Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
222.21 Кб
Скачать

Огляд спеціальної літератури з обліку операцій на інших рахунках у банку та інших коштів

Найменування і автор

Короткий зміст

1

2

3

Бутинець Ф.Ф. та ін. Бухгалтерський та управлінський облік. Підручник.- Житомир: ПП “Рута”, 2009

Охоплено проблеми управлінського обліку, узагальнення та аналізу бухгалтерської інформації, необхідної для прийняття управлінських рішень

Бухгалтерський облік: навч. посіб. за ред. М.Д. Корінько. — К.: ДП "ІАА", 2009

Висвітлюються основні теоретичні та практичні аспекти бухгалтерського обліку доходів на підприємствах

Гольцова С.М., Плікус І.Й. Звітність підприємств. - Суми : Університетська книга, 2009. — 254c.

Викладено методику складання фінансової звітності підприємств відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку

Єрмак О.І. Теорія бухгалтерського обліку: навчальний посібник. — Чернігів: Деснянська правда, 2009

Розкриває організацію бухгалтерського обліку підприємств різних форм власності і галузей економіки України. Висвітлюються предмет і метод обліку, особливості технології облікового процесу, а також забезпечення процесу бухгалтерського обліку на підприємствах.

  1.  

Засадна Х.О., Шурпенкова Р.К. Бухгалтерський облік основних господарських операцій у програмі 1С: Бухгалтерія 7.7: навч. посібник. — К.: УБС НБУ, 2009

Висвітлені питання методології бухгалтерського обліку в умовах автоматизованої обробки інформації, автоматизації обліку з усіх комплексних завдань. У доступній формі комплексно висвітлюються концепції бухгалтерського обліку необоротних активів із застосуванням сучасних засобів обчислювальної техніки та інформаційних технологій, що дозволяють їх застосовувати у діяльності.

Продовження табл. 1.2

1

2

3

  1.  

Ковалев В. В. Финансовый анализ: методы и процедуры. - М. : Финансы и статистика, 2012. - 207 с.

Розкрито теоретичні аспекти, та етапи розвитку фінансового аналізу підприємств, а також наведено методологію проведення аналізу різних аспектів діяльності підприємства.

  1.  

Кожанова Є.П., Отенко І.П., Сєрікова Т.М., Куліков П.М. Економічний аналіз: навч. посіб. - Х. : ВД "ІНЖЕК", 2009. - 344 с.

Висвітлює найважливіші аспекти аналізу ефективного використання потенціалу на підприємствах, дається зрозуміле тлумачення термінів, показників, а також практичне їх використання з наведенням ґрунтовних висновків

  1.  

Лень В.С. Бухгалтерський облік в Україні: нормативна та методична база. - К. : Центр навчальної літератури, 2011. - 575 с.

Викладені основи теорії бухгалтерського обліку та порядок ведення бухгалтерського обліку з використанням основного плану рахунків у відповідності з Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

  1.  

Матвіїв М.Я. Бухгалтерський облік на малих підприємствах за різними формами. Навчальний посібник. – Тернопіль: ТАНГ, 2008. – 274 с.

Викладено особливості ведення бухгалтерського обліку діяльності і складання звітності малих підприємств інших галузей за різними формами: простою, спрощеною та журнальною. Методику фінансового й управлінського обліку доходів, основних засобів, виробничих запасів, витрат виробництва, розрахунків тощо

  1.  

Нашкерська Г.В. Фінансовий облік. Навчальний посібник - К. : Кондор, 2009. - 502 с.

Викладено теоретичні основи бухгалтерського обліку, розкриті питання організації і практики ведення обліку на підприємствах України згідно з вимогами чинного законодавства. Особливу увагу приділено розгляду питань фінансового обліку: обліку доходів тощо.

  1.  

Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність: підручник. — К.: Алерта, 2012

Висвітлюють основні етапи бухгалтерського обліку доходів на підприємствах

Отже, в цілому при вивченні комплексу законодавчих актів та спеціальної літератури можлива достовірна та правомірна організація обліку господарських операцій по підприємству в цілому, а також по окремих господарських фактах.

Вивчення питань організації і методології бухгалтерського обліку операцій на інших рахунках у банку та інших коштів в сучасній економічній літературі дозволяє зробити висновок, що ведеться грунтовна наукова і організаційна робота в Україні, щодо удосконалення інформаційної системи управління підприємствами. В умовах постійних змін у законодавчій і нормативній базі особливого значення набувають розгляд і публікація окремих важливих питань методології обліку.

Таким чином, можна сказати, що сьогодні сучасна спеціальна економічна література розглядає актуальні питання реформування бухгалтерського обліку в Україні. При цьому основна увага приділяється удосконаленню методології фінансового обліку відповідно Положенням (стандартам) бухгалтерського обліку. Набуває актуальності впровадження в практику діяльності підприємств системи управлінського обліку, що обумовлює появу значної кількості видань, які розглядають проблеми організації і методології управлінського обліку. Недостатня увага в економічній літературі приділяється розгляду питань автоматизації обліку операцій на інших рахунках у банку та інших коштів і формуванню інформаційних бухгалтерських систем в умовах трансформації бухгалтерського обліку.