Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оригынал.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
48.25 Кб
Скачать

Swot-аналіз

Потенційні внутрішні сильні сторони:

- високий рівень кваліфікації;

- ринкові можливості : вихід на міжнародний ринок;

- висока якість продукції;

- сертифіковані відповідно до міжнародних вимог;

- активна роль маркетингу;

- фінансова стійкість корпорації;

- активне впровадження інновацій;

- позитивний імідж компанії;

- через нестабільність економічної ситуації банкрутство деякого числа конкурентів;

- налагоджена система дистрибуції та досвід в експорту;

- наявність постійного постачальника сировин.

Потенційні внутрішні слабкі сторони:

- низька зацікавленість рядових співробітників у розвитку корпорації;

- високий ступінь зносу устаткування;

- менш гнучка цінова політика ніж у конкурентів;

-ринкові загрози: - економіко-політична нестабільність на національному ринку;

- зниження доходів населення;

- варіюється курс долара;

-високі оперативні витрати;

- слабка диверсифікація продукції.

Можливості: - Вихід на новий ринок

- Попит на нову продукцію - Попит в інших регіонах - Збільшення експорту

- Зниження цін на ресурси

- Вихід конкурентів із галузі Загрози: - Втрата частки ринку за рахунок появи конкурентів - Втрата товарів при транспортуванні - Наявність підробок

- Негативні зміни валютного курсу

- Політична нестабільність

Розробка маркетингового дослідження

Місія Кондитерської Корпорації ROSHEN звучить наступним чином:

"Ми прийшли на ринок, щоб кожен споживач, незалежно від статі і віку, зміг знайти для себе солодощі до душі."

Підприємства корпорації випускають широкий асортимент кондитерської продукції.

Закріпившись на ринку України, компанія готова вийти на міжнародні ринки, як на Заходу, так і на Сходу.

При виробництві корпорація використовує сучасне обладнання та багаторічний технологічний досвід.

Корпорація пропонуємо солодощі, виготовлені з натуральних компонентів для споживачів, які перш за все цінують якість.

Співробітники невід'ємна частина корпорації, яка допоможе успішно розвиватися в майбутньому.

І так, в цілому місія Кондитерської Корпорації ROSHEN спрямовані на збільшення прибутку за рахунок кваліфікованого персоналу, якості сучасних технологій і багаторічного досвіду. Сформульована місія Кондитерської Корпорації ROSHEN включає в себе опис орієнтирів, сфери діяльності, філософії фірми, можливостей і способів здійснення діяльності, а також бажаного іміджу фірми.

Місія також формує єдиний дух всередині компанії для досягнення спільних цілей, а також допомагає виробленню стратегії фірми, встановлюючи спрямованість і допустимі межі її функціонування. Місія не несе в собі конкретні вказівки щодо того, що, як і в які строки слід робити фірмі. Вона задає основні напрямки руху фірми, розташування фірми до процесів і явищ, що протікають всередині і поза нею. Місія булацілі організації.

Основною метою Кондитерської Корпорації ROSHEN є перетворення продукції підприємства в продукцію масового споживання для максимізації прибутку та збільшення обсягів реалізації.

На сьогоднішній день ROSHEN поставляє свою продукцію в 15 країн світу. Серед них: Росія, Ізраїль, Польща, країни Прибалтики, Німеччина, Монголія, Канада і США.

Пріоритетними для компанії є цілі виходу на нові ринки і збільшення їх частки на існуючих ринках збуту.

Також можна виділити наступні, не менш пріоритетні цілі:

- Підвищення кваліфікації кадрів;

- Набір досвідченого персоналу у сфері збуту і маркетингу;

- Пошук постачальників більш дешевої сировини;

- Підвищення рівня продажів виробів Кондитерської Корпорації ROSHEN;

- Зниження собівартості продукції;

- Підвищення якості сервісного обслуговування;

- Закупівля більш продуктивного устаткування;

- Чітка ідентифікація бренда як українського, що випускає продукцію високої якості;

- Підвищення знання марки.

