Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Philosophy-of-tourism-5-kyrs.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
301.06 Кб
Скачать

8. Індивідуальні завдання

Індивідуальні завдання (ІЗ) – це форма організації навчання, яка має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти отримують у процесі навчання. Одними із видів ІЗ є підготовка рефератів, есе .

Реферат коротке повідомлення в письмовій формі або у формі публічної доповіді змісту книги, наукової статті, проблеми, результатів наукового дослідження; доповідь на наукову тему, що висвітлює її на основі огляду літератури чи інших джерел, що включає основні відомості та висновки, а також кількісні та якісні дані про об’єкт, що описується.

Есе (фр. «essai» - спроба) – прозаїчний твір невеликого об’єму і вільної композиції, в якому висловлюється власні враження і думки з конкретного питання, в якому немає завчасного претендування на певне трактування предмета. Есе передбачає нове, суб’єктивно забарвлене слово про що-небудь і може мати філософський, історично-біографічний, публіцистичний, літературно-критичний, науково-популярний або часто белетристичний характер. Стиль есе відрізняється образністю, афористичністю та установкою на розмовну інтонацію та лексику. Він здавна формувався у творах, де на першому плані була особистість автора. Тематика есе з дисципліни «Філософія туризму» наведена у пункті 8.1.

Контроль за виконанням студентами індивідуальних завдань і самостійного опрацювання питань, які визначені в робочій програмі, здійснюється за допомогою проміжного та підсумкового тестування, захисту есе, рефератів, проведення семінарів та індивідуальних бесід.

Зовнішній вигляд та якість оформлення індивідуального завдання є одним із показників професіоналізму майбутнього менеджера, тому приймається до уваги при його оцінюванні.

Індивідуальне завдання спрямована на поглиблене вивчення теоретичного матеріалу, а також на практичне застосування отриманих теоретичних знань.

Індивідуальна робота повинна містити титульний лист, зміст, основну частину, список використаної літератури і, при необхідності, додатки. В тексті обов’язково повинні бути посилання на відповідні використані джерела. Обсяг повинен становити 8 – 10 сторінок друкованого тексту 14 шрифтом, через 1,5 інтервалу. Поля становлять 20 мм.

При оцінюванні роботи враховується відповідність роботи цим методичним вказівкам за структурою та обсягом, повнота висвітлення питань, рівень теоретичних напрацювань студента та його здатність застосувати набуті знання в практичній діяльності.

Якщо контрольна робота відсутня або виконана на незадовільну оцінку, студент до складання ПМК не допускається.

8.1. Тематика есе

  1. «Людський вимір» туризму.

  2. Туризм – прояв способу життя людини.

  3. Система потреб людини та їх задоволення у туристській діяльності.

  4. Потреби, інтереси, цінності та ідеали людини, що подорожує.

  5. Матеріальні, соціальні, політичні, духовні потреби людини і туризм.

  6. Онтологія туризму. туристична діяльність у контексті форм «життєвого світу» людини.

  7. Туризм – фактор розвитку духовності особистості.

  8. Потреба у туристичній подорожі в структурі суто людських потреб.

  9. Освоєння нового туристичного простору як життєва потреба людини.

  10. Туризм як засіб причетності до світу людського єднання.

  11. Світоглядне, культуро-філософське, екзистенційно-особистісне осмислення феномену туризму.

  12. Трансформація світогляду людини через усвідомлення свого місця в навколишньому світі внаслідок туристичної діяльності.

  13. Контакт з іншими культурами і світоглядний самовимір людини в процесі й результаті туристичної активності.

  14. Проблема взаєморозуміння представників різних соціумів у крос-культурній комунікації.

  15. Осмислення багатоваріантності культурного середовища і неосяжності туристичного простору (філософія геопростору).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]