Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
59.94 Кб
Скачать

Висновки

Організаторами торговельних ярмарків і виставок є торговельні палати, асоціації і федерації торговців і промисловців, державні і муніципальні органи, а також приватні підприємства.

Організації, що займаються влаштуванням ярмарків і виставок, є юридичними особами, вони реєструються, відповідають за своїми зобов'язаннями в межах їх майна. Ці організації створюють ярмаркові комітети або управління ярмарків, функціями яких є: розроблення положень про ярмарок і права участі в ньому; будівництво і технічне облаштування павільйонів; організація роботи щодо залучення іноземних учасників; підготовка готелів, ресторанів і кафе; забезпечення через урядові органи імпортних квот і валюти для учасників; вироблення правил митного огляду для ярмаркових вантажів; забезпечення пільгових тарифів для вантажів учасників ярмарків; надання для потреб ярмарків транспорту, реклами й інших засобів; організація протокольної і технічної служб, бюро перекладів, відпочинку і культурного обслуговування делегатів.

Питаннями регулювання діяльності ярмарків і виставок (складання загального розкладу роботи, ратифікація правових питань, вироблення загальних правил участі в їх роботі тощо) займаються Спілка міжнародних ярмарків, у якій беруть участь 50 держав, і Міжнародне бюро виставок, членом якого поряд із багатьма іншими державами є й Україна.

Таким чином, постановка питання про заходи наднаціонального регулювання, пов'язаного з діяльністю міжнародних товарних ринків, об'єктивно обумовлена подальшою інтернаціоналізацією господарського життя, зростанням економічної взаємозалежності, інтеграційними процесами в міжнародній торгівлі.

Список використаних джерел

  1. Пекар В.: « Основи виставкової діяльності»

  2. Филоненко И. ,Сорокина,Е, Александрова Н.: «Выставочный менеджмент. Технологи органиации и рекламно-информационного сопровождения выставок и конференций»

  3. Збаровская Н.: «Выставочная деятельность»

  4. Сайт Виставкової федерації України — Режим доступу : // http://www.expo.org.ua

  5. The Global Association of the Exhebition Industry — Режим доступу : // http://www.ufi.org/

  6. Міжнародний союз виставкової статистики — Режим доступу : // http://www.centrexstat.org/

  7. Міжнародне бюро виставок — Режим доступу : // http://www.bie-paris.org/site/

  8. Приватне акціонерне товариство "Гал-ЕКСПО" — Режим доступу : // http://www.galexpo.com.ua/

  9. Київський Міжнародний Контрактовий Ярмарок — Режим доступу : // http://www.kmkya.kiev.ua/

  10. Компания "Евроиндекс" — Режим доступу : // www.euroindex.ua/

26