Цілі та задачі маркетингової програми Після аналізу ситуації на ринку, яка склалася на сьогодні, а також аналізу сильних та слабких сторін, можливостей та загроз можна сформулювати основні цілі діяльності компанії на найближчий рік. Основною ціллю компанії "ROSHEN" є перетворення продукції підприємства в продукцію масового споживання для максимізації прибутку та збільшення обсягів реалізації. Для досягнення поставленої цілі необхідно вирішити ряд таких задач: максимізація прибутку за рахунок впровадження нової рекламної стратегії; мінімізація затрат на виробництво; підвищення репутації компанії серед споживачів і удосконалення іміджу для підвищення привабливості товару; встановлення цін з урахуванням умов конкуренції та потреб компанії; забезпечення екологічної чистоти виробленої продукції, не зважаючи на те, що екологічна ситуація в деякій мірі впливає на її якість. Забезпечення подальшого контролю за екологічною чистотою виробництва продукції; зменшення ризиків при транспортуванні товару; проведення комплексу маркетингових заходів, направлених на отримання максимально можливого прибутку в існуючих умовах ринку; проведення рекламної компанії для залучення більшої кількості споживачів; проведення різного роду акцій для залучення більшої кількості споживачів; вивчення цільового ринку та основних потреб споживачів; покращення товарної політики, цінової, збутової та комунікаційної. 

ТМ"ROSHEN" займає сильну позицію на ринку шоколаду і може обрати стратегію атаки, та конкурентну стратегію лідера. Стратегію лідера можуть обирати фірми, які мають значну частку на ринку та стійке фінансове становище. Вони лідирують через механізми рухомих цін, високу якість товарів, систематичні нововведення, систему розподілу та просування, тобто через усі елементи маркетингової діяльності. Ці фірми зберігають свої позиції лідерів шляхом пошуків засобів розширення попиту на свою продукцію чи утримання існуючої частки ринку шляхом захисту чи нападу. Кожна фірма зацікавлена як у пошуку нових ринкових сегментів, так і в збільшенні використання своєї продукті наявними споживачами.

Сегментація ринку споживачів Згідно з дослідженнями, соціально-демографічний портрет прихильників ТМ Roshen наступний: стать: чоловіки (42%) і жінки (58%); вік: від 14 до 55 років, серед яких понад 60% - люди 20-39 років; сімейний стан: одружений/заміжня (57%) і не одружений/ незаміжня (43%); освіта: переважно вища - 49%; щомісячний дохід на одного члена сім'ї: середній і вище середнього; місце проживання: більшість міст України; характерні риси: волелюбність, доброзичливість, цілеспрямованість. Воліють якісні кондитерські вироби українського виробництва. Цінують традиції, однак готові сприймати інновації в рецептурах.

Шановні! Фірма "Roshen” пропонує прийняти участь у анкетуванні з метою кращого пізнання Ваших уподобань щодо нашої продукції, які б у подальшому наша фірма могла б врахувати для вдосконалення своєї продукції. Відповідаючи на наші запитання просимо обвести кружечками відповідні варіанти.

АНКЕТА Дане опитування проводиться з метою вивчення поведінки організації- споживачів при купівлі кондитерської продукції Roshen

1.Чи купували Ви кондитерську продукцію корпорації Roshen ? а. так б. ні 2.Чи купуєте Ви кондитерську продукцію інших виробників? а. якщо «так», то яких______________________________________ б. ні 3.Чи Ви задоволені рівнем якості кондитерських виробів? а. цілком задоволені б. задоволені в. не зовсім задоволені г. не задоволені 4.Охарактеризуйте продукцію за співвідношенням «ціна-якість»? а. висока якість-висока ціна б. висока якість-доступна ціна в. середня якість-доступна ціна г. невисока якість-завищена ціна

5.Прорангуйте важливість впливу перелічених показників на Ваш вибір при купівлі кондитерських виробів (1 – дуже важливо, 4 – зовсім не важливо) а. вміст натуральних складників  б. смакові атрибути в. ціна г. виробник 6.Ви є постійним клієнтом ? а. так б. ні в. не можу відповісти 7.Ви б змінили постачальника кондитерських виробів при піднятті цін на їх продукцію? а. так б. ні в. не можу відповісти 8.Ви зміните постачальника у випадку підняття цін на продукцію: менше 5%  а. 5-10%  б. 11-20%  в. 21-30%  г. не буду міняти постачальника 9. Чи задовольняє Вас рівень обслуговування ? а. цілком задовольняє б. задовольняє в. не зовсім задовольняє

10. Чи важливе значення для Вас має вміст ГМО (генно-модифіковані організми) в шоколаді? а. так б. ні 11. Чи звертаєте Ви увагу на проведення різних акцій виробниками шоколаду? а. так б. ні 12. Скільки Вам років? а. до 18 років б.18-25 років в.26-40 років г.41-55 років д. більше 55 років 13. Ваша стать: а. жіноча б. чоловіча 14. Ваші доходи: а. до 1000 грн. б.1000-2000грн. в.2000-5000 грн. г. більше 5000 грн. 15. Ваші побажання та зауваження ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ _________________________ Дякуємо за участь! Бажаємо успіху