Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TEMA_25.docx
Скачиваний:
53
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
59.87 Кб
Скачать

2.3. Ефективність комерційної діяльності підприємства щодо закупівлі товарів

 

На підприємстві ПП АЛДІ СТІЛЛ аналіз ефективності діяльності щодо закупівлі товарів не проводиться, а проводиться загальний аналіз ефективності підприємства.

Основні показники фінансово-господарської діяльності ПП АЛДІ СТІЛЛ наведені в таблиці 2.5.

Отже, на підприємстві ПП АЛДІ СТІЛЛ аналіз ефективності діяльності щодо закупівлі товарів не проводиться, а проводиться загальний аналіз ефективності підприємства. Чистий дохід підприємства ПП АЛДІ СТІЛЛ в 2011 році зріс на 92,3 тис. грн. (7,77%) порівняно з минулим 2010 роком. Чистий прибуток в 2009 році складав 15,3 тис. грн., в 2010 році – 45,4 тис. грн., а в 2011 році зріс до 64,5 тис. грн. показники платоспроможності та фінансової стійкості  відповідали нормативним значенням, окрім коефіцієнта абсолютної ліквідності. В 2010 році показники зросли, але були в межах допустимих норм. В 2011 році показники платоспроможності та фінансової стійкості зросли досить сильно, що пояснюється зниженням поточних зобов’язань порівняно з ростом власного капіталу.

Можна зробити висновок, що основні показники фінансово-господарської діяльності ПП АЛДІ СТІЛЛ зазнали позитивних змін у звітному 2011 році порівняно з 2009-2010 роками. Це свідчить про покращення роботи з закупівельної діяльності.

РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКУПІВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПП АЛДІ СТІЛЛ

3.1. Дослідження покупців та визначення цільового ринку підприємства

 

Розробка стратегії формування комерційних зв’язків ПП АЛДІ СТІЛЛ повинна здійснюватися за наступними основними етапами:

1. Визначення загального періоду формування стратегії. Головною умовою визначення періоду формування стратегії товарної політики є передбачуваність розвитку економіки в цілому і кон’юнктури споживчого ринку зокрема. В умовах нинішнього нестабільного ( а по окремих напрямках непередбаченого) розвитку економіки країни цей період не може бути занадто тривалим і в середньому повинний визначатися рамками 3 років (для порівняння слід зазначити, що великі торгові компанії країн з розвинутою ринковою економікою розробляють свою стратегію на період до 10 років). Однією з умов визначення періоду формування товарної політики є розмір торгового підприємства — діяльність великих торгових підприємств звичайно прогнозується на більш тривалий період (для ПП АЛДІ СТІЛЛ цей період може бути визначений  до 5 років).

2. Дослідження факторів зовнішнього середовища і ступеня їхнього впливу на діяльність торгового підприємства ПП АЛДІ СТІЛЛ. На цьому етапі розробки товарної політики досліджуються економіко-правові умови здійснення торгової діяльності і можлива їхня зміна в майбутньому періоді. Крім того, аналізується кон’юнктура споживчого ринку і  її визначальні фактори, а також розробляється прогноз цієї кон’юнктури в розрізі окремих сегментів споживчого ринку, зв’язаних з діяльністю торгового підприємства.

Вивчення і прогнозування купівельного попиту є необхідною маркетинговою умовою для проведення успішної комерційної роботи з закупівель товарів. Маркетингова наука виробила цілий арсенал засобів і способів вивчення і прогнозування купівельного попиту, які необхідно використовувати при організації оптових закупівель товарів. Тому оптові закупівлі варто починати з вивчення попиту, потреб покупців на товари, купівельних намірів і інших факторів, що формують попит.  Для цього на роздрібних підприємствах використовуються різні методи вивчення і прогнозування попиту. До цих методів варто віднести оперативний облік продажу товарів і руху товарних запасів за минулий період, вивчення й узагальнення заявок і замовлень роздрібних торгових підприємств на потребу і постачання товарів, облік і аналіз незадоволеного попиту оптових покупців, проведення асортиментних і кон’юнктурних нарад з покупцями товарів і ін.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]