Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робочий зошит (з виправленнями).doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
634.37 Кб
Скачать

Інструкційна картка № 6

АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА

МЕТА ЗАВДАННЯ: Проаналізувати майновий стан підприємства. Визначити платоспроможність (ліквідність) підприємства. Дослідити динаміку оборотних активів.

ОБЛАДНАННЯ: річні звіти, калькулятор.

ЛІТЕРАТУРА: Тютюнник Ю. М. Фінансовий аналіз бізнесу: Навчальний посібник. – Полтава: ІнтерГрафіка, 2004. – с. 30 – 36, с. 163 – 175, с. 77 – 82.

Зміст завдання

1. Аналіз майнового стану підприємства.

2. Аналіз платоспроможності (ліквідності) підприємства.

Завдання для самостійної роботи

1. Аналіз динаміки оборотних активів.

Методика виконання

1. Аналіз майнового стану підприємства.

Важливим напрямом загальної оцінки фінансового стану суб'єкта господарювання є аналіз його майнового стану за інформацією бухгалтерського балансу.

Майновий станпідприємства характеризується складом, розміщенням, структурою та динамікою активів (майна) та пасивів (власного капіталу та зобов'язань).

Аналіз майнового стану підприємства проводиться за допомогою скороченого аналітичного балансу, який утворюється з вихідного балансу шляхом об'єднання в окремі групи однорідних за своїм складом та економічним змістом статей.

Показники скороченого аналітичного балансу досліджують з використанням прийомів: горизонтального аналізу та вертикального аналізу.

В таблиці 31 провести аналіз майна підприємства (станом на кінець року) та сформулювати висновки за результатами проведених досліджень.

Таблиця 31

Аналіз майна підприємства (станом на кінець року)

Види активів

Розрахунок

Минулий рік

Звітний рік

Зміни (+; —)

сума,

тис. грн.

у % до підсумку

сума,

тис.грн.

у % до підсумку

суми, тис. грн.

питомої ваги, %

у % до мин.року

Майно – всього

280

1 Необоротні активи

080

1.1. Основні засоби

030+035+055

2. Оборотні активи

260

2.1. Оборотні виробничі активи

Σ 100 – 120

2.1.1. Виробничі запаси

100

2.2. Фонди обігу.

Σ 130 – 250

2.2.1. Готова продукція і товари

130 + 140

2.2.2. Поточна дебіторська заборгованість

Σ 160 – 210

2.2.3. Грошові кошти і поточні фінансові інвестиції

Σ 220 – 240

2.2.4. Інші оборотні активи

150+250

3. Витрати майбутніх періодів

270

4. Необоротні активи та групи вибуття

275

Висновки:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

В таблиці 32 проаналізувати джерела формування капіталу підприємства (станом на кінець року). Сформулювати висновки на основі проведених розрахунків.

Таблиця 32

Аналіз джерел формування капіталу підприємства (станом на кінець року)

Види пасивів (джерел формування капіталу)

Розрахунок

Минулий рік

Звітний рік

Зміни (+; —)

сума,

тис.грн.

у % до підсумку

сума,

тис.грн.

у % до підсумку

суми, тис.грн.

питомої ваги, %

у % до минулого року

Джерела формування капіталу – всього

640

1 Власний капітал

380

1.1. Статутний (пайовий) капітал

300 (310)

2. Зобов'язання

430+480+620

2.1. Забезпечення наступних витрат і платежів

430

2.2. Довгострокові зобов'язання

480

2.3. Поточні зобов'язання

620

2.3.1. Кредиторська заборгованість

Σ 530 – 605

3. Доходи майбутніх періодів

630

Висновки:________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________