Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ І.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
106.24 Кб
Скачать

Іпотечний договір

(Повнезазначеннямісця, число, місяць, рік – прописом)

ЦейдоговірукладеноміжгромадянамиУкраїни: ІпотекодавченкоОлександрВолодимирович, ідентифікаційний номер 0000000000, щопроживає в м. _______, вул. ________, № ___, кв. ___, далі – «ІПОТЕКОДАВЕЦЬ», він же боржник за основнимзобов’язанням, та ІпотекодержченкоДмитро Петрович, ідентифікаційний номер 0000000000, щопроживає в м. ______, пр. _______, № ___, кв. ___, далі – «ІПОТЕКОДЕРЖАТЕЛЬ», він же кредитор за основнимзобов’язанням, якінадалі разом «СТОРОНИ», окремо – «СТОРОНА»:

Оскільки, ІПОТЕКОДАВЕЦЬ є боржникомповідношенню до Іпотекодавця та має у власностіоб’єктнерухомості,

Оскільки ІПОТЕКОДЕРЖАТЕЛЬ бажаєзабезпечитивиконаннязобов’язаннясторонидомовились про наступне:

1 Поняття та тлумачення:

1.1 Якщоінше не передбаченеположеннямицього договору наступнітермінимаютьзначення:

1.1.1 «Чиннезаконодавство» означаєвсізакони, положення, рішення, нормативніакти та положення будь-якого державного органу абонедержавного регулятивного органу, щобуливидані та набрали чинності в Україні;

1.1.2 «Об’єктнерухомості» означає – квартира номер ___ (прописом) у будинкупід номером ___ (прописом) по вулиці ______ у м. _______ та маєтакі характеристики: загальнаплоща: ___ кв.м., житловаплоща: ___ кв.м., кількістькімнат: ___.

1.1.3 «Основнийдоговір» означає – договірпозики, безвідсотковий, укладенийміж сторонами цього договору(число, місяць, рік – прописом), за яким строк виконаннязобов’язанняповернутигроші у розмірі _______ (прописом) грннастає (число, місяць, рік – прописом).

2 Предмет договору

2.1 На виконання умов цього договору ІПОТЕКОДАВЕЦЬ передає, а ІПОТЕКОДЕРЖАТЕЛЬ приймає в іпотекуоб’єктнерухомості.

2.2 Цим договором забезпечуютьсязобов’язання за основним договором.

2.3 За цим договором у разіневиконанняборжникомзобов’язання за основним договором, ІПОТЕКОДЕРЖАТЕЛЬ має право одержатизадоволеннясвоїхвимог за основним договором за рахунок предмета іпотекипереважно перед іншими кредиторами цьогоборжника у відповідності до умов цього договору та положень чинного законодавства.

2.4 Об’єктнерухомості є власністю ІПОТЕКОДАВЦЯ та належитьйому на підставі договору купівлі – продажу квартири, посвідченого «___» _______ _____ р. приватнимнотаріусом ________ міськогонотаріального округу (прізвище, ініціали),реєстр № ___. Право власності ІПОТЕКОДАВЦЯ зареєстровано в електронномуРеєстрі прав власності на нерухомемайно «___» _______ _____ р., витяг про реєстрацію права власності на нерухомемайно № _____ від «___» _______ ____ р., виданийКомунальнимпідприємством «Харківськеміське бюро технічноїінвентаризації», реєстраційний № ______, номер запису ___ в книзі ___.

3 Заяви та гарантії

3.1 Заяви та гарантії ІПОТЕКОДАВЦЯ:

3.1.1Об’єктнерухомостіможе бути відчужений, зареєстрований як окремийоб’єктнерухомості. ІПОТЕКОДАВЕЦЬ маєповнезаконне право укладенняцього договору.

3.1.2 Майно, яке є предметом цього договору, на момент йогоукладеннянікомуіншому не продане, не подароване, не відчуженеіншим способом, не є предметом іпотеки, в спорі і під забороною не перебуває, прав щодонього у третіхосіб, в тому числі у наймачів, немає, як місцезнаходженняюридичної особи воно не використовується, майно ІПОТЕКОДАВЦЯ не знаходиться у податковійзаставі.

3.1.3 На укладенняцього договору наданазгодадружини ІПОТЕКОДАВЦЯ Іпотекодавченко Ольги Анатоліївни, яка своєюзаявоюсвідчить про те, щоознайомлена з умовами договору та попереджена про наслідки, справжністьпідписуякоїзасвідченаприватнимнотаріусомХарківськогоміськогонотаріального округу (прізвище, ініціали) «___» _______ _____ р.

3.1.4 Укладенняцього договору не протирічить правам та інтересамнеповнолітніх та малолітніхдітей.

3.1.5Діти не мають права власностіабо право користування Майном, що є предметом цього договору;

3.2 Заяви та гарантії ІПОТЕКОДЕРЖАТЕЛЯ:

3.2.1Укладення цього договору не є та не буде порушенням будь-якихзобов’язань та не потребуєзгодибудь-кого.

4 Вартість предмету договору

4.1 Вартістьоб’єктунерухомості становить _____ (прописом) грн, згідно з витягом № _____ ізреєстру прав власності на нерухомемайно, виданого «___» _______ ____ р. комунальнимпідприємством «Харківськеміське бюро технічноїінвентаризації».

4.2 За домовленістюсторіноб’єктнерухомостіоцінений у _____ (прописом) грн.