Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА РОБОТА З ДИСЦИПЛІНИ «Рекреаційні комплекси світу» «Географія туристично-рекреаційних зон Мексики».docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.65 Mб
Скачать
  1. Жорсткі закони про зберігання зброї

Враховуючи все вищесказане , може здатися , що в Мексиці також активно присутній торгівля зброєю – нібито збройові магазини знаходяться буквально на кожному розі. Однак у Мексиці найсуворіші закони щодо вогнепальної зброї. У країні лише одні магазин , який продає – знаходиться він в Мехіко і контролюється військовими. Щоб купити зброю , громадянин повинен надати рекомендації і бути готовим до того , що буде детально вивчено його минуле , у нього візьмуть відбитки пальців і сфотографують , тобто складуть на людину повне досьє. І тільки після цього йому видадуть дозвіл на покупку тільки однієї рушниці і однієї коробки патронів .

Чорний ринок в Мексиці в значній мірі годується від процвітаючою торгівлі зброєю у Сполучених Штатах.

  1. Зниження нелегальної імміграції

Щороку з початку сторіччя більше ніж півмільйона нелегальних мексиканських іммігрантів перетинали кордон США . Їх кількість все збільшувалась , а шлях ставав все небезпечніше. На кордонах присутні картелі контрабандистів , які встановлюють , а часом і збільшують на рівному місці вдвічі , вартість в’їзду до Сполучених Штатів. Крім того , закони про іммігрантів у Мексиці дуже жорсткі , що робить життя цих людей в країні практично неможливою – роботу знайти дуже складно і депортації звичайна справа.

Але за останні роки життєві умови в Мексиці трохи покращилися. Невеликі сім’ї та доступ до освіти зменшили нерівність в країні , а такі звичайні людські потреби як електрика, вода і прибирання сміття змінили якість життя людей навіть на найвіддаленіших територіях.

  1. Ожиріння

На сьогоднішній день за статистикою Мексика займає друге місце після Сполучених Штатів з катастрофічним показниками зростаючого ожиріння в країні. Це парадоксально , так як Мексика – країна , яка страждала від голоду. У 1989 році менше ніж 10 % підлітків мали проблеми з надлишковою вагою , але за останні 15 років з моменту появи великої кількості ресторанів швидкої їжі норма сильно підвищилася . Після того , як Coca Cola стала більш доступною , ніж проста вода , мексиканці п’є її навіть більше і частіше ніж американці. Сьогодні 70% всього населення Мексики мають проблеми з вагою , і ця цифра зростає з кожним днем. Діабет став основною причиною більшості смерті в країні , забираючи до 70000 життів щороку.

Висновок

В цій курсовій роботі я дала повну характеристику Мексиканським сполученим штатам. В моїй роботі мова йде також про курорти та туристичні центри країни, їх локацію, історію, цікаві факти та певні рекомендації щодо них.

У Мексику їдуть туристи, які бажають поєднати розважальний та пізнавальний відпочинок. Це країна з цікавою історією, багатими культурними надбаннями та традиціями. Мальовнича природа, білосніжні пляжі та сніжні вулкани, археологічні пам’ятки ацтеків, майя, колоніальні палаци, недорогі товари та послуги – все це сучасна Мексика. Мексика - не найбагатша країна, але для туристів є першокласні курорти Канкун, Акапулько, Плайя-де-Кармен, Пуерто-Валларта, Косумель, Уатулько та інші. Тут знаходиться найбільш населене місто в світі, тут можна побачити пам'ятки найдавніших цивілізацій, сюди приїжджають на відпочинок мільйони людей щороку. Саме тури до Мексики дають можливість Вам побачити цю давню і в той же час сучасну країну абсолютно по-новому, навіть якщо Ви перед тим багато чули про Мексику. Провівши свій відпочинок в Мексиці Ви наберетеся нових сил, а в пам'яті залишаться найяскравіші моменти, які тільки можуть залишити проведені тури до Мексики.

Мексика - країна, де цікаво загубитися. Звичайно, за умови знання іспанської, бо місцеве населення майже не володіє іноземними мовами, а розповісти їм, повірте, завжди є про що. Мексиканці-південці, особливо мешканці Юкатана - справжні нащадки майя, дуже привітні, цікаві і жахливо балакучі. Стародавні міста ацтеків і майя вражають своєю величною тишею. Захоплююче забратися на сотні ступенів вверх до порога якогось храму Дощу або Неба і затихнути в споглядальному онімінні..

Як ні в жодному іншому місці планети, в Мексиці відпочинок проходить дуже незабутньо - колорит тутешнього населення та національний фольклор створюють фантастичну атмосферу свята, яке ніколи не припиняється, тури до Мексики дозволяють вибрати один з безлічі способів проведення часу - ви можете провести як захоплюючий активний відпочинок, відвідати цікаві екскурсії по країні, організувати для себе незабутній пляжний релакс в, який дозволить вам розслабитися, забути про всі проблеми і зануритися в яскравий і барвистий світ прекрасного відпочинку в Мексиці!