Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма переддипломної практики 2011р..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
147.46 Кб
Скачать

Бази практики і робочі місця

Практика студентів в ПІБ МНТУ проводиться на базі підприємств, установ, організацій (бази практики), які мають відповідати вимогам програми практики. При наявності у ПІБ МНТУ державних, регіональних замовлень на підготовку спеціалістів чи цільових договорів, перелік баз практики надається органами, які формують замовлення на спеціалістів. У випадку, коли підготовка спеціалістів ПІБ МНТУ здійснюється за замовленнями фізичних осіб, бази практики забезпечують ці особи.

Студенти самостійно, за погодженням із завідувачем кафедри правових дисциплін, підбирають для себе місце проходження практики і пропонують його як базу для виконання програми практики.

З базами практики ( підприємствами, організаціями, установами будь-яких форм власності) ПІБ МНТУ завчасно укладає договори на її проведення (за необхідності). Тривалість дії договорів погоджується сторонами.

Організація і керівництво практикою

Відповідальність за організацію, проведення та контроль практики покладається на ректора ПІБ МНТУ. Навчально-методичне керівництво та виконання програми практики забезпечуються кафедрою правових дисциплін. Загальну організацію практики та контроль за її проведенням у ПІБ МНТУ здійснює завідувач відділу практики (за його відсутності – декан факультету).

До керівництва практикою від ПІБ МНТУ залучаються досвідчені викладачі, які приймали безпосередню участь у навчальному процесі.

Керівники практики від інституту зобов'язані:

  • перед початком практики контролювати підготовленість баз практики;

  • забезпечувати проведення всіх організаційних заходів перед виходом студентів на практику: інструктаж про порядок проходження практики та інструктаж з правил техніки безпеки, надання студентам-практикантам необхідних документів ( направлення, програма, щоденник, календарний план, тема дипломного проекту);

  • повідомляти студентам про систему звітності з практики: подання письмового звіту, матеріалів для виконання кваліфікаційної роботи;

  • контролювати виконання програми практики та дотримання внутрішнього розпорядку шляхом відвідання баз практики, проведення консультацій;

  • подати рецензію на звіти (Додаток А)

  • у складі комісії приймати залік з практики;

  • подавати завідувачу кафедри письмовий звіт про проведення практики із зауваженнями та пропозиціями щодо поліпшення практики студентів ( не пізніше 3-х днів після захисту звітів).

Розподіл студентів на практику проводить кафедра не пізніше 2 тижнів до початку практики відповідно листів запрошень та письмових заяв студентів узгоджених з керівниками підприємств (установ, організацій) місць практики.

Бази практики в особі їх керівників разом з ПІБ МНТУ несуть відповідальність за організацію, якість і результати практики студентів.

Обов'язки безпосередніх керівників, призначених базами практики, зазначені в окремих розділах договорів на проведення практики. За відсутності договору зазначені обов’язки визначаються програмою практики. За наявності вакантних місць студенти можуть бути зараховані на штатні посади, якщо робота на них відповідає вимогам програм практики. При цьому не менше 50 відсотків часу відводиться на загально-професійну підготовку за програмою практики.