Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кримінальне праов Osobliva_chastina_7.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.63 Mб
Скачать

Тема 19. Злочини проти правосуддя.

Вивчаючи тему “Злочини проти правосуддя”, студенти повинні: знати, що розуміється під діяльністю щодо здійснення правосуддя та які елементи його здійснення розрізняють у кримінально-правовому розумінні; розуміти, які саме посягання на відносини у цій сфері будуть тягнути за собою кримінальну відповідальність; розрізняти спеціальних суб’єктів злочинів проти правосуддя – осіб, які працюють у сфері правосуддя та які у той чи інший спосіб були до неї залучені; вміти давати характеристику об’єктивно-суб’єктивним елементам основних складів злочинів у сфері службової діяльності; бути готовими при дачі відповіді до посилань на чинне кримінально-правове законодавство України і інші нормативно-правові акти, що стосуються цієї теми.

Тема 20. Злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини).

Вивчаючи тему “Злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини)”, студенти повинні: знати, що розуміється під поняттям “військовий злочин”; які їх види розрізняють у кримінально-правовій теорії в залежності від безпосереднього об’єкта; володіти інформацією про структуру Збройних сил України та інших військових формувань; правильно трактувати моменти, з якими пов’язується початок перебування на військовій службі і закінчення проходження військової служби; знати, хто може виступати в якості суб’єкта вчинення військових злочинів; вміти давати характеристику об’єктивно-суб’єктивним елементам основних складів злочинів проти встановленого порядку несення військової служби; бути готовими при дачі відповіді до посилань на чинне кримінально-правове законодавство України і інші нормативно-правові акти, що стосуються цієї теми.

Тема 21. Злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Вивчаючи тему “Злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку”, студенти повинні: знати, що розуміється під поняттями “мир”, “безпека людства”, “міжнародний правопорядок”; які їх види розрізняють у кримінально-правовій теорії в залежності від безпосереднього об’єкта; володіти інформацією про родовий та безпосередні об’єкти даної групи злочинів; вміти давати характеристику об’єктивно-суб’єктивним елементам основних складів злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; бути готовими при дачі відповіді до посилань на відповідні міжнародні акти та чинне кримінально-правове законодавство України, що стосуються цієї теми.

Тема 22. Основні положення Особливої частини кримінального законодавства іноземних країн.

Вивчаючи тему “ Основні положення Особливої частини кримінального законодавства іноземних країн.”, студенти повинні: знати основні відмінності систем кримінального права країн пострадянського простору, Близького Сходу, розвинутих країн Європи, країн англо-саксонської правової сім’ї, США; володіти інформацією про відповідність міжнародним вимогам криміналізації положень кримальо-правового законодавства таких країн та особливостями викладення на нормативному рівні тих положень, які стосуються, насамперед, транснаціональної злочинності; бути готовими при дачі відповіді до посилань на відповідні системи та акти, вивчення яких стосується цієї теми.

Методичні вказівки (рекомендації) для викладачів, які проводять семінарські / практичні заняття

Семінарські та практичні заняття проводяться не меншому, ніж зазначений у методичних вказівках та цьому комплексі для семінарських та практичних занять.

При проведенні семінарських занять викладач заздалегідь формує порядок проведення семінарського заняття, у якому визначає порядок і послідовність заслуховування підготовлених відповідно до теми заняття доповідей, обговорення їх, опитування студентів, проведення захисту рефератів, у разі наявності таких та проведення дискусії з теми семінарського заняття.

Оцінка доповідей, відповідей на запитання оцінюються за чотирьохбальною шкалою (національною шкалою), про що ставиться відмітка у журналі академгрупи.

При проведенні практичних занять, крім відповідей на питання (відповідно до рекомендованих планів), студентами розв’язуються ситуативні завдання (задачі).

Оцінювання вирішення сутаутивних завдань проводиться також за п’ятибальною шкалою, про що робиться відміта в журналі академгрупи.

Методичні вказівки (рекомендації) щодо підготовки до модульного контролю

Студентам рекомендується самостійно опрацьовувати відповіді на тестові завдання з метою підготовки до підсумкового тестування.

Навчально-методичні матеріалі та тестові завдання в електронному форматі надаються студентам у методичних рекомендаціях, а також містяться у бібліотеці та можуть бути отримані на кафедрі.

Перед проведенням модульного контролю (підсумкового тестування) проводиться індивідуальне заняття, на яке запрошуються студенти, що мають труднощі із самостійним засвоєнням навчального матеріалу або займаються поглибленим вивченням окремих питань з навчальної дисципліни.

Методичні рекомендації викладачам щодо проведення модульних контрольних робіт

Модульні контрольні роботи проводяться викладачами кафедри у межах останнього у відповідному модулі практичного, а за відсутності такого - семінарського заняття.

Термін, який відводиться на вирішення тестового завдання становить від 20 до 30 хвилин. Ціна одного питання тестового завдання становить від 0 до 10 балів. Сума балів утворюють загальну оцінку контрольної роботи, яка за модульну контрольну виставляється за оцінкою НАВС (за 100 бальною шкалою).Тестові завдання перевіряються викладачем, який проводить у відповідній групі семінарські та практичні заняття протягом розумного строку після їх написання, але не пініше наступного семінарського, або практичного заняття у відповідній групі.