Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_ЕИ_1 семестр.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
821.76 Кб
Скачать

Хід роботи і. Розташування тексту колонками

  1. Ознайомитись з теоретичними відомостями, що стосуються порядку створення різних видів списків та розташування тексту колонками у Word.

  2. Відкрити файл Zvit і встановити курсор в кінець документу за допомогою комбінації клавіш Ctrl+End.

  3. Набрати номер, тему і мету лабораторної роботи.

  4. Виконати команду Вставка\Разрыв та поставити перемикач в полі Новый раздел на текущей странице. Це дасть змогу розташувати колонками не весь текст документу, а тільки той, що потрібно.

  5. Виконати команду Формат\Колонки, вибрати кількість колонок, задати їх ширину та відступи між колонками в сантиметрах. Встановити галочку біля слова Разделитель, якщо він потрібний, та натиснути Оk. В даному випадку встановити ширину колонок 5,3 см, проміжок між ними – 0.55 см, розділова лінія потрібна.

  6. У створених колонках набрати текст з використанням трьох видів списків за зразком, виконавши команди Формат\Список та обравши по черзі необхідні типи (маркированный, нумерованный, многоуровневый).

  7. Для того, щоб перейти на іншу колонку раніше, ніж закінчилась поточна, слід виконати команду Вставка\Разрыв та поставити перемикач в полі Начать новую колонку.

  8. Для переходу на нижній рівень багаторівневого списку (з 1.1 на 1.1.1) слід після натиснення клавіші Enter натиснути клавішу Tab. Для того, щоб підвищити рівень нового пункту (з 1.1.2 на 1.2) слід після натиснення клавіші Enter натиснути Shift+Tab.

Зразок для виконання завдання

Колонка І

(маркірований список)

Методи проведення аналізу:

  • порівняльний;

  • балансовий;

  • факторний;

  • з використанням моделювання;

  • функціонально-вартісний;

  • по відхиленню показників від раніше запрограмованих;

  • порівняння середніх, відносних та абсолютних величин;

  • виділення пріоритетів;

  • математичної статистики.

Колонка ІІ

(нумерований список)

Загальні функції менеджменту:

  1. планування;

  2. організація;

  3. координування;

  4. регулювання;

  5. стимулювання та мотивація;

  6. контроль, облік та аналіз діяльності.

Колонка ІІІ

(багаторівневий список)

План лекції:

  1. Сучасний менеджмент та сучасна організація.

    1. Становлення та розвиток.

      1. Менеджмент в Україні;

      2. Менеджмент як система управління та підсистема організації.

    2. Організаційні структури у бізнесі.

    3. Соціальна відпові-дальність орга-нізації.

  2. Менеджмент люд-ських ресурсів організації.

    1. Суть та поняття

      1. Кадровий менеджмент

      2. Менеджмент персоналу

    2. Основні нап-рямки.

  1. Після закінчення введення тексту в колонках, поставити курсор в кінець третьої колонки та виконати команду Вставка\ Разрыв, поставити перемикач в полі Новый раздел на текущей странице.

  2. Для того, щоб далі можна було набирати текст без колонок, виконати команду Формат\Колонки і задати кількість колонок – одна.

  3. У звіті з лабораторної роботи записати порядок створення колонок і списків.

Іі. Вставка нумерації сторінок та колонтитулів

  1. Пронумерувати сторінки звіту арабськими цифрами, вставивши колонцифри знизу сторінки, по центру за допомогою команд Вставка\Номера страниц, далі вибрати розташування Положение Внизу страницы, ВыравниваниеПо центру, зняти галочку в полі Номер на первой странице.

  2. Вставити в звіт верхні колонтитули, розрізняючи колонтитули першої сторінки, а також колонтитули парних і непарних сторінок.

  3. Встановити курсор на першу сторінку і виконати команду Вид\Колонтитулы. На панелі інструментів Колонтитулы, що з’явилася, натиснути кнопку Верхний\Нижний колонтитул, щоб переключитися між колонтитулами поточної сторінки.

  4. Натиснути кнопку Параметры страницы на панелі інструментів Колонтитулы і відмітити Различать колонтитулы четных и нечетных страниц і первой страницы. В полі Применить к зі списку вибрати Ко всему документу і натиснути Ok.

  5. Вставити в колонтитул першої сторінки Логотип. Для цього слід встановити курсор у верхній колонтитул першої сторінки і виконати команди Вставить\Рисунок\Картинки та обравши зображення, натиснути на ньому лівою кнопкою миші. При потребі можна зменшити розміри встановленого графічного об’єкту за допомогою маркерів малюнку.

  6. Перейти до наступного колонтитулу (парні сторінки) за допомогою відповідної кнопки на панелі інструментів Колонтитулы і ввести своє прізвище, ім’я та по-батькові. Задати форматування колонтитула (тип шрифту, розмір тощо), використовуючи звичайну техніку Word і панель інструментів Форматирование.

  7. Перейти до наступного колонтитулу (непарні сторінки) та задати за допомогою кнопки Автотекст дату створення та повне ім’я файлу.

  8. Натиснути кнопку Закрыть на панелі інструментів Колонтитулы та переглянути весь документ і правильність створених колонтитулів.

  9. Оформити та зберегти звіт.

  10. Захистити лабораторну роботу викладачу. Для підготовки використати контрольні запитання та завдання.