Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
152.34 Кб
Скачать

Висновки

Встановлення певної ціни на товар або послугу служить для подальшого їх продажу та отримання прибутку. Дуже важливо призначити ціну таким чином, щоб вона не виявилася дуже високою або дуже низькою. Призначення високої ціни може бути чревате втратою інтересу до придбання. Призначення низької ціни теж може викликати негативну реакцію, наприклад, сумнів в якості їжі або в умінні і досвіді підприємця. 

Тому, одним з найважливіших інструментів ціноутворення є знижки, за допомогою яких виробник або торговий посередник регулює ціну на товар, а також ритмічність його продажів. Знижка — це умова договору, що визначає розмір зменшення базової ціни товару, вказаної у договорі. Цінові знижки є добровільними і необов'язковими. Розмір знижок залежить від характеру угоди, умов постачання і платежу, взаємовідносин з покупцями і кон'юнктури ринку в момент укладання угоди.

В курсовій роботі ми аналізували стан ринку мінеральної води ,на яком працює ПрАТ «IDS Group Ukraine». В даний час ринок мінеральної та питної води є досить привабливим для інвесторів, і, на думку експертів, надалі ця тенденція збережеться.

Найбільшими виробниками мінеральної та питної води Україні в 2009-2013 рр. є: «IDS Group», «Coca-Cola», ПФ «Галс», корпорація «Ерлан / Біола», корпорація «Оболонь», корпорація «Українські мінеральні води», філія «Карпатські мінеральні води», «Росинка».

Серед лідерів ринку безалкогольних напоїв варто виділити «IDS Group», провідного національного виробника на ринку мінеральних вод. Підприємство

має збалансований портфель популярних мінеральних вод, які видобуваються в екологічно чистих регіонах України та представлені на ринку торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Трускавецька», «Аква-Еко», «Трускавецька Кришталева», «Старий Миргород», «Сорочинська», «Аква Няня» та іншими. Група компаній «IDS Group» є частиною міжнародної компанії «IDS Borjomi International» – одного з трьох найбільших гравців на ринку мінеральних вод СНД та Прибалтики, лідера в категорії природних бутильованих вод. «IDS Group» була заснована в 1996 році.

Так як ми формували шкалу знижок на мінеральну воду «Моршинську» ,можна сказати що системи знижок необхідні підприємствам, що мають велику кількість споживачів, оскільки співробітники збутових підрозділів не в змозі індивідуально комутувати із кожним з них.

Розроблена і запропонована методика побудови системи знижок дозволяє окреслити конкретну область допустимих значень знижок і відповідні їм інтервали значень розмірів замовлень, всередині якої легко побудувати всю систему. Для цього досить скоригувати максимальну знижку з урахуваннямможливостей підприємства, вибрати необхідний вид інтервалів, визначити їхню розмірність і відповідне мінімальне цільове значення індексу маржинального доходу для кожного з них. Також дана методика може застосовуватися для простих та накопичувальних знижок при реалізації продуктів на будь-яких комерційних умовах. При продажу товарів на умовах відстрочки платежу, а також при змішаному використанні комерційних умов для розрахунку системи знижок необхідно попередньо розрахувати систему знижок для передплатних умов, визначити рівень приросту ціни для умов з відстрочкою платежу, а потім на величину вказаного приросту знизити розміри знижок в шкалі.

Підсумовуючи вище сказане, можна відмітити що цінова політика є складним комплексним явищем, що складається з багатьох елементів, таких як принципи цінової  політики, цілі цінової політики, методи ціноутворення, правила зміни ціни тощо. На формування цінової політики впливає багато зовнішніх чинників, серед яких провідне місце належить ринку, на якому діє підприємство.

Проведені дослідження показали, що ключовими пропозиціями у вдосконаленні цінової політики для ПрАТ «IDS Group Ukraine» є вибір методів ціноутворення, який повинен відповідати цілям, принципам цінової політки, зовнішнім факторам ціноутворення, такими основними методами є: знижки;заліки;виправлення за географічним принципом;товарні вітрини та рекламне розміщення продукту.