Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
55.73 Кб
Скачать

1.3. Місією підприємства є прагнення задовольняти потреби населення України у якісному вітчизняному пиві, а також підвищувати культуру його споживання.

Добровільна ініціатива колективу з охорони довкілля є поки що єдиним прикладом серед підприємств пивоварної галузі. Фахівці широковідомої міжнародної організації ТЮФ Норд, які проводили аудит, відзначили високий професійний рівень співробітників Карлсберг Україна. На їхню думку, розроблені на комбінаті документація і програми в області якості і охорони навколишнього середовища спрямовані на максимальне забезпечення споживачів якісною продукцією, збереження навколишнього середовища і енергоресурсів. Отримання сертифікатів ISO стало ще одним підтвердженням його, що компанія продовжує наполегливо розвиватися, постійно піклуючись про якість своєї продукції.

Розділ 2. Організація роботи підприємства

2.1 – 2.2. Органи підприємства створюються та діють відповідно до статуту та внутрішніх положень ПАТ ПБК Славутич. Вимоги положень, які регулюють всі питання організації та діяльності відповідних органів, не повинні суперечити нормам статуту.

Рис. 2. 1. Організаційна структура ПАТ ПБК Славутич

Загальні Збори акціонерів є вищим органом ПАТ ПБК Славутич, який може вирішувати будь які питання його діяльності, у тому числі ті, що передані до компетенції інших органів ПАТ ПБК Славутич. Загальні Збори проводяться раз на рік обов’язково не пізніше 30 квітня наступного за звітним роком (річні загальні Збори). Всі інші Збори є позачерговими.

Генеральний Директор є одноосібним виконавчим органом ПАТ ПБК Славутич, який здійснює управління поточною діяльністю Товариства та діє відповідно до цього Статуту та Положення про Генерального директора.

Наглядова рада підприємства є органом, що здійснює захист прав акціонерів ПАТ ПБК Славутич і в межах компетенції, визначеної Статутом та законодавством, контролює та регулює діяльність виконавчого органу ПАТ ПБК Славутич – Генерального директора підприємства.

Контроль за діяльністю Товариства здійснює Ревізійна комісія ПАТ ПБК Славутич, яка проводить перевірки його фінансово – господарської діяльності

Товариство зобов’язане щороку скликати загальні Збори (річні загальні Збори).

Річні загальні Збори акціонерів Товариства проводяться не пізніше 30 квітня наступного, за звітним, року. Усі інші загальні Збори, крім річних, вважаються позачерговими.

Позачергові загальні Збори скликаються з ініціативи Наглядової ради Товариства, на вимогу Генерального директора – у разі порушення провадження про визнання Товариства банкрутом або необхідності вчинення значного правочину, Ревізійної комісії та на вимогу акціонерів (акціонера), які на день подання вимоги сукупно є власниками 10 і більше відсотків простих акцій Товариства.

2.3. При формуванні та організації служби маркетингу на підприємстві необхідно враховувати напрямки товарної політики підприємства та політики розподілу, а також розміри і характер діяльності підприємства, його виробничі потужності та інноваційний потенціал.

Рис. 2. 2. Організаційні структури управління маркетингом, які застосовує ПАТ Карлсберг Україна

Сильною стороною товарно – функціональної структури є можливість сконцентрувати свою увагу на відповідності виробленої продукції вимогам та очікуванням споживачів.

Товарно – ринкова структура дає змогу розробити комплексну програму виходу на ринок із охопленням різнорідних сегментів споживачів. При цьому фахівці служби маркетингу при реалізації такої структури володіють повними і вичерпними знаннями щодо товарів, які підприємство реалізовує.

Дивізіонно – організаційна структура є однією з основних структур управління маркетингом на ПАТ Карлсберг Україна. Ця структура застосовується на двох рівнях управління. При цьому на першому рівні формулюються та приймаються стратегічні маркетингові рішення для компанії в цілому, а стратегічні господарські підрозділи другого рівня відповідають за розробку та впровадження маркетингових програм для конкретного товару, ринку чи споживчого сегменту в межах своєї діяльності, прав та обов’язків.