Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сума КРВ ост .doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
2.42 Mб
Скачать
  1. Загальні положення

Проект складається із пояснюючої записки (25–30 аркушів за формою 2 та 2а згідно з ГОСТ 2.104-68) та графічної частини (4–5 аркушів формату А1 (594х841) згідно з ГОСТ 2.301-68). Зразки аркушів форми 2 та 2а наведені у додатках Б та В.

Пояснююча записка оформляється відповідно до ГОСТ 2.105-96. До пояснюючої записки (ПЗ) у наведеній послідовності входять: титульна сторінка (зразок у додатку А), завдання на курсовий проект, реферат, зміст, основна частина, список використаної літератури, додатки. Лицьовою стороною обкладинки є титульна сторінка.

Перша текстова сторінка ПЗ (“РЕФЕРАТ”) виконується на аркуші відповідно до форми 2 із відповідним основним надписом (додаток Д). Всі решта сторінок ПЗ оформляються на аркушах відповідно до форми 2а.

Нумерація сторінок повинна бути суцільною; першою сторінкою є титульна, другою – завдання для курсового проекту, третьою – реферат і т.д. На сторінках 1 та 2 нумерація не ставиться. Текст розміщують на одній стороні аркуша. Кожен розділ пояснюючої записки розпочинають із нової сторінки без вставних аркушів із його назвою. Назву розділу записують прописними літерами і розміщують на 15 мм нижче верхнього краю сторінки. Розділи нумеруються арабськими цифрами. Номер і назва розділу розділяються крапкою, після назви розділу крапка не ставиться.

За оформлення ПЗ у друкованому вигляді використовують шрифт Times New Roman розміром 14 pt з інтервалом міжрядь 1,5.

Підрозділи нумеруються арабськими цифрами в межах розділу в такій послідовності: номер розділу, крапка, номер підрозділу, крапка. Назву підрозділу, крім першої великої, пишуть маленькими літерами. Крапка після назви підрозділу не ставиться. Перенесення в назвах розділів та підрозділів не допускаються. Відстань між рядками в заголовках розділів та підрозділів повинна становити півтора інтервали (5 мм). Назва підрозділу подається з абзацу на 15 мм нижче попереднього рядка. Перший рядок тексту починається на 15мм нижче від назви підрозділу. Текст розміщують таким чином: від рамки форми до меж тексту на початку рядка не менше 5 мм, в кінці рядка не менше 3 мм, відстань від верхнього або нижнього рядка тексту відповідно до верхньої або нижньої рамки форми залишають не менше 10 мм. Абзаци в тексті починаються відступом рівним 15-17 мм. Кількість рядків на одній сторінці не повинна перевищувати 30.

Розрахунки спочатку записуються в загальному вигляді (формула) із розшифровуванням кожної букви, а потім підставляються цифрові значення. Перший рядок розшифровки розпочинається словом «де» без двокрапки після нього. Значення кожного нового символу пишуться з нового рядка.

Одиниці фізичних величин, їх назва, вибір і написання повинні відповідати міжнародній системі одиниць (СІ).

Формули слід нумерувати в межах розділу. Номер формули в круглих дужках з вирівнюванням по лівому краю сторінки. Складається він із номера розділу та власного номера формули, розділених крапкою. При посиланні в тексті вказують її повний номер, наприклад: „за формулою (2.10)...".

У записці слід вміщувати ілюстрації (схеми, графіки, креслення діаграми, та інші рисунки), які необхідні для повного розуміння тексту. Ілюстрацію розміщують там, де в тексті є перша згадка про неї. Нумеруються ілюстрації арабськими цифрами суцільною нумерацією в межах розділу. Слово „Рисунок" пишуть скорочено під самим рисунком та супроводжують тематичною назвою із розшифровкою всіх буквених та цифрових позначень, наприклад: Рис. 1.1. Функціональна схема плуга. Якщо рисунок або таблиця розміщені на аркуші більшого формату ніж А4, то їх необхідно враховувати як один аркуш.

Таблиці оформлюються згідно з ГОСТ 2.105-95. Перед таблицею записується заголовок, який складається із слова «Таблиця», номера таблиці та її назви. Нумерація таблиць здійснюється арабськими цифрами суцільною нумерацією в межах розділу (див. табл.1.1). Номер таблиці складається з номера розділу та порядкового номера таблиці, які розділені крапкою. Відповідний цифровий номер таблиці ставиться без знака №. Назву таблиці вказують один раз зліва над першою частиною таблиці, над іншими частинами (при перенесенні таблиці на іншу сторінку) пишуть слова «Продовження таблиці» з вказуванням її номера. Між номером таблиці і назвою ставиться крапка.

У кінці заголовків та підзаголовків таблиць крапка не ставиться. Заголовки граф таблиць пишуться з великих літер, підзаголовки з малих, коли вони складають одне речення із заголовком, та з великих, коли окремі. Наприклад:

Таблиця 1.1. Технічна характеристика плуга

№ п/п

Показники

Одиниці вимірювання

Значення

У розрахунках і таблицях необхідно вказувати одиниці вимірювання.

Для формул, довідкових даних та інших матеріалів, наприклад, експериментальних, необхідно давати посилання на джерела, із яких вони взяті. Наприклад: “... швидкість руху агрегату знаходиться в межах 1,5...2,5 м/с” [3]; цифра 3 в квадратних дужках означає, що даний текст взятий із літературного джерела під номером 3 у списку використаної літератури.

У список використаної літератури включаються всі використані джерела із вказуванням прізвища та ініціалів автора, повної назви (книги, статті, звіту і т.д.), міста, видавництва і року випуску. Розташовуються літературні джерела за прізвищами авторів, що подаються в алфавітному порядку.

Додатки оформляються як продовження записки. Кожен додаток починається з нової сторінки, у правому верхньому куту пишеться слово «Додаток». Нумерація додатків здійснюється літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: додаток А.