Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
540-грвскармливание.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
263.68 Кб
Скачать

Порядок проведення оцінки закладу охорони здоров’я на відповідність статусу “Лікарні, доброзичливої до дитини”.

1. Загальні положення

1.1. Оцінка закладів охорони здоров’я відповідно до статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини” здійснюється за встановленими критеріями.

1.2. Оцінка закладів охорони здоров’я відповідно до статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини” здійснюється шляхом експертної самооцінки, оцінки та переоцінки лікувального закладу щодо відповідності встановленим критеріїв.

1.3. Статус “Лікарня, доброзичлива до дитини” може надаватись амбулаторним та стаціонарним родопомічним та педіатричним лікувальним закладам.

1.4. Експертна самооцінка, оцінка, переоцінка лікувальних закладів І та ІІ рівня надання медичної допомоги здійснюється за територіальним принципом у єдиному ланцюзі амбулаторних та стаціонарних родопомічних і педіатричних ЗОЗ. Визначення статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини” здійснюється у комплексі амбулаторних та стаціонарних родопомічних та педіатричних лікувальних закладів однієї територіально-адміністративної одиниці.

1.5. Експертна самооцінка, оцінка, переоцінка лікувальних родопомічних та педіатричних закладів ІІІ рівня надання медичної допомоги здійснюється в кожному окремо випадках.

1.6. Самооцінка лікувального закладу на відповідність статусу „Лікарні, доброзичливої до дитини” здійснюється спеціалістами підготовленими цього лікувального закладу, які пройшли спеціальну підготовку за програмою ВООЗ.

1.7. Оцінка лікувального закладу на відповідність критеріям „Лікарні, доброзичливої до дитини” здійснюється регіональними спеціалістами, які пройшли спеціальну підготовку за програмою ВООЗ.

1.8. Переоцінка лікувального закладу на відповідність критеріям „Лікарні, доброзичливої до дитини” здійснюється національними експертами з питань підтримки грудного вигодовування немовлят.

1.9. Оцінювання закладу охорони здоров’я на відповідність статусу “Лікарні, доброзичливої до дитини” здійснюється за принципом заповнення пацієнтками та співробітниками ЗОЗ (відділення) анкет для оцінки діяльності амбулаторного родопомічного закладу охорони здоров’я, акушерського та педіатричного стаціонару, амбулаторно-поліклінічного педіатричного закладу на відповідність статусу „Лікарні, доброзичливої до дитини” (додаток 1), співбесіди експертів з співробітниками та пацієнтами (членами їх родини), результатів спостереження за роботою співробітників та вивчення організаційно-побутових умов діяльності ЗОЗ.

1.10. Керівником лікувального закладу створюються умови для здійснення оцінки та переоцінки закладів охорони здоров'я (відділень) на відповідність статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини”.

1.11. Перелік статистичних показників, які надаються при проведенні оцінювання закладу охорони здоров’я на відповідність статусу „Лікарня, доброзичлива до дитини”, наведений у додатку 2.

2. Порядок проведення самооцінки закладу охорони здоров’я на відповідність статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини”.

2.1. У лікувальному закладі розробляється, затверджується керівником ЗОЗ план підготовки до організації діяльності лікувального закладу у відповідності Критеріям „Лікарня, доброзичлива до дитини”.

2.2.  Представниками Регіонального (обласного) методично-навчального центру підтримки грудного вигодовування проводиться у лікувальному закладі семінар “Сучасні підходи до грудного вигодовування” для всіх співробітників з отриманням відповідних сертифікатів.

2.3. Розробляється план дій (Політика) з впровадження в ЗОЗ заходів щодо підтримки грудного вигодовування.

2.4. Створюється Координаційна рада ЗОЗ з питань розроблення та впровадження Політики підтримки грудного вигодовування.

2.5. Членами Координаційної Ради ЗОЗ здійснюється оцінка анкетування пацієнтів та співробітників і приймається рішення щодо готовності цього лікувального закладу до оцінки його на відповідність статусу „Лікарня доброзичлива до дитини”.

2.6. Заповнена анкета самооцінки та статистичні дані діяльності лікувального закладу за останні 2 роки та заявка на проведення оцінки закладу надсилається в Регіональний (обласний) методично-навчальний центр підтримки грудного вигодовування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]