Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

індз психо

.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
26.19 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ В. ГНАТЮКА

ІНДЗ

із загальної психології на тему « ПРОБЛЕМА СВОБОДИ ВОЛІ У ПСИХОЛОГІЇ»

Виконала студентка 1 курсу, групи ФА-14 Дичковська Маргарита Олегівна

Тернопіль-2015

  1. Иванников В. А. Психологические механизмы волевой регуляции. М., 1991.

Підручник являє собою виклад основ нормативного курсу загальної психології. У ньому розкрито загальні питання психології, розглянуто закономірності психічних процесів, психічної діяльності, емоційно-вольову сферу особистості, її індивідуальні особливості, висвітлено питання психології особистості, колективу та спілкування. Особливу увагу приділено проблемі свободи волі в психології. До структури підручника включено блок інформаційно-методичних процедур, які забезпечують активну та свідому переробку і опанування сприйнятої навчальної інформації.

  1. Калін В. К. Класифікація вольових якостей. Емоційно-вольова регуляція поведінки і діяльності. Сімферополь, 1983.

У навчальному посібнику викладено основи нормативного курсу загальної психології, розкрито загальні питання психології; розглянуто закономірності психічних процесів, психічної діяльності, емоційно-вольову сферу та індивідуальні особливості особистості; висвітлено питання психології особистості, колективу та психології спілкування.

  1. Шопенгауэр А. Свобода воли и нравственность. – М., 1992.

У навчальному посібнику викладено основи нормативного курсу загальної психології, розкрито загальні питання психології; розглянуто закономірності психічних процесів, психічної діяльності, емоційно-вольову сферу та індивідуальні особливості особистості; висвітлено питання свободи волі, її функції та якості в психології.

  1. Селиванов В. И. Психология волевой активности. – Рязань, 1974.

У навчальному посібнику висвітлено основні проблеми загальної психології. Розкрито поняття про волю, характеризовану її складові, розглянуто історію розвитку уявлень про волю. Значну увагу приділено також класифікації вольових якостей та фазам складної вольової дії

  1. Котирко В.К. Розвиток вольової поведінки у дошкільнят. – К., 1971.

  2. Мей Р. Любовь и воля. – К.; М., 1997.

  3. Психологія / За ред. Г.С. Костюка. - К.: Рад. школа, 1968.

У навчальному посібнику на основі досягнень психологічної науки систематизовано і представлено найновіші відомості з психології, зокрема в посібнику розглядається проблема свободи волі.

  1. Бех І.Д. Від волі до особистості. - К.: Україна-Віта, 1995.

В основу підручника покладено особистісний підхід. Розкриваються базові поняття психологічної науки. Окремий розділ присвячено проблемам свободи волі в психології.

  1. М´ясоїд П.А. Загальна психологія: Навч. посіб. - 3-тє вид, випр. - К.: Вища шк., 2004.

У навчальному посібнику висвітлено предметну специфіку загальної психології, сутність і функції психіки, основні аспекти психології особистості (індивідуально-психологічні властивості, самосвідомість, спонукальну, інтелектуальну, емоційно-вольову сфери), а також психологічні передмови різноманітної діяльності.

  1. Загальна психологія: Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / О.В. Скрипченко, Л. В. Долинська, З. В. Огороднійчук та ін. ; голов. ред. Т. В. - К. : Либідь, 2005. - 464 с.

У підручнику з урахуванням світового та вітчизняного досвіду психологічних досліджень висвітлюються загальні питання психології як науки та закономірності формування і розвитку психіки як особливої форми життєдіяльності. Докладно описано конкретні наукові методи психологічного дослідження та особливості статистичного методу в психології. Висвітлено вагомі здобутки українських психологів у тих напрямах, що визначають світовий рівень наукових досліджень. Також представлено ідеї і погляди, які досі не розглядались у навчальній літературі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]