Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Downloads / spetskurs

.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
17.68 Кб
Скачать

Усмішки не впевнена що підійдуть,але - Що означає словосполучення «видимо-невидимо»? - Це коли барахлить телевізор! - Що таке абстрактне поняття? - Запитує вчитель. - Не знаю ... - Тоді слухай! Це те, що не можна помацати, але можна подумати про нього ... Зможеш тепер навести приклад? - Так, розпечене залізо ... Маленький хлопчик повертається зі школи і каже своєму батькові: - Тато, сьогодні я написав про тебе у своєму творі. - Серйозно? А яка була тема? - Тема - "Мій ідеал, приклад для наслідування". - Ну що ж, я задоволений, і що ти там написав? - Ну, що ти сильний, красивий, розумний, ввічливий. Розчулений батько говорить: - Чесно кажучи, я й не знав, що так багато для тебе значу ... - Та ні, просто я не знаю, як це пишеться - Арнольд Шварцнегер, Шварценегар, Швартснегер ..

Казочка У великому місті Синтаксисі жили були головні та другорядні члени речення. Головні члени речення -  це підмет і присудок, були дуже великими друзями й вони завжди намагалися бути разом з їхніми родичами – з паном Додатком, Означенням і з панною Обставиною.

 

Тридцятого листопада у пані Обставини був день народження тому вона запросила усіх своїх родичів, щоб відзначити це свято. Коли головні та другорядні члени речення сиділи за одним столом, пан Додаток запропонував найближчому родичу першому привітати іменинницю з днем народження. Але сталось якесь непорозуміння. Усі почали сваритися, ганьбити один од-ного, доводити що це він найближчий до Обставини. Одна матуся Речення сиділа й спостерігала за цією жахливою сценою. Речення вирішила владнати ситуацію. Для цього вона нагадала Обставині, що від Присудка завжди ставиться запитання до неї. Можливо вони іноді далеко один від одного, але між ними дуже великий зв'язок.

 

Усі зрозуміли, що були не праві. Пан Присудок з великою радістю першим привітав свою най блищу родичку з її днем народження. З того дня усі члени великої родини, головні та другорядні члени речення, стали ще дружніми й завжди допомагають один одному.

Соседние файлы в папке Downloads