Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
59.94 Кб
Скачать

4.2. Напрями діяльності bie

У напрями діяльності BIE входить:

  • регламентація порядку організації офіційних всесвітніх виставок;

  • класифікація виставок; визначення прав і обов’язків країн, що організовують виставки і беруть участь в них;

  • порядок присудження нагород експонентам товарів.

Паризька Конвенція визначає терміни організації виставок з урахуванням їх категорії. Країна, організуюча виставку, повинна зареєструвати її в Міжнародному бюро виставок не пізніше ніж за шість місяців до розсилки запрошень.

Конвенція разом з BIE передбачає ряд пільг для учасників виставки:

  • безкоштовне надання площі під експонати;

  • тимчасово безмитне ввезення експонатів із зобов’язанням їх зворотного вивозу;

  • безмитне ввезення каталогів і інших рекламних видань, будівельних матеріалів для зведення павільйонів і стендів, зразків для безкоштовної роздачі і дегустації.

Якщо цьому не перешкоджають закони країни, експонент має право продати свої експонати після закінчення виставки. Важливе значення має також заборону підвищення митного збору країною, в якій проводиться виставка, за шість місяців до її відкриття і під час функціонування.

Міжнародне бюро виставок має право дати виставці статус «міжнародної», якщо вона має такі особливості:

  • її тривалість не може бути меншою ніж три тижні, але не більшою трьох місяців;

  • вона повинна відповідати певній темі;

  • її загальна площа не повинна перевищувати 25 га;

  • вона повинна виділити для держав-учасниць приміщення побудовані організатором, вільної від усіх видів орендної плати, зборів, податків і витрат, крім тих, які представляють наданих послуг;

Міжнародне бюро виставок може дозволити відступ від вимоги, якщо економічна і фінансова ситуація в державі виправдовує організацію.

Розділ 5. Співробітництво України з міжнародними фаховими асоціаціями

На сучасному етапі міжнародні організації як форма міжнародного співробітництва та багатосторонньої дипломатії відіграють надзвичайно важливу роль. Для сучасних міжнародних організацій визначальною рисою є подальше розширення їх компетенцій та ускладнення структури.

Ось можна напевно сказати, що лідери українського виставкового бізнесу отримали міжнародне визнання. Про це свідчить їх членство в авторитетних міжнародних асоціаціях. Членами Всесвітньої асоціації виставкової індустрії є вже 14 провідних організаторів і також виставкові центри, такі як:

  • Міжнародний виставковий центр

  • Виставковий центр «КиївЕкспоПлаза»

  • Національний комплекс «ЕкспоЦентр України» та інші.

Досить важливу роль відіграє також українське членство у Міжнародному союзі виставкової статистики. Серед 20 дійсних членів CENTREX є три провідних українських компаній, таких як:

  1. «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» - лідер виставкового бізнесу в Україні, працює на ринку виставкових послуг з 1994 року, основним напрямком діяльності якого є організація і проведення міжнародних і національних спеціалізованих виставок, ділових зустрічей, презентацій фірм, конференцій і семінарів, рекламних кампаній, маркетингових досліджень, проектування і дизайн експозицій і ексклюзивних стендів.

Є членом авторитетних міжнародних та національних спілок, організацій:

  • Всесвітньої асоціації виставкової індустрії (UFI)

  • Міжнародної спілки виставкової статистики (CENTREX)

  • Всесвітньої конфедерації організаторів пакувальних виставок (COPE)

2. Компанія «Євроіндекс» проводить виставки з 1994 року. У активі компанії - величезний досвід виставкової, видавничої, консалтингової діяльності, безліч відомих в професійному середовищі брендів.

Компанія є членом:

  • Всесвітньої асоціації виставкової індустрії UFI;

  • Міжнародного виставкового союзу CENTREX;

3. Приватне Акціонерне Товариство «Гал-ЕКСПО» - створене 16 жовтня 1990 року. Неодноразово виступало організатором експозицій Львівської області на національних виставках, організувало десять експозицій українських підприємств на виставках за кордоном. Є членом Міжнародного виставкового союзу CENTREX.

Таким чином, активна участь українських фахівців у роботі міжнародних організацій виставкової індустрії є одним із пріоритетних напрямків розвитку галузі. Це надає широкі можливості для систематичного вивчення зарубіжного досвіду і його творчого застосування у практиці України.

Обговорення і узагальнення досвіду виставкової діяльності у світі, яке проводиться у рамках CENTREX та UFI, має велике значення для подальшого розвитку теорії, методики і практики цієї діяльності в Україні.