Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторні_роботи_А-418 / ТЕРА_позиційне та ПИД рег.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.6 Mб
Скачать

4.3.2.3. Параметри під закону регулювання

За паролем "1431" встановлюються: - Коефіцієнт пропорційності ПІД-регулятора (на верхньому індикаторі відображається встановлене значення коефіцієнта пропорційності, на нижньому індикаторі символи «Рг 1»); - Постійна часу інтегрування ПІД-регулятора (на верхньому індикаторі відображається встановлене значення часу інтеграції в секундах, на нижньому індикаторі символи «in 1»); - Постійна часу диференціювання ПІД-регулятора (на верхньому індикаторі відображається встановлене значення часу диференціювання в секундах, на нижньому індикаторі символи «dF 1»); - Період регулювання ПІД-регулятора (на верхньому індикаторі відображається встановлений період регулювання в секундах, на нижньому індикаторі символи «tr 1»). Для переходу від параметра до параметру натискайте кнопку «», для зміни параметрів використовуйте кнопки «» та «». Вихід в робочий режим по тривалому одночасному натисненню кнопки «» і «» .

4.3.2.4. Параметри клапана

За паролем «1441» встановлюються: - Люфт клапана (на верхньому індикаторі відображається встановлене значення у відсотках люфту клапана, на нижньому індикаторі - символи «LuFt»); - Час затримки включення аварійної сигналізації при розбіжності вихідного сигналу керування клапаном і сигналу зворотного зв'язку з урахуванням люфту в секундах (на верхньому індикаторі відображається встановлене значення часу затримки в секундах, на нижньому індикаторі - символи «tAli»); УВАГА! Люфт клапана повинен вводитися в тих же одиницях вимірювання, що і шкала сигналу зворотного зв'язку від клапана. Для переходу від параметра до параметру натискайте кнопку «», для зміни параметрів використовуйте кнопки «» та «».Вихід в робочий режим по тривалому одночасному натисненню кнопки «» і «» .

4.3.2.5. Настройка під-регулятора

Найбільш висока точність підтримки технологічного параметра забезпечується при використанні ПІД (ПІ) закону регулювання; при такому регулюванні точність підтримки технологічного параметра за допомогою приладу залежить від правильності вибору параметрів ПІД (ПІ)-регулятора. При використанні ПІД (ПІ) регулювання важливо правильно ввести параметри клапана, вибрати період регулювання, коефіцієнт пропорційності, час інтегрування і час диференціювання. Для найбільш точної підтримки технологічного параметра періоду регулювання слід вибирати таким чином, щоб він був у 6 - 10 разів менше часу повного ходу клапана, але в 50 - 100 разів більше мінімальної тривалості керуючого імпульсу. Підбір коефіцієнта пропорційності, часу інтегрування і часу диференціювання називається настройкою ПІД (ПІ)-регулятора.

4.3.2.6. Автоматичне налаштування під (пі)- регулятора

Самонастройка регулятора призначена для автоматичного визначення коефіцієнтів ПІД-регулятора на конкретному об'єкті і для конкретного контрольованого параметра. Самонастройка проводиться при будь-якому стабільному значенні контрольованого параметра об'єкта управління. Для стабілізації результату виміру об'єкта управління перейдіть в режим ручного регулювання та встановіть будь-яку постійну вихідну потужність (зазвичай рекомендується встановити 0). Перед початком самонастройки установіть: - Вид об'єкта управління (нагрівач або холодильник); - Задане значення контрольованого параметра (повинно перевищувати виміряний для нагрівача або бути менше виміряного для холодильника); рекомендована різниця параметрів - від 40 до 100 градусів; - Гістерезис; - Період регулювання. Перевірте підключення вихідного пристрою. Вхід в режим автоматичної настройки проводиться по паролю «5555». У цьому режимі на верхньому індикаторі відображається виміряне значення контрольованого параметра, на нижньому - «Atun». Для початку процесу самонастройки натисніть кнопку «». Напис на нижньому індикаторі починає блимати. Натискання на кнопку «» наводить до екстреного припинення самонастройки та переводить прилад у режим автоматичного регулювання з раніше встановленими параметрами. Після закінчення самонастройки регулятор переходить в режим регулювання з знову отриманими коефіцієнтами ПІД-регулятора. Користувач може переглянути отримані в результаті самонастройки коефіцієнти і, при необхідності, їх відредагувати. Ручна настройка ПІД (ПІ)- регулятора може бути проведена двома методами: - Методом автоколивань; - Методом ідентифікації; Для настройки регулятора необхідний секундомір.

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418