Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
UDK_004.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
336.7 Кб
Скачать

Налаштування зсуву джерела клонування

За допомогою інструментів «Клонуючий штамп» або «Пензель відновлення» можна малювати з використанням джерела-зразку в будь-якому місці цільового зображення. Параметри перекриття допоможуть візуалізувати місце малювання. Проте якщо ви малюєте в цілком визначеній позиції відносно точки вибірки, можна вказати зсув пікселів по осях x та y.

  • На панелі «Джерело клонування» виберіть джерело, яке потрібно використовувати, і введіть для параметра «Зсув» значення x та y.

Ретушування інструментом «Пензель відновлення»

За допомогою інструмента «Пензель відновлення» можна виправляти дефекти, змушуючи їх зникати в навколишньому образі. Як і інструменти клонування, інструмент «Пензель відновлення» служить для малювання пікселями, вибраними з зображення або візерунка. Проте інструмент «Пензель відновлення» також узгоджує текстуру, освітлення, непрозорість і тонування вибраних пікселів із відновлюваними пікселями. В наслідок цього відновлені пікселі органічно змішуються з рештою зображення.

(Photoshop Extended) Інструмент «Пензель відновлення» можна застосовувати до кадрів анімації або відео.

Відібрані пікселі та відновлене зображення

  • Виберіть інструмент «Пензель відновлення» .

  • Клацніть зразок пензля в рядку параметрів та задайте параметри пензля на спливаючій панелі:

Примітка.

  • Якщо ви використовуєте цифровий чутливий до тиску планшет, виберіть параметри в меню «Розмір», щоб змінити розмір відновлювального пензля під час мазку. Виберіть параметр «Натиск пера», щоб задати зміну натиску пера. Параметр «Стилус-коліщатко» дає змогу задавати розташування коліщатка (координатного маніпулятора). Виберіть команду «Вимкнути», щоб не змінювати розмір.

Режим

  • Задає режим накладання. Виберіть «Замінити», щоб зберегти шум, зернистість плівки і текстуру по краях мазку пензля, коли застосовуєте пензель із м'яким краєм.

Джерело

  • Визначає джерело відновлення пікселів. Виберіть «Зразок», щоб використовувати пікселі з поточного зображення, або «Візерунок», щоб використовувати пікселі з візерунка. Якщо вибрано «Візерунок», виберіть візерунок на спливаючій панелі візерунків.

Вирівняно

  • Вибирає пікселі послідовно, не втрачаючи поточної точки вибірки навіть після відпускання кнопки миші. Вимкніть параметр «Вирівняно», щоб і далі використовувати вибрані пікселі з початкової точки вибору кожного разу, коли ви зупиняєте і починаєте малювання знову.

Зразок

  • Відбирає дані зі вказаних шарів. Щоб відібрати дані з активного шару та видимих шарів нижче нього, виберіть «Поточний та нижче». Щоб відібрати дані тільки з активного шару, виберіть «Поточний шар». Щоб відібрати дані з усіх видимих шарів, виберіть «Усі шари». Щоб відібрати дані з усіх видимих шарів, за винятком коригуючих шарів, виберіть «Усі шари» й клацніть значок «Ігнорувати коригуючі шари» праворуч від спливаючого меню «Зразок».

  • Розташуйте точку вибору, помістивши курсор на площі зображення й клацнувши, утримуючи клавішу Alt (Windows) або Option (Mac OS).

Примітка.

  • Якщо ви вибираєте з одного зображення та застосовуєте до іншого, обидва зображення мають бути в одному колірному режимі, якщо тільки одне з зображень не є в режимі «Градації сірого».

  • (Додатково) на панелі «Джерело клонування» натисніть кнопку джерела клонування і задайте додаткову точку вибору.

  • Можна задати до п'яти різних джерел-зразків. Вибрані джерела-зразки зберігаються у панелі «Джерело клонування» до закриття документа, який ви редагуєте.

  • (Додатково) На панелі «Джерело клонування» натисніть кнопку джерела клонування і виберіть потрібне джерело-зразок.

  • (Додатково) На панелі «Джерело клонування» виконайте одну з таких дій:

  • Щоб масштабувати або повернути джерело, яке ви клонуєте, введіть значення W (ширина), H (висота) або градус повороту .

  • Щоб показати перекриття джерела, яке клонується, виберіть пункт Показати перекриття й укажіть параметри перекриття.

  • Перетягніть у зображенні.

  • При кожнім відпусканні кнопки миші зразкові пікселі поєднуються з наявними пікселями.

Якщо на краях області, яку потрібно відновити, є сильна контрастність, зробіть виділення, перш ніж використовувати інструмент «Пензель відновлення». Виділення має бути більшим за область, яку потрібно відновити, але має точно повторювати межі пікселів, що контрастують. Під час малювання інструментом «Пензель відновлення» виділення запобігає просочуванню кольорів ззовні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]