Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма переддипломної практики 2011р..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
147.46 Кб
Скачать

Студенти піб мнту при проходженні практики зобов'язані:

– за один місяць до початку практики надати письмову заяву до відділу практики та узгодити місце проходження практики з завідувачем кафедри;

– до початку практики одержати від керівника практики від інституту консультації щодо оформлення всіх необхідних документів;

– своєчасно прибути на базу практики;

– не пізніше 3-х днів після прибуття на місце практики передати керівнику практики від кафедри підтвердження про прибуття на місце практики;

– у повному обсязі виконувати всі завдання, передбачені програмою практики і вказівками її керівників;

– вивчити та суворо дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки та виробничої санітарії, нести відповідальність за виконану роботу;

– своєчасно представити керівнику практики від інституту звіт (програма, щоденник, звіт, відгук керівника практики від підприємства, установи чи організації) та пройти захист з практики (у формі співбесіди).

Складання і оформлення звіту про проходження практики

Після закінчення переддипломної практики студенти звітують про її підсумки (виконання програми практики). Керівнику практики від кафедри подається:

- програма практики;

- письмовий звіт про виконання програми практики;

- оформлений щоденник проходження практики;

- відгук керівника з місця проходження практики.

Звіт про проходження переддипломної практики має містити аналіз практики, відомості про виконання студентом усіх розділів її програми, висновки та пропозиції, зауваження і побажання студента щодо підсумків практики, список використаних джерел та літератури. Текст звіту може містити відповідні розрахунки, пояснення, таблиці, схеми, діаграми тощо. До звіту обов'язково додаються процесуальні та інших правничі документи, складені практикантом під час проходження практики, а також інші матеріали, зібрані під час практики для використання у практичній діяльності і навчальному процесі. У звіті студент висвітлює спірні питання застосування чинного законодавства, які виникли під час проходження практики та пропонує свої пропозиції їх вирішення

Результати проходження практики студент оформляє як письмовий звіт, який повинен мати чітку побудову, логічну послідовність, переконливу аргументацію, обґрунтованість рекомендацій та висновки.

Звіт складається з:

- титульного аркуша (див. Додаток Б);

- відгуку керівника від бази практики (Додаток В);

- змісту, який містить назви всіх розділів і підрозділів;

- вступу;

- основної частини;

- додатків до розділів;

- висновків;

- списку використаних джерел та літератури.

Основна частина звіту поділяється на розділи (за необхідності – підрозділи), перелік і послідовність яких визначається змістом програми практики. Кожен розділ звіту закінчується висновком, який має базуватися на закріплених на практиці знаннях (0,5 аркуша). До кожного розділу студент оформлює додатки, на які обов’язково посилається в тексті звіту при розкритті встановленого програмою питання, і які відповідним чином слугуватимуть основою для загальних висновків до звіту.

Загальний обсяг звіту повинен становити не менше 45-50 сторінок формату А4 надрукованих або 75-80 сторінок, акуратно написаних від руки. Поля залишаються з чотирьох сторін аркуша: зліва - 30 мм; справа - не менше 10 мм; зверху і знизу - не менше 20 мм. Сторінки звіту повинні бути пронумеровані; на першій сторінці номер не ставиться.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ І ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до тексту жирним шрифтом.

Заголовки підрозділів друкують малими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу теж жирним шрифтом. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують малими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу.

Крапку в кінці заголовка не ставлять

Відстань між заголовком і текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам.

Кожну структурну частину роботи, окрім підрозділів, необхідно розпочинати з нової сторінки.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, малюнків, таблиць подають арабськими цифрами без знака №..

Першою сторінкою роботи є титульний лист (Додаток Б), який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці. Сторінки із словами: «Зміст», «Перелік умовних позначень», «Вступ», назви розділів, «Висновки», «Список використаних джерел та літератури» не нумерують.

Номер розділу римськими цифрами ставиться після слова «Розділ» (наприклад: РОЗДІЛ І.), потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують арабськими цифрами у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж порядку йде заголовок підрозділу.

Якщо в роботі використані схеми, таблиці, їх потрібно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці (при цьому їх включають до загальної кількості сторінок).

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово «Таблиця» починають з великої літери. Назву не підкреслюють. Наприклад: Таблиця (номер)(Назва таблиці)

Таблицю розмішують таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Додатки подають після висновку до розділу, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи. Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований або написаний рукою угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток...» і велика літера, що позначає додаток. Додатки необхідно позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Наприклад: Додаток А, Додаток Б тощо. Один додаток позначається як додаток А.

Звіт відповідним чином переплітається або зшивається.

У щоденнику студент-практикант у хронологічному порядку записує види роботи за кожний день переддипломної практики.