Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по ИУК.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
371.2 Кб
Скачать

Міністерство охорони здоров’я України

Державний заклад

«Дніпропетровська медична академія МОЗ України»

Кафедра гуманітарних наук

Історія України

Методичні розробки до семінарських занять, підготовки контрольних робіт, рефератів та доповідей, самостійної роботи з курсу «Історія України» для студентів 1 курсу медичного та стоматологічного факультетів та з фаху «Фармація»

Дніпропетровськ

2012

Укладач: викладач кафедри гуманітарних наук ДМА

Котенко Наталія Анатоліївна

Друкується за рішенням кафедри гуманітарних наук ДМА, протокол №9від2квітня 2012р.

Затверджено на засіданні ЦМК ДМА протокол №__ від __.__.2012 року.

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри, доцент Добридень О.В.

Рецензент: кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, соціології та історії

Дніпропетровського державного аграрного університету Зражевський А.П.

Семінарські заняття – важлива складова частина вивчення курсу “Історія України ”. Вони передбачають поглиблений розгляд окремих питань політичної історії і політичної філософії, ознайомлення з широким колом першоджерел і історичної літератури.

Семінари будуть сприяти перетворенню набутих на лекціях теоретичних знань у необхідний студентам практичний політичний досвід, допомагати вихованню у них демократичної політичної свідомості, активістської політичної культури.

В процесі вивчення курсу історії України студенти готують:

а) курсовий реферат (обсяг 18-20 сторінок);

б) реферат (доповідь) з будь-яких тем (обсяг 8-10 сторінок)

ПЕРЕДМОВА

Програма з «Історії України» для вищих медичних закладів освіти України 3-4 рівнів акредитації складена для спеціальностей: 7.110101 - «Лікувальна справа», 7.110105 - Медико - профілактична справа», 7.110104 - «Педіатрія»,7.110.106 «Стоматологія» у відповідності з освітньо — кваліфіційними характеристиками і освітньо - професійними програмами підготовки фахівців, затвердженими наказом МОН України від 16.04.03 №239.

Вивчення історії України студентами цих спеціальностей здійснюється протягом першого року навчання. Загальний обсяг на медичному, стоматологічному факультеті та з фаху «Фармація» всього-90 годин, з яких 40-аудиторні, а 50 – виносяться на самостійне опрацювання.

Вивчення дисципліни дає можливість студентам всебічно оволодіти фундаментальними теоретичними засадами історичної науки, глибоко зрозуміти основні тенденції та закономірності розвитку державності України, усвідомити складність і суперечливість загальноцивілізаційних і національних суспільних процесів на межі тисячоліть. Саме тому курс історії України формує у майбутніх фахівців медичних спеціальностей демократичну політичну свідомість та культуру, необхідні якості громадянина і патріота, наукове бачення політичних процесів українського національно-державного становлення.

Організація навчального процесу здійснюється за кредитно - модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу. Обсяг навчального навантаження студентів описаний у залікових кредитах, які зараховуються студентам при успішному засвоєнні ними предмету - залікового кредиту.