Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
222.21 Кб
Скачать

1.3. Організаційно-економічна характеристика підприємства «ілс-Україна»

Товариства з обмеженою відповідальністю «ІЛС-Україна», що є юридичною особою за законодавством України, зареєстроване у м. Київ, свідоцтво №03607 від 22 травня 2002 року.

Організаційно-правова форма господарювання – товариство з обмеженою відповідальністю.

Ідентифікаційний код – 30855561

Об`єктами права власності ТОВ «ІЛС-Україна» є грошові та майнові внески його учасників, майно, набуте внаслідок господарської діяльності та інше майно, придбане на підставах, не заборонених законом.

Мета створення ТОВ – оптова торгівля, наданню послуг та заняття роздрібною торгівлею з метою одержання прибутку.

Види діяльності ТОВ «ІЛС-Україна» згідно статуту є:

  • торговельна діяльність у сфері оптової, роздрібної торгівлі та громадського харчування щодо реалізації продовольчих і непродовольчих товарів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів;

  • оптова та роздрібна торгівля будівельними матеріалами, будівельні, ремонтно-будівельні, будівельно-монтажні роботи;

  • посередницькі послуги при купівлі-продажу товарів народного споживання;

  • ремонт, технічне і сервісне обслуговування автомобілів, електромеханічного обладнання;

  • надання транспортно-експедиційних послуг при перевезеннях зовнішньо - торговельних і транзитних вантажів;

  • прокат автомототранспорту;

  • будівництво і експлуатація автозаправних станцій;

  • торговельно-закупівельна діяльність, в тому числі закупівля сільськогосподарської продукції і продуктів її переробки у населення;

  • діяльність, пов`язана з реалізацією транспортних засобів, що підлягають реєстрації та обліку в органах внутрішніх справ;

  • надання послуг, пов`язаних з охороною державної, крім об`єктів, визначених законом, та іншої власності, а також охороною громадян;

  • надання інших послуг населенню, підприємствам та організаціям, в тому числі брокерських, маркетингових, представницьких та інших.

Підприємство має право від свого імені укладати договори, в тому числі на придбання транспортних засобів та їх реалізацію, придбання та реалізацію житлових будинків, квартир, приміщень виробничого призначення, набувати майнових та особистих немайнових прав і нести зобов`язання, бути позивачем і відповідачем у судах.

Керівництво діяльністю підприємства здійснюється директором. Директор призначається на посаду та звільняється з неї на підставі рішення Зборів учасників Засновника. З директором укладається контракт, в якому визначаються права і обов’язки і відповідальність директора, умови його матеріального забезпечення і звільнення з займаної посади з урахуванням гарантій передбачених законодавством України.

Директор вирішує всі питання діяльності підприємства, крім тих, які складають компетенцію Засновників, здійснює поточне керівництво діяльністю підприємства.

Директор підзвітний зборам учасників, організовує виконання їх рішень і не має права приймати рішення, обов`язкові для учасників підприємства.

Контроль за діяльністю директора здійснюється Засновниками.

Права та обов’язки працівників підприємства визначаються правилами внутрішнього розпорядку підприємства, що затверджуються директором, а також посадовими інструкціями працівників підприємства відповідно положенням діючого законодавства.

Структура управління підприємством (рис. 1.3) являє собою сукупність взаємопов’язаних організаційних одиниць, що виконують визначені функції. Загальне керівництво діяльністю трудового колективу здійснює група посадових осіб на чолі з директором підприємства.

Функції управління полягають у здійсненні:

1-загального керівництва підприємством;

2-технологічної підготовки до процесу продажу товарів;

3-постачання товарів;

4-організації праці.

Рис. 1.3. Організаційна структура управління ТОВ «ІЛС-Україна»

Припинення діяльності підприємства здійснюється у вигляді реорганізації або ліквідації.

Припинення діяльності підприємства здійснюється в порядку, встановленому законодавством України.

Бухгалтерія є самостійною економічною службою Товариства (рис. 1.4). Очолює бухгалтерську службу головний бухгалтер, який звітує перед головою правління Товариства, оскільки згідно Закону України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні” відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, несе уповноважена особа, яка здійснює керівництво підприємством.

Головний бухгалтер Товариства визначає посадові функції, встановлює обов’язки та права завідуючих відділами та працівників бухгалтерської служби.

На підприємстві застосовується програма “1С: Підприємство”. При цьому всі зведені документи ведуться в автоматизованому вигляді, а первинна документація на звичайних бланках або бланках суворої звітності.

В товаристві розроблені посадові інструкції працівників, в яких визначені їх обов’язки, права і відповідальність.