Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ПО ДИПЛОМУ 2013 бакалавр.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
689.66 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА

ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

Дніпропетровський державний аграрний

УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЗДОРОВЯ ТВАРИН

Факультет ветеринарної медицини

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ВИКОНАННЯ І ЗАХИСТУ ДИПЛОМНИХ РОБІТ

з напряму підготовки 6.110101 «Ветеринарна медицина»

для аграрних вищих навчальних закладів

Дніпропетровськ – 2013

Методичні рекомендації до виконання і захисту дипломних робіт / Дніпропетр. держ. агр. ун-т. Дніпропетровськ, 2013. – 64 с.

Викладено методичні рекомендації з підготовки, структури, оформлення та порядку захисту дипломної роботи освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» з напряму підготовки 6.110101 “Ветеринарна медицина”. Наведено загальні вказівки та вимоги до підготовки і проведення експериментальних досліджень, оформлення дипломної роботи, порядку її захисту.

Розроблені у відповідності ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення» / наказ Держстандарту України № 58 від 23.02.1995; ГОСТ 2.105 – 95 «Межгосударственный Стандарт. Единая система конструкторской документации», Минск, 1.06.1996; ГОСТ 2.102-68 «Единая система конструкторской документации. Виды и комплектность конструкторских документов» / Москва, стандартинформ, 1.04.2007, 25с.; ГОСТ 2.201-80 «Единая система конструкторской документации. Обозначение изделий и конструкторских документов» / Москва, государственный стандарт, 1.08.1987, 14с.; навчально-методичного посібника «Дипломне проектування у вищих навчальних закладах Мінагрополітики України» /За ред. Т.Д. Іщенко, І.М. Бендери. – К.: Аграрна освіта, 2006. – 256с.

Для викладачів-керівників дипломних робіт та студентів факультету ветеринарної медицини ДДАУ.

Укладачі: П.М.Гаврилін, О.А.Ткаченко, І.А.Бібен, В.В.Зажарський, С.М.Масліков, Л.І.Шендрик, Л.М.Степченко, Н.І.Суслова, Д.М.Масюк, В.Г.Єфімов, Н.М.Тішкіна, В.М.Сухін, Е.В.Єсіна, В.О.Сапронова

Рецензенти:

Доктор вет. Наук, професор м.П. Високос

доктор вет. наук, професор П.П. Антоненко

Методичні рекомендації розглянуто і ухвалено до друку науково-методичною радою факультету ветеринарної медицини ДДАУ 7 лютого2013 року, протокол №3.

В С Т У П

Новітні технології годівлі і вирощування сільськогосподарських тварин, поява нових порід і ліній, надвисока концентрація поголів’я вимагають корінних змін у ветеринарному обслуговуванні агропромислових підприємств.

Закон України «Про ветеринарну медицину», прийнятий Верховною Радою України 16 червня 2006 року, визначає загальні, спеціальні, організаційні та фінансові основи ветеринарної медицини, регламентує діяльність її органів відповідно до міжнародних вимог, визначає правові положення різноманітних структур ветеринарної служби та ветеринарно-санітарного контролю.

В такій ситуації вимоги до підготовки фахівців ветеринарної медицини значно зростають. Ветеринарний лікар повинен пройти якісну теоретичну та практичну підготовку щодо діагностики і лікування захворювань тварин. Особлива увага приділяється підготовці і захисту дипломних робіт, як кінцевому етапу навчального процесу. Вона направлена на об’єднання отриманих за період навчання знань, розвиток аналітичних здібностей студента і закріплення основ клініко-морфологічного мислення.

В процесі виконання дипломної роботи студент набуває елементарних навичок проведення науково-дослідної роботи, вчиться логічно і послідовно формулювати свої висновки, а також обґрунтовувати пропозиції виробництву.

Окрема увага приділяється презентації і захисту дипломної роботи студентом, що характеризує рівень професійної обізнаності, а також вміння спілкуватися з професійних питань.

Великий потік науково-технічної інформації вимагає від сучасних фахівців вміння швидко зорієнтуватися у великій кількості джерел, проаналізувати і знайти вірне рішення тієї чи іншої проблеми, що дуже часто виникають перед спеціалістами ветеринарної медицини у практичній діяльності.

В даних рекомендаціях викладено методику виконання дипломної роботи, вимоги до її оформлення та подання до захисту.