Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетингова цінова політика.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

2.3.Маркетингова політика управління цінами на прикладі пп “міні-маркет Слов’янка”

Приватне підприємство „магазин Слов’янка” належить до числа підпри- ємств малого бізнесу, діяльність яких на даному етапі розвитку економіки України є вирішальною. Сфера торгівлі для бажаючих займатися підприємницькою діяльністю за сучасного економічного становища є найбільш сприятливою. Це обумовлене швидким, порівняно з іншими галузями економіки, оборотом капіталу, меншим обсягом інвестицій, а це означає з меншим ризиком.

ПП „Слов’янка” розташований в Черкаській області, в місті Сміла на вулиці Богдана Хмельницького, 23 та займає територію в 400 м2. Магазин був побудований 10 жовтня 2002 року.

Сама назва підприємства говорить про основний напрям його діяльності: продаж продовольчих товарів, в число яких входять групи:

  • молочні;

  • хлібо-булочні;

  • кондитерські;

  • ковбасні вироби;

  • алкогольні та безалкогольні напої та інші.

Будівля міні-маркет також включає добудову у вигляді літнього кафе, але основний прибуток забезпечує продаж продовольчих товарів. Взагалі асортимент товару становить приблизно 3500 найменувань, ціна яких становить 0.2 – 80 гривень за одиницю продукції.

Міні-маркет розбитий на два відділи:

  • відділ бакалія, що займається продажем ковбасних, хлібо-булочних, кондитерських та молочних виробів;

  • відділ горілчаних виробів, який окрім алкогольних включає безалкогольні напої та інші товари (кава, чай, жувальні гумки тощо).

Основні фонди (будівля, обладнання, машина) підприємства складають 149800 грн., а вартість товарів, які наявними у підприємства складає 35000 гривень.

Як зазначається в моїй курсовій роботі, попит є особливо чутливим та еластичним в сфері торгівлі, тому дуже важливим для підприємства є обізнаність щодо цін товарів, які представляють для фірми інтерес. Не менш важливим є також підтримання стабільного та достатнього асортименту продукції, який би задовольняв потреби споживача. Особливо це стосується ковбасних та молочних виробів. Розуміючи це ПП „Слов’янка” щоденно закупає потрібну кількість товару; результатом даної політики є імідж магазину, в якому „завжди свіжа ковбаса”, який міні-маркет Слов’янка отримав у споживачів.

Результатом діяльності підприємсва може служити обсяги продажів, які за півтора роки показують стабільну і навіть зростаючу тенденцію.