Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АТП_конспект лекцій.doc
Скачиваний:
104
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.68 Mб
Скачать

Контрольні питання

1. Як реалізується пряме і непряме регулювання у разі застосування ЕОМ і локальних регуляторів ? Які функції виконує станції керування ? Як реалізує-ться пряме і непряме регулювання у разі застосування персонального комп’ю-тера і контролера ?

2. Наведіть позиційні алгоритми ПІ-регулювання, дайте характеристику їх коефіцієнтам настроювання. Для чого і як в цих алгоритмах використовують рекурентні співвідношення ? Який вплив в даному випадку має період кванту-вання регулювальної дії Т0 ?

3. Наведіть позиційні алгоритми ПІД-регулювання, дайте характеристику їх коефіцієнтам настроювання. Для чого і як в цих алгоритмах використовують рекурентні співвідношення ? Який вплив в даному випадку має період кванту-вання регулювальної дії Т0 ?

4. Наведіть позиційні алгоритми ПІД-регулювання з компенсатором, дайте характеристику їх коефіцієнтам настроювання. Для чого і як в цих алгоритмах використовують рекурентні співвідношення ? Який вплив в даному випадку має період квантування регулювальної дії Т0 ?

5. Наведіть швидкісний алгоритм ПІД-регулювання, дайте характеристику його коефіцієнтам настроювання. Які переваги він має перед позиційним алго-ритмом ПІД-регулювання ? Який вплив в даному випадку має період квантува-ння регулювальної дії Т0 ?

6. Наведіть швидкісний алгоритм ПІ-регулювання з компенсатором, дайте характеристику його коефіцієнтам настроювання. Які переваги він має перед позиційним алгоритмом ПІ-регулювання ? Який вплив в даному випадку має період квантування регулювальної дії Т0 ?

7. Наведіть базовий алгоритм аналогового регулювання реміконтів великої канальності; охарактеризуйте його призначення, структуру, передатну функ-цію, параметри настроювання, можливість автопідстроювання, модифікації.

8. Наведіть базовий алгоритм імпульсного регулювання реміконтів великої канальності; охарактеризуйте його призначення, структуру, передатну функ-цію, параметри настроювання, можливість автопідстроювання, модифікації.

9. Наведіть алгоритм аналогового регулювання реміконтів малої канально-сті; охарактеризуйте його призначення, структуру, передатну функцію, пара-метри настроювання, можливість автопідстроювання.

10. Наведіть алгоритм імпульсного регулювання реміконтів малої каналь-ності; охарактеризуйте його призначення, структуру, передатну функцію, пара-метри настроювання, можливість автопідстроювання.

11. Наведіть алгоритми аналогового регулювання ломіконтів; охарактеризу-йте їх призначення, структуру, передатну функцію, параметри настроювання, можливість автопідстроювання.

12. Наведіть алгоритми імпульсного регулювання ломіконтів; охарактеризу-йте їх призначення, структуру, передатну функцію, параметри настроювання, можливість автопідстроювання.

13. В чому полягає різниця між інформаційним і алгоритмічним методами покращання якості регулювання ? Наведіть і опишіть структурну схему систе-ми регулювання з нелінійним логічним регулятором.

14. Яку структуру має система регулювання з нелінійним логічним регуля-тором ? Опишіть дію логічного функціонального пристрою, що змінює алго-ритм регулювання, наведіть приклад такого пристрою.

15. Яку структуру має система регулювання з нелінійним логічним регуля-тором ? Опишіть дію логічного функціонального пристрою, що змінює настро-йки регулятора, наведіть приклад такого пристрою.

16. Яку структуру має система регулювання з нелінійним логічним регуля-тором ? Опишіть дію логічного функціонального пристрою, що змінює завда-ння регулятору, наведіть приклад такого пристрою.

17. У чому полягає особливість інтелектуальних регуляторів нового поколі-ння ? Опишіть особливості функціонування та структуру експертного регуля-тора.

18. У чому полягає особливість інтелектуальних регуляторів нового поколі-ння ? Опишіть особливості функціонування та структуру регулятора з асоціати-вною пам’яттю.

19. У чому полягає особливість інтелектуальних регуляторів нового поколі-ння ? Опишіть особливості функціонування та структуру нечіткого регулятора.

20. У чому полягає особливість інтелектуальних регуляторів нового поколі-ння ? Наведіть і опишіть структуру системи регулювання з нейромережним ре-гулятором.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]