Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робочий зошит (з виправленнями).doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
634.37 Кб
Скачать

2. Аналіз виробництва продукції рослинництва.

В таблиці 14 провести аналіз виробництва продукції тваринництва. Сформулювати висновки на основі проведених розрахунків.

Таблиця 14

Аналіз виробництва продукції рослинництва за фізичним об’ємом та асортиментом

Види продукції

Роки

Відхилення (+, -)

2007

2008

2009

2010

2011

абсолютне

відносне

1. Приріст ВРХ, ц.

Абсолютний приріст.

х

х

Коефіцієнт зростання (зниження).

х

х

2. Приріст свиней, ц.

Абсолютний приріст.

х

х

Коефіцієнт зростання (зниження).

х

х

3. Молоко, ц.

Абсолютний приріст.

х

х

Коефіцієнт зростання (зниження).

х

х

4. Яйця, тис. шт.

Абсолютний приріст.

х

х

Коефіцієнт зростання (зниження).

х

х

Висновки:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Валовий надіймолока – це один із показників, що характеризує роботу галузі тваринництва. Валовий вихід продукції визначається шляхом множення поголів'я худоби на їх продуктивність.

Вплив факторів на зміну валового надою визначають з використанням методу ланцюгових підстановок.

В таблиці 15 визначити вплив поголів'я тварин та продуктивності однієї голови на зміну валового надою молока. Сформулювати висновки на основі проведених розрахунків.

Таблиця 15

Аналіз впливу факторів на зміну валового надою молока

Продукція

Поголів'я, гол.

Продуктивність, ц

Валовий збір, ц

Відхилення, +, –

минул. рік

звітн.

рік

минул. рік

звітн.

рік

минул. рік

умовно

звітн.

рік

всього

у т. ч. за рахунок

поголів'я

продуктивності

Молоко

Висновки:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________