Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
46
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
153.09 Кб
Скачать

3. Базовий рівень підготовки.

Назва тих, що передйдуть

дисциплін

Отримані навики

1.Нормальна анатомія

Знати анатомію серця у дітей.

2. Гістологія

Знати гістологічну будову тканин серця

3.Нормальна фізіологія

Використовувати знання особливостей функціонування серцево-судинної системи у дітей

4. Біохімія

Розуміти суть процесів обміну речовин, їх регуляцію, особливості метаболізму у дітей, знати хімічний склад крові, сечі.

5.Патологчеськая фізіологія

Знати етіологію і патогенез основних клінічних синдромів при патології серцево-судинної системи у дітей.

6.Патологічна анатомія

Знат морфологічні особливості органів і систем при розвитии патологічних процесів для розуміння функціональних змін при конкретній патології серця

7. Фармакологія

Використовувати знання взаємодействии організму і лікарських препаратів, їх механізми дії, способи введення, виделения і дозування.

8.Топографічна анатомія

Топографію серця

9. Пропедевтика дитячих хвороб

Знати анатомо-фізіологічні особливості і семіотику основних захворювань серцево-судинної системи, уміти збирати анамнез у дітей і їх батьків, оцінювати стан хворого, проводити обстеження, інтерпретувати дані лабораторних і інструментальних методів обстеження.

4. Склад учбового матеріалу.

Інфекційний ендокардит (ІЕ) – запальне захворювання эндотелиальной выстилки серця инцекционной етіології з локалізацією процесу в ендокарді, клапанах серця і ендотелії крупних прилеглих судин. Характерними патологічними изменениеми є вегетація, яка зазвичай утворюється на клапанах серця. Збудниками захворювання є не тільки бактерійні агенти, але і інші мікроорганізми: віруси, рикетсії, гриби. Переважаючий тип збудника – грампозитивний стрептокок і стафілокок (80% випадків). Для встановлення причини інфекційного ендокардиту дуже важливим є встановлення первинного вогнища, джерела інфекції. Найчастіше це: гнійні отити, гайморит, синусити, цистити, сальпингоофориты, операції в порожнині рота, тонзилэктомия, екстракція зуба ( дана операція супроводиться бактеріємією протягом декількох годинників). Описаний розвиток ІЕ після інструментальних обстежень сечової системи, катетеризації вен, тривало поточних шкірних інфекціях. За походженням розрізняють первинний інфекційний ендокардит (виникає на інтактних клапанах) і вторинний, коли інфекційний процес розвивається на вже зміненому ендокарді або ендотелії крупних судин.

Класифікація:

По клінічній течії виділяють гострий і підгострий|гострий| інфекційний ендокардит.

Гострий – тривалість до 6 тижнів від перших симптомів. Підгострий|гострий| – діагностують в тих випадках, коли захворювання триває більше 6-8 тижнів і викликається|спричиняє| мікроорганізмами низької вірулентності. Це найбільш часта клінічна ситуація.

По класифікації А.А.Деміна виділяється етіологія патологічного процесу, клініко-морфологічні форми (первинний і вторинний|повторний|); стадії течії і ступінь|міра| активності процесу.

Критерії діагностики:

Соседние файлы в папке METMATERIALY_SRS