Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка макро.doc
Скачиваний:
80
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
3.14 Mб
Скачать

Тема 15. Грошово - кредитна та монетарна політика держави.

1) Грошовий обіг та грошова маса і їївимір. Зміна пропозиції грошей, її вплив на рівень ділової активності.

а) закон грошового обігу,

2) Грошово- кредитне регулювання. Центральний банк та його функції.

Монетарна політика Центрального банку та її інструменти.

а) грошові агрегати, б) грошовий мультипликатор.

3) Макроекономічна політика України:проблеми і перспективи.

ЗАДАЧА

Розрахуйте темп інфляції для поточного року за таких умов: у попередньому році номінальний ВВП становив 155 млрд. грн., реальний ВВП-118 млрд. грн; у поточному році очікується одержати номінальний ВВП 190 млрд. грн. при індексі цін ВВП 152%.

ЗАДАЧА

Банківські депозити збільшилися на 200 млн. грн. Норма банківських резервів на цей період становила 20%. На скільки може зрости пропозиція грошей?

Вимоги до написання та оформлення контрольної роботи

Після самостійного вивчення усіх тем дисципліни студент повинен у встановлений термін виконати контрольну роботу у відповідності до завдань та методичних вказівок щодо їх виконання.

Метою контрольної роботи з дисципліни « Макроекономіка» є закріплення та перевірка знань студентів з теорії та практики макроекономічних показників, фінансової системи держави, сутності податків, бюджету, страхування та інше, а також набуття навичок у роботі з нормативно – законодавчими актами, статистичними даними, літературними джерелами з питань, що розглядаються.

До того як студент приступить до виконання контрольної роботи, він повинен вивчити теоретичний матеріал за відповідними темами, використовуючи наведені пояснення та вказівки, викладки деяких понять та рекомендовані літературні джерела. Необхідно окремо відповісти на питання для самоперевірки.

Контрольна робота передбачає розкриття змісту трьох – чотирьох питань і виконання практичного завдання. Всього пропонується 15 варіантів контрольної роботи. Номер варіанта визначається сумою двох останніх цифр № залікової книжки. Наприклад, № залікової книжки 05186 – варіант № 14 (8+6). На титульному листі необхідно вказати номер залікової книжки та номер варіанта контрольної роботи. Перед написанням відповідей необхідно вказати номер завдання та його умови. Відповіді на теоретичні питання повинні бути досить повними, логічними й послідовними, з необхідними поясненнями та висновками. Бажано використовувати сучасні дані України за останні два три роки. Після виконання практичного завдання (задач) обов’язково необхідно зробити чіткий висновок.

Контрольна робота повинна бути написана розбірливим чітким почерком, без виправлень і скорочень. У тексті контрольної роботи повинні бути посилання на використані літературні джерела у квадратних дужках по наведеному списку літератури. Необхідно залишати поля для зауважень викладача, пронумерувати сторінки. Обсяг роботи повинен складати не менше 20-24сторінок учнівського зошиту або 20аркушів формату А-4. У кінці роботи наводиться список законодавчих актів і літературних джерел, що використовувались у роботі і вирішені задачі .

Контрольна робота виконується у строки, що встановлені навчальним графіком. При виникненні питань відносно виконання контрольної роботи студенту слід звернутися за консультацією до викладача дисципліни

«Макроекономіка». У випадку, якщо відповіді на всі запитання або на більшу їх частину є невірними або неповними, застаріла література, не вирішені задачі, контрольна робота не зараховується та повертається із зауваженнями рецензента для подальшого доопрацювання.