Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Н.А..doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
84.48 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ АКАДЕМІКА ЮРІЯ БУГАЯ

Факультет психолого-фізичної реабілітації

Кафедра реабілітації

Другою сторінкою є «Зміст роботи.» «Зміст» містить структуру та зміст кожної складової частини роботи. Кожна складова повинна мати номер сторінки, з якої починається або «Розділ», або підрозділ. В «Зміст» не вписують «умовні скорочення». Вони розташовуються після «Змісту», але не мають нумерації сторінки.

Приклад оформлення «Змісту»

Зміст­­

Вступ

Розділ 1. Особливості діяльності в спортивній гімнастиці

    1. Особливості тренувальної діяльності гімнастів

    2. захворювання у гімнастів

    3. Патологічні стани

    4. Травматизм в спортивній гімнастиці

    5. Змагальна діяльність. Особливості психофізичних навантажень

висновок (ки) до Розділу1.

Розділ 2. Характеристика засобів фізичної реабілітації

    1. Засоби фізичної культури

    2. Масаж

    3. ТОТ

    4. Засоби здоров­­­­­­­­­ого способу життя

Висновок (ки) до розділу 2

Розділ 3. Узагальнення досвіду застосування засобів фізичної реабілітації в системі підготовки гімнастів.

3.1. Вивчення спеціальної літератури

3.2. Опитування

3.3. Анкетування

Висновок (ки) до Розділу 3

Висновки

Література

Практичні рекомендації

Кожна назва «Змісту» повинна закінчуватись номером сторінки.

Сам зміст повинен містити розділ, підрозділи, а вкінці кожного розділу повинен бути «Висновок». Якщо «Розділ» закінчився кількома висновками то це повинно знайти відображення в тексті: пишемо не висновок. а висновки, а в тексті кожний висновок повинен мати порядковий номер.

Наприклад (у першому «Розділі»)

«Висновок»

  1. У гімнастів особливістю є багатоборство яке включає: опорний стрибок вільні вправи, перекладина, кінь махи, кільця паралельні бруси.

  2. Серед найпоширеніших захворювань у гімнастів слід відмітити: тонзіліт, отіт, карієс, і. т. п.

Після «Змісту» повинна йти сторінка, де необхідно дати умовні скорочення. «Умовні скорочення друкуються без порядкового номера, а сторінка не нумерується.

Наприклад.

Умовні скорочення

ЛФК – лікувальна фізична культура ТМФВ – теорія та методика фізичного виховання ФК і С – фізична культура і спорт ПАР психоактивні речовини.

Виставляння сторінок починається із «Вступу». Сторінка проставляється у правому верхньому куті. Враховуючи те, що першою сторінкою є титульний лист, а друга – третя сторінка це зміст курсової роботи, то «Вступ» буде на четвертій сторінці.

«Вступ» аналітичної роботи має багато спільного з експерементальною роботою але має і свої особливості.

«Вступ аналітичної роботи має містити наступні складові:

Актуальність.

Новизну.

Робочу гіпотезу.

Практичну значимість.

«Предмет» досліджень.

«Об’єкт» дослідження

Мету роботи.

Завдання роботи

Методи дослідження

Ці складові «Вступ» виділяються жирним, але не мають порядкового номера.

Актуальність. гімнастика – це складнокоординований вид спортивних видів гімнастики. Вона може бути жіночою і чоловічою. Однією з особливостей чоловічої спортивної гімнастики є багатоборство, яке включає: бруси, «кінь» - махи, перекладина, кільця, вільні вправи опорний стрибок.

Для оволодіння майстерністю гімнастові треба тренуватись двічі або тричі на день. Виконувати елементи великої складності по сто і більше разів, щоб забезпечити стабільність виконання елементів, частин програми і програми в цілому.

Під – час змагань елементи програм виконують в умовах стресу. змагання тривають кілька діб, а перерви можуть бути різними за тривалістю або дуже короткими.

Супер складність елементів в гімнастиці може супроводжуватись необхідністю виступів з травмами, іноді в стані захворювання.

Пошук найбільш ефективних засобів забезпечення здоров’я і високого рівня працездатності є дуже актуальним.

Новизна є необхідною складової курсової роботи, але на відміну від дисертації в курсовій не є необхідність винаходу, як в дисертації. Новизна в курсовій роботі може виходити на новітні підходи, новітні розроблені різними авторами технології, які можна застосовувати в комплексі з іншими засобами реабілітації: спортсменів, людей різного віку, хворих, представників різних професій.

Приклад. Новизна. аналіз спеціальної літератури та власний досвід, дає можливість заключити, що фізкультурна обізнаність різних соціальних верств нашого суспільства надзвичайно низька. Відсутні знання, умови його збереження та місце засобів фізичної культури серед найефективніших шляхів досягнення здоров’я методів раціонального їх використання.

Новизну роботи складає вивчення рівня знань про засоби фізичної культури, запиту конкретного контингенту населення на засоби зміцнення здоров’я і розробка відповідних рекомендацій для самостійних занять фізичною культурою.

Після новизни повинна йти частина «Робоча гіпотеза». «Робоча гіпотеза», це те, що ми припускаємо отримати в результаті своїх досліджень. Оскільки «гіпотеза» - це припущення то результат може підтвердити, а може і не відбутися.

Наприклад. Ми знали, що для процесу відновлення у спортсменів краще переключати їх на новий вид діяльності, або використовуючи масаж як відновлювальний засіб масажувати м’язи які не були задіяні в тренуванні, а наш експеримент виявить: якраз втомлені м’язи необхідно масажувати.

В клінічній практиці більшість фахівців з масажу рекомендують спокій після процедури масажу, а ми рекомендували навпаки – після масажу відповідні рухи, які в кожному конкретному випадку були різними і значно прискорювали процеси відновлення, давали позитивний результат.

Приклад. Робоча гіпотеза. Можна припустити, що врахування конкретних умов, допоможе розробити рекомендації по організації самостійних занять фізичною культурою. Такий підхід може сприяти підвищенню ефективності занять фізичною культурою з метою збереження здоров’я.

Наступною частиною є «Практична значимість роботи». В курсовій роботі ця частина означає тільки один конкретний результат, тобто – результатом будь якої роботи повинні бути рекомендації.

Приклад. Практична значимість. Практичним результатом нашої роботи будуть рекомендації про цілеспрямоване використання засобів фізичної культури в самостійних заняттях.

Кожна робота має свій предмет дослідження. Якщо це робота з масажу, то предметом дослідження повинні бути: види, форми, методи, прийоми, системи, методика масажу. «Об’єктом» в цій дисципліні є показники функціонального, фізичного, психоемоційного стану людини, які змінюються під впливом масажу.

Якщо робота виконується з дисципліни «Методи фізичної реабілітації», то предметом дослідження можуть бути: засоби, методи, принципи, підходи, новітні технології, новітні підходи до застосування вже відомих, або невідомих раніше засобів форм і.т. п.