Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тех та програм забезпечення.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
11.56 Mб
Скачать

3. Настроювання за допомогою Панелі керування

За допомогою Панелі керування є можливість робити індивідуальні настроювання параметрів клавіатури й миші. Для настроювання параметрів клавіатури необхідно відкрити вікно Властивості: Клавіатура.

За допомогою вікна Властивості: Клавіатура роблять настроювання:

    • Затримки й швидкості повтору символів;

    • Частоти мерехтіння курсору;

    • Мов і розкладки клавіатури.

Крім цього, можна зробити усунення виниклих неполадок у роботі клавіатури. Результати настроювання мови можна переглянути на Панелі завдань.

Для настроювання параметрів миші необхідно відкрити вікно Властивості: Миша Для цього необхідно вибрати Панель керування, клацнути по значку Миша й вибрати Властивості: Мышь.

За допомогою вікна Властивості: Мишу роблять настроювання:

    • Використання миші для “лівші” або “правши”;

    • Числа щигликів і швидкості їхнього виконання;

    • Види використовуваних покажчиків.

Установка дати й часу

Щоб відкрити компонент Дата й час, у Панелі керування двічі клацніть на значку Дата й час.Для установки дати варто вибрати потрібний рік, натискаючи на парні стрілки у вікні вибору року, для установки місяця – його варто вибрати зі списку, що випадає. Потрібна дата вибирається щигликом по числу у вікні календарика Час установлюється виділенням за допомогою курсору потрібної пари цифр і установкою потрібного значення за допомогою парних стрілок або прямим уведенням значення із клавіатури.

Если комп'ютер працює в локальній мережі або Internet, необхідно правильно встановити годинний пояс. Позначення годинних поясів ідуть від меридіана Гринвіч, і позначаються як GMT плюс/мінус виправлення на годинний пояс, у якому перебуває комп'ютер (у цілих годинниках). Годинний пояс України буде позначений як GMT+2

Додатковою сервісною функцією, надаваної Windows є функція автоматичного переходу на літній час. Для того, щоб вона здійснювалася правильно, з декількох різних годинних поясів GMT+2 варто вибрати годинний пояс зі словом «Київ».

Властивості Системи

Компонент Система в Панелі Керування містить у собі всі основні настроювання самої операційної системи Windows. Зокрема, саме у властивостях Системи задається мережне ім'я комп'ютера, його робоча група або домен.

Крім того, у Системі задаються профілі встаткування для даного комп'ю­тера, якщо комп'ютер працює поперемінно з різним составом устаткування (мал. Для користувача найбільш важливі настроювання містить у собі вкладка Додатково. Після установки операційної системи на комп'ютер необхідно настроїти порядок завантаження й відновлення системи й задати змінні середовища– зокрема, задати розташування папки для тимчасових файлів користувача. Їхнє розташування, що рекомендує - у папці Temp на диску С. Якщо залишити їхнє первісне розташування, «за замовчуванням» - це приведе до непрацездатності частини програм.

Язык і стандарти

Компонент Мова й стандарти в Панелі Керування містить у собі всі основні настроювання формату відображення чисел, дати, часу, основної грошової одиниці й мови уведення. Для установки мови необхідно в меню Пуск вибрати пункт Настроювання, а потім – команду Панель керування. Двічі клацнути значок Мова й стандарти й на вкладці Загальні вибрати потрібну мову зі списку Доступні мови й клацнути Додати. Далі повторити для кожного обраної мови У такий же спосіб, використовуючи інші вкладки можна встановити формати інших величин, наприклад грошовий формат.

ЛАБОРАТОРНЕ ЗАНЯТТЯ № 7.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]