Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ПО ДИПЛОМУ 2013 бакалавр.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
689.66 Кб
Скачать

6. Додатки

В цей розділ вносять додаткові таблиці і схеми, акти спостережень за станом тварин, дані ТПД, протоколи патологоанатомічного розтину трупів, експертизи лабораторних досліджень кормів, вмісту рубця, крові, сечі, калу, молозива, молока та інших біосубстратів. В додатки включають настанови до застосування нових фармакологічних препаратів, специфічних сироваток і вакцин, подають інструкції до апаратури і приладів, опис алгоритмів і програм, завдань, що вирішувались на ЕОМ, та інші матеріали, які дозволяють глибше розкрити тему дипломної роботи і документально підтвердити проведення досліджень у господарстві, лабораторіях та інших установах.

Всі документи нумерують (Додаток 1, 2, 3 …) і на них обов’язково роблять відповідні посилання в тексті дипломної роботи.

Додатки повинні мати загальну з дипломною роботою наскрізну нумерацію сторінок.

Підготовка до захисту

Дипломна робота за змістом та оформленням повинна відповідати вище викладеним вимогам і представлятися в деканат за 10 днів до захисту.

Перед друкуванням рукопис дипломної роботи необхідно добре відредагувати з виправленням виявлених помилок.

Підготовлена до здачі в ДЕК дипломна робота має бути акуратно оформлена, переплетена, підписана автором, науковим керівником, консультантами та завідувачем кафедри.

Згідно з положенням про Державні екзамени у вищих навчальних закладах, разом з дипломною роботою студент подає в ДЕК такі документи:

  1. Відгук наукового керівника дипломної роботи.

  2. Висновок завідувача кафедри про відповідність виконаної дипломної роботи навчальним вимогам і допуск студента до захисту дипломної роботи перед ДЕК, після попереднього розгляду і обговорення роботи на засіданні кафедри.

  3. 3. Рецензію викладача з іншої кафедри факультету.

Рецензенти обов’язково вказують на позитивні і негативні сторони роботи, а також можливість впровадження у виробництво найбільш цінних розробок.

Одночасно з оформленням дипломної роботи студенти, готуючись до захисту, складають тези доповідей, в яких викладають основний зміст роботи, готують 2 – 3 таблиці з результатами основних досліджень, графіки, діаграми, фотографії, схеми та інші пояснювальні матеріали, використовуючи кодопроектор, мультимедійну установку.

Порядок захисту

Дипломник повинен представити послідовну і продуману доповідь з використанням літературних підтверджень та відповідно підібраного ілюстративного матеріалу і вміти дати аргументовану відповідь на питання голови і членів ДЕК.

Захист проводиться за такою схемою:

  1. Представлення дипломника секретарем ДЕК.

  2. Доповідь дипломника.

  3. Відповіді дипломника на запитання голови і членів ДЕК та рецензентів.

  4. Виступ наукового керівника дипломної роботи.

  5. Заключний виступ дипломника.

Дипломнику відводиться 10 хвилин для доповіді, яка повинна містити основні результати роботи та представляти інтерес в науковому і практичному відношенні. В процесі доповіді необхідно максимально використовувати ілюстративний матеріал, менше звертаючись до тексту.

Запитання голови і членів ДЕК можуть стосуватись не тільки дипломної роботи, а і суміжних з вивченим питанням дисциплін. Крім того, дипломник повинен дати вичерпну відповідь на зауваження рецензентів.

Керівник дипломної роботи в своєму виступі дає аналіз підготовки і виконання роботи з одночасною характеристикою дипломника, як майбутнього спеціаліста ветеринарної медицини.

В заключному виступі дипломнику надається можливість висловити вдячність присутнім і всім тим, хто допомагав йому в організації, виконанні та оформленні дипломної роботи.

Додаток 2