Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча денна.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
129.02 Кб
Скачать

“КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ”

Кафедра Видавничої справи та редагування

Затверджую

Директор інституту

__________ П. О. Киричок

(підпис) (ініціали, прізвище)

“____”______________ 2012 р.

Робоча навчальна програма кредитного модуля "Теорія масової комунікації"

(назва і код кредитного модуля)

для напрямів підготовки (спеціальностей):

7.030203 — Видавнича справа та редагування”

(шифри та назви напрямів, спеціальностей)

денна форма навчання

(форма навчання)

Програму рекомендовано кафедрою

______________________________

(протокол №, дата)

Завідувач кафедри

________ О. В. Тріщук

(підпис) (ініціали, прізвище)

Київ – 2011

І. Загальні відомості

Навчальна дисципліна “Теорія масової комунікації ” є важливим елементом підготовки фахівців-редакторів, спеціалістів за програмою ступеневою вищої освіти професійного спрямування 7.030203 – “Видавнича справа та редагування”. Курс включає лекційні, практичні та самостійні заняття.

Програма курсу “ Теорія масової комунікації ” охоплює основні поняття масової комунікації, вербальних і невербальних засобів масового спілкування, інтенції, моделі й компоненти комунікації, гендерні аспекти спілкування, дискурс, текст як результат і одиницю масової комунікації, засади стратегії і тактики створення та реалізації комунікаційних технологій, мовленнєві акти і жанри пропаганди, паблік рілейшнз, іміджеві, рекламні і виборчі технології, "кризові" технології, інформаційні війни, міжнародні та інтеркультурні комунікації . Сприятиме підвищенню професійного рівня майбутніх редакторів і журналістів.

Вивчення дисципліни проводиться у відповідності з учбово-тематичним планом, навчальною програмою, а також іншими організаційно-методичними документами. Дисципліна пов’язана з курсами «Вступ до спеціальності», “Риторика”, “Журналістська майстерність”.

Іі. Розподіл навчального часу

Семестр / код

Кредитного

модуля

Всього годин

Розподіл годин за видами занять

Кількість МКР

Вид індивідуального

завдання

Семестрова

атестація

Лекції

Практичні

заняття

Семінарські

заняття

Лабораторні

роботи

Компютерний

практикум

СРС

Всього

У тому числі

На виконання

Індивідуального

завдання

3 /

НП-05

денна

3 /108

18

18

72

іспит

Ііі. Мета і завдання дисципліни

Метою курсу “Теорія масової комунікації ” є вивчення теоретичних основ і понять комунікації. Курс має дати навички використання різних типів комунікативних технологій.

Метою курсу є також розгляд сучасного стану масово-комунікативних технологій; їх структури, функцій, типологіїі, практичне застосування комунікаційних технологій; планування та організація масово- комунікативних акцій і кампаній; аналіз стратегії і тактики пропаганди, PR- та іміджевої діяльності, реклами, виборчих кампаній; засвоєння досвіду використання комунікаційних технологій у подоланні кризових ситуацій, веденні інформаційних війн, а також у міжнародному та в інтеркультурному спілкуванні.

Інтегративність курсу не лише забезпечує ознайомлення студентів з теоретичними засадами комунікації, а й дає змогу закріпити професійні знання та вміння у сфері журналістської та редакторської роботи.

Курс допоможе студентам заповнити прогалини в знаннях з комунікації, сприятиме розвитку їхньої загальної і фахової культури. Знання, отримані студентами в процесі вивчення курсу “ Теорія масової комунікації ”, успішно можуть використовуватися при вивченні спеціальних дисциплін, під час виконання дипломної роботи, в науково-дослідних роботах, а також у подальшій виробничій та науковій діяльності.

У результаті вивчення даного курсу студенти повинні:

  • орієнтуватися в основних питаннях курсу;

  • застосувати на практиці комунікаційні технології; вміти аналізувати свою і чужу мовленнєву поведінку, комунікативні акти, комунікативні девіації, вплив національно-культурних чинників на процес спілкування, використовувати комунікаційні технології у подоланні кризових ситуацій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]