Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Individualna_robota_menedzhment.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
200.19 Кб
Скачать

Характеристика діяльності туристичної фірми «Стопхай Тур»

За формою організації поїздок туристичне підприємство «Стопхай Тур» займається як індивідуальним так і груповим туризмом.

В тур фірмі «Стопхай Тур» більш переважають індивідуальні тури.

Індивідуальний тур – форма організації туристської діяльності туристів. Набуває значного розвитку каналами сімейних та родинних зв’язків, творчих обмінів і відвідувань на запрошення.

Груповий тур – форма організації туристської поїздки людей, об’ можливістю спільної подорожі по конкретному маршруту або з метою одержання програмного обслуговування; задоволення колективної зацікавленості до об’єкта відвідування.

Основні напрямки діяльності:

  • організація екскурсійної діяльності, розробка екскурсійних маршрутів, турів вихідного дня. Робота з різними навчальними закладами, туристськими підприємствами, індивідуальними туристами та комплектація туристських груп;

  • організація індивідуальних та групових турів для відпочинку в Україні, Бельгія, Австрія, Болгарія, Великобританія, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Домініканська республіка, Ізраїль, Ірландія, Іспанія, Італія. та інші;

  • оформлення закордонних паспортів та проїзних документів для дітей;

Види туризму, якими займається підприємство: внутрішній туризм; іноземний туризм (в'їзний); закордонний (виїзний).

Туризм – тимчасовий виїзд людини з постійного місця проживання в оздоровчих, пізнавальних, або професійно-ділових цілях без здійснення оплачуваної діяльності.

За напрямком туристських потоків, туризм поділяється на 2 класи:

  • внутрішній;

  • міжнародний.

Внутрішнійтимчасовий виїзд громадян конкретної країни з постійного місця проживання в рамках національних кордонів цієї країни для відпочинку, задоволення. Внутрішній туризм пов'язаний з іншими сферами національного життя.

Міжнародний - тимчасовий виїзд громадян конкретної країни з постійного місця проживання за рамки національних кордонів цієї країни для відпочинку, оздоровлення або у ділових цілях. Міжнародний туризм - найбільш прибуткова у частині експорту галузь, важлива складова платіжного балансу багатьох країн.

Туризм організований – поїздки за турами й маршрутами, що організовуються туристичними фірмами або клубами. Реалізуються, як правило, на умовах попередньої оплати.

Туристська фірма «Стопхай Тур» має різноманітні форми організації поїздок. Вона організовує для своїх туристів індивідуальні і групові поїздки в закордонні країни і по Україні на підставі договорів, контрактів про співробітництво з іноземними і вітчизняними партнерами.

Договірні відносини з партнерами та клієнтами

Туристична фірма «Стопхай Тур» має партнерські відносини тур оператор „Tez tour”, тур оператором „Turtess”, тур оператором „Pegas”, тур оператор “Coral travel” та ін.

Укладання договорів з постачальниками послуг

Після того, як установлені місця призначення, кількість людей у групах і дати їх заїздів, у процесі переговорів з готелями, авіалініями та іншими постачальниками послуг настає стадія підписання договорів і контрактів.

Контракт (договір) необхідний для урегулювання обов’язків та відповідальності сторін, зокрема в ситуаціях, коли залишаються непроданими місця в готелях, посадочні місця у само льоті, або у випадках, коли відміняються чартерні авіарейси, щоб передбачити систему санкцій для кожного конкретного випадку.

Договір з готельним підприємством

Взаємовідносини з готельним підприємством визначаються в основному слідуючими згодами:

  • договір про квоту місць з гарантією заповнення 30-80%;

  • договір про квоту місць без гарантії заповнення;

  • договір про тверду закупку місць з повною оплатою;

  • договір про поточне бронювання.

Договір с підприємством харчування

Такий договір заклечається з окремим підприємством харчування, якщо харчування організується поза засобом розміщення туристів і не входить до контракту з готельним підприємством. Це може мати місце у маршрутних, тематичних турах (харчування в дорозі) тощо.

В такому договорі повинні бути відображені:

  • кількість одночасно обслуговуючих туристів;

  • регулярність та величина замовлень;

  • тип харчування;

  • зразкові варіанти меню;

  • зразкові ціни на різні раціони харчування;

  • знижки на велику кількість клієнтів або постійне забезпечення клієнтури;

  • матеріальну відповідальність за зрив харчування з тієї чи іншої сторони з указанням строків наступу матеріальної відповідальності тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]