Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_14zdets_a_ne_diplomna.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
132.75 Кб
Скачать

3.1.1. Аналіз особливостей соціально-психологічних установок у студентів і курсу

На базі дослідження за методикою діагностики соціально-психологічних установок особистості в мотиваційно-потребової сфері О. Ф.Потемкіной було отримані результати по першому субтесту «альтруїзм-егоїзм», «процес-результат» у студентів 1-го курсу які представлені у вигляді діаграми:

Рисунок 2. Показники установок студентів І курсу по першому субтесту

Як видно з діаграми, переважаючим показником є процес (32%), тобто студенти в своєму професійному становленні будуть перш за все орієнтовані на сам процес роботи. Інші показники такі як егоїзм і результат отримали однакове процентне відношення (29%) і мають близьку позицію до процесу.Це, в свою чергу, означає, що окрім процесу досліджувані також можуть надати перевагу, в роботі, собі, тобто переслідувати егоїстичні цілі або буде спрямованість на результат, а саме виконання дії для отримання якнайкращого результату. Останнім показником був альтруїзм (10%).Це означає, що досліджувані в своїй діяльності будуть направлені на дотримання альтруїстичних цілей в останню чергу.

Рисунок 3. Показники установок студентів І курсу по другому субтесту

Розглядаючи дану діаграму, видно, що переважаючим показником тут є свобода (46%), відповідно досліджувані, в діяльності надають перевагу власній свободі дій, і не підпорядкування комусь в процесі діяльності. Значно нижчі значення отримали такі показники як праця і гроші (по 23%), що каже що досліджувані в значно меншій мірі полягаються в діяльності на процес виконання роботи і грошову винагороду. На останній позиції знаходиться показник влади (8%), тобто в процесі діяльності досліджуваних не буде сильно цікавити влада або владні можливості чи керування персоналом.

3.1.2. Аналіз особливостей соціально-психологічних установок у студентів іі курсу

Аналіз результатів студентів 2-го курсу показав деякі відмінності в порівнянні з результатами студентів 1-го курсу. Нижче представлені результати у формі діаграми:

Рисунок 4. Показники установок студентів ІІ курсу по першому субтесту

Розглядаючи дану діаграму, видно, що на цей раз такі показники як результат і процес знаходяться на одному рівні (31-32%), тобто і результат виконання дії, і сам процес є однаково значимими для досліджуваних, егоїзм займає наступну позицію в ієрархії установок (26%), це вказує на не передову значимість у дії, альтруїзм в свою чергу має кінцеву позицію (11%) і не є значимим для досліджуваних, чим і характеризує свою незначущість для досліджуваних.

Рисунок 5. Показники установок студентів ІІ курсу по другомусубтесту

Згідно діаграми можна прослідкувати, що передовим показником є свобода (40%) оскільки вона набрала найбільше балів отже як і в студентів 1-го курсу свобода являється важливішим фактором у професійній підготовці, наступним показником виступають гроші (27%).Отже, вони є наступним по значимості фактором у професійному становленні.Влада є третім показником (20%) тому він є не особливо значимим для них, останнім по важливості є праця (13%) це означає, що дана ознака не важливою для досліджуваних і тому майже не проявляється в професійній діяльності.