Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
UDK_004.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
336.7 Кб
Скачать

Ретушування інструментом «Точковий пензель відновлення»

Інструмент «Точковий пензель відновлення» швидко усуває плями та інші вади ваших світлин. Точковий пензель відновлення працює подібно до відновлювального пензля: він малює пікселями, вибраними з зображення або візерунка, підганяючи текстуру, освітлення, прозорість, тонування вибраних пікселів до пікселів, що відновлюються. На відміну від відновлювального пензля, точковий відновлювальний пензель не потребує зазначення точки вибору. Точковий пензель відновлення автоматично вибирає пікселі навколо ретушованої ділянки.

Застосування точкового відновлювального пензля для усунення плям

Для ретушування великої ділянки або кращого контролю вибірки джерела можна скористатися пензлем відновлення замість точкового відновлювального пензля.

  • Виберіть інструмент «Точковий пензель відновлення» на панелі інструментів. У разі потреби клацніть інструмент «Пензель відновлення», інструменті «Латка», або на інструменті «Червоні очі», щоб показати сховані інструменти і зробити вибір.

  • Виберіть розмір пензля у панелі параметрів. Найкраще працює пензель трохи більший за ділянку, яку необхідно виправити, бо можна покрити всю площу, клацнувши лише один раз.

  • (Додатково) Виберіть режим накладання в меню «Режим» у панелі параметрів. Виберіть «Замінити», щоб зберегти шум, зернистість плівки та текстуру по краях мазку пензля, коли застосовуєте пензель із м'яким краєм.

  • Виберіть параметр «Тип» у панелі параметрів:

Відповідність наближення

Використовуйте пікселі навколо країв виделення, щоб знайти ділянку, яку необхідно використовувати як латку.

Створити текстуру

Використовуйте пікселі з виделення, щоб створити текстуру. Якщо текстура не спрацьовує, спробуйте перетягнути мишею по ділянці вдруге.

Відповідно до вмісту

1.Виконується порівняння вмісту зображення навколо виділення, щоб безшовно його залити з реалістичним збереженням основних деталей, таких як тіні та краї об'єктів.

  • Щоб створити більше або більш точне виділення для параметра «Відповідно до вмісту», використовуйте команду «Редагувати» > «Заливка». (Див. статтю Заливка з урахуванням вмісту, заливка візерунком або заливка з урахуванням історії.)

2.Виділіть «Вибрати всі шари» у панелі параметрів, щоб вибрати дані з усіх видимих шарів. Зніміть виділення «Вибрати всі шари», щоб вибрати дані лише з активного шару.

3.Клацніть ділянку, яку необхідно відновити, або клацніть і перетягніть, щоб згладити дефекти на більшій ділянці.

Накладання латки на ділянку

Інструмент «Латка» дозволяє полагодити виділену ділянку пікселями з іншої ділянки або з візерунка. Як і інструмент «Пензель відновлення», інструмент «Латка» узгоджує текстуру, освітлення і тонування вибраних пікселів із пікселями джерела. Також можна скористатися інструментом «Латка» для клонування ізольованих ділянок зображення. Інструмент «Латка» працює з зображеннями з 8-ма і 16-ма бітами на канал.

  • Під час лагодження пікселями з зображення, виділіть малу ділянку, щоб одержати найкращий результат.

Для отримання докладнішої інформації про використання параметрів інструмента «Латка з урахуванням вмісту» див. статтю Інструмент «Латка» й переміщення з урахуванням вмісту.

Застосування інструмента «Латка» для заміни пікселів

Зображення з накладеною латкою

Лагодження ділянки вибраними пікселями

1.Виберіть інструмент «Латка» .

2.Виконайте одну з таких дій:

  • Перетягніть мишею по зображенню, щоб виділити ділянку, яку необхідно полагодити, виберіть «Джерело» у панелі параметрів.

  • Перетягніть мишею по зображенню, щоб виділити ділянку, з якої необхідно взяти пікселі, виберіть «Ціль» у панелі параметрів.

Примітка.

Також можна зробити виділення до того, як візьмете інструмент «Латка».

3.Щоб налагодити виділення, виконайте одну з таких дій:

  • Натиснувши клавішу Shift, потягніть мишею на зображенні, щоб додати до наявного виділення.

  • Натиснувши клавішу Alt (Windows) або Option (Mac OS), потягніть мишею на зображенні, щоб відняти від наявного виділення.

  • Натиснувши клавішу Alt+Shift (Windows) або Option+Shift (Mac OS), потягніть мишею на зображенні, щоб виділити ділянку, що перетинається з наявним виділенням.

4.Щоб витягнути текстуру з ділянки вибору, виберіть «Прозорий». Зніміть цю позначку, якщо необхідно повністю замінити цільову ділянку вибраною.

  • Параметр «Прозорий» найкраще підходить до суцільних або градієнтних фонів із чіткими текстурами (наприклад, пташка у блакитному небі).

5.Поставте курсор на виділенні, потім виконайте одну з таких дій:

  • Якщо джерело виділено у панелі параметрів, перетягніть межі виділення до ділянки, з якої необхідно вибрати пікселі. Коли ви відпустите кнопку миші, попередньо виділена ділянка залатається вибраними пікселями.

  • Якщо ціль виділено у панелі параметрів, перетягніть межі виділення до ділянки, яку необхідно залатати. Коли ви відпустите кнопку миші, нова виділена ділянка латається вибраними пікселями.

Лагодження ділянки візерунком

1.Виберіть інструмент «Латка» .

2.Потягніть мишею на зображенні, щоб виділити ділянку, яку треба полагодити.

Примітка.

Також можна зробити виділення до того, як візьмете інструмент «Латка».

3.За потреби, виконайте кроки 3–4 вище, щоб налаштувати виділення та застосувати текстуру візерунка із прозорим фоном.

4.Виберіть візерунок з панелі «Візерунки» у панелі параметрів і клацніть «Застосувати візерунок».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]