Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
доповідь на екзамен.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
35.12 Кб
Скачать

5.2 Основні туристичні центри та їх характеристика

В переліку історичних міст України, вказані 13 міст Рівненщини: міста Рівне, Дубно, Корець, Острог, Дубровиця, Радивилів, Березне, селища міського типу, Володимирець, Гоща, Клевань, Мізоч, Млинів, Степань.

Дубно - старовинне місто, з великою історією та традиціями. Дубно, що вважають одним з найстаровинніших міст Волині, є одним з туристичних центрів Рівненської області. Державний історико-культурний заповідник міста Дубна з чисельними памтками архітектури приваблює туристів з усіх куточків України. А подивитись в місті є на що, бо колись Дубно вважалось одним з культурних та торгівельних центрів Волині. Маючи багато цікавих місць, Дубно є доволі компактним, що дозволяє туристам протягом дня оглянути і пізнати місто. Більшість мандрівників, також виділяє 2 - 3 години, щоб відвідати Тараканівський форт. Маючи багато цікавих місць, Дубно є доволі компактним, що дозволяє туристам протягом дня оглянути і пізнати місто. Більшість

Острог - унікальне місто. Здавалось би звичайний райцентр. Але де ви бачили райцентр з такою історію, і такою кількістью відомих імен. В середні віки Острог був культурним і науковим центром. Місто приховує безліч таємниць і легенд. Але перш за все Острог приваблює туристів безліччю історико-архітектурних пам'яток, серед яких, найбільш популярним є Острозький замок,. Окрім нього в місті ще є чудовий краєзнавчий музеї, музей книги, нумізматики, та музей М. Островського. Щоб повністю пізнати дух міста, обов'язково завітайте до Острозької академії, що свого часу була першим в Україні та в Східній Європі вищим навчальним закладом.

Рівне - Особливістю пам'ятників міста є те, що більшість з них встановлені вже за доби незалежності України (від 1991 року). У сучасному Рівному чимало пам'ятників, меморіалів та пам'ятних знаків.

Корець — місто районного значення в Україні, центр Корецького району Рівненської області. За свої десять церков, місто інколи називають «християнською Меккою». Від 2000 року в місті діє районний історичний музей. Місто Корець відоме ще й тим, що тут похована Анна Оленіна, якій О.С. Пушкін написав вірш "Я Вас любил".

5.3.Основні туристичні маршрути та їх об’єкти

(Поліський_трмвай) Об’єкти огляду: Вузькоколійна залізниця Антонівка(Додаток) – Зарічне – найдовша (106 км) діюча вузькоколійна залізниця в Європі (1895 р.), в обслуговуванні якої досі використовується чимала кількість раритетної техніки. Потяг, що складається з тепловоза та чотирьох вагончиків, перетинає унікальний залізно-дорожний дерев’яний міст через р.Стир, поблизу с.Млинок Зарічненського району - єдиний великий дерев’яний залізничний міст в Україні. Тут же є ще одна унікальна споруда — єдина на Рівненщині річкова переправа - пором через р.Стир. Впродовж усієї подорожі вузькоколійкою можна спостерігати ідилічний пейзаж, незіпсований цивілізацією: пісок, сосни, мішаний ліс, заболочені луки. Неподалік звідси розташовані славнозвісні озера Українського Полісся: Біле, Нобель, Воронківське та Острівські озера.На базі „Поліського трамваю” розроблені та діють ряд туристичних маршрутів. Найцікавіші з них:

  1. ПОДОРОЖ ВУЗЬКОКОЛІЙКОЮ (ст. Антонівка - ст. Воронки)

  2. ПОДОРОЖ ВУЗЬКОКОЛІЙКОЮ (ст. Зарічне - ст. Острівськ)

  3. Екскурсійний маршрут по місту Рівне:

  4. "Історичний центр Рівного"

  5. Екскурсійний маршрут „Наш край з найдавніших часів” ( Дубенський район)

  6. Наш край в період Визвольної війни українського народу під проводом Б.Хмельницького.Дубно

  7. Духовні святині.Дубно

  8. Дубенщина в період світових воєн.Дубно

  9. Історія УПА.Дубно