Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тех та програм забезпечення.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
11.56 Mб
Скачать

Швидкий пошук

У поле Шукати імена файлів або папок варто ввести повне або частина імені файлу (рекомендується вводити ім'я файлу в лапках, приклад “text.doc”. У противному випадку будуть обрані файли в імені яких присутні всі можливі фрагменти шуканого файлу).

Таблиця 3.5. 1

Метасимволи для пошуку

Параметр

пошуку

Об'єкти, які будуть знайдені

*

Всі файли й папки

*.*

Всі файли й папки із вказівкою розширення

abc

Всі файли й папки із символами abc у назві

*.exe

Всі файли з розширенням exe

*abc

Всі файли й папки, чиї назви закінчуються на abc (без обліку розширення)

*abc?

Всі файли й папки, що закінчуються на abc?, де ? — будь-який символ (без обліку розширення)

?abc

Всі файли й папки, у назві яких (не раніше другого символу) є символи abc

'abc*

Всі файли й папки, у назві яких символи abc коштують на місцях із другого по четверте

"abc

Всі файли й папки, у назві яких (не раніше третього символу) є символи abc

7abc?

Всі файли й папки, у назві яких символи abc оточені як мінімум двома символами

?a?.*

Всі файли, чиї назви складаються із трьох букв, друга з яких — а

У поле Шукати текст увести фрагмент тексту содержащийся у файлі;

У списку Де шукати вибрати диск, папку або іншу область пошуку;

Приступитися до пошуку, клацнувши на кнопці Знайти.

Розширений пошук

Розширений пошук виробляється в тому випадку, якщо швидкий пошук не дав результатів. При розширеному пошуку додатково застосовуються Параметри пошуку:

  • Дата;

  • Тип;

  • Розмір;

  • Додаткові параметри.

Запуск пошуку здійснюється після того, як були зазначені всі необхідні критерії пошуку натисканням на кнопку Знайти. Результат пошуку виводиться на правій панелі Провідника. За допомогою пункту Вид у меню вікна Пошуку можна вибрати зручний режим перегляду результатів пошуку. При виводі результатів можна відсортувати знайдені об'єкти за певним критерієм, клацнувши мишею на назві потрібного стовпця.

Якщо потрібно перейти в ту папку, що містить знайдений об'єкт, його варто виділити мишкою й вибрати з контекстного меню, що відкрився, команду Відкрити.

2. Використання довідкової системи Windows

Довідкова система в Windows для зручності використання виконана, як і контекстні меню. У кожному відкритому вікні додатка Windows виклик довідки приведе до виводу на екран того розділу довідкової системи Windows, що пов'язаний з даним конкретним додатком. Загальну ж довідку можна одержати через кнопку Пуск, вибравши команду Довідка.

У лівій частині вікна, що з'явилося, довідки можна побачити Фрейм (Незалежне вікно у вікні), у якому здійснюється пошук необхідного довідкового відділу (у правій частині – уміст довідки).

Варто помітити, що користуватися довідковою системою Windows рекомендується тим користувачам, які вже мають певні знання по ОС Windows. Початківцем більш зручно користуватися спеціальною літературою.

Пошук необхідного довідкового розділу можна здійснити через вкладку Вміст, де перераховані основні довідкові розділи Windows. Орієнтуючись на назви розділів можна, знайти тему, що цікавить. При цьому в правій частині вікна виводиться список тим кожного розділу.

Більше швидкий пошук можна здійснити через вкладку Покажчик – у рядку Введіть ключове слово для пошуку варто ввести ключове слово для пошуку імені необхідного Розділу довідки Windows.

Для пошуку усередині самих розділів серед безпосереднього вмісту довідки варто перейти на вкладку Пошук Такий пошук буде йти повільніше.

Для виводу результатів такого пошуку варто нажати кнопку Показати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]