у маршрут відправлення).

ГЛ3 набудовується на частоту даної станції, через який інформація про стан всіх об'єктів по лінії диспетчерського контролю ДК передається на центральну диспетчерську посаду.

Соседние файлы в папке Курсовая работа В62. Сиус Ю.В
  • #
    08.08.2013403.46 Кб72Двухниточный план перегона с неохроняемым переездом с ЭТ перем. тока.vsd
  • #
    08.08.2013343.04 Кб52Електроживлення, включення генератор_в ЧДК.vsd
  • #
    08.08.2013225.28 Кб69Мой курсовой.doc
  • #
    08.08.2013168.96 Кб69Однонитка.vsd
  • #
    08.08.2013811.52 Кб51Принципова схема зм_ни напрямку руху поїзд_в.vsd
  • #
    08.08.20131.31 Mб55Сигнальные установки.vsd
  • #
    08.08.2013357.38 Кб53сХЕМА БЛОКИРУЮЩИХ РЕЛЕ.vsd
  • #
    08.08.2013371.71 Кб55Схема включення вогн_в переїзду з св_тлофорной сигнал_зац_ей.vsd