Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оніщук Лілія ОАЗ-51 .docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
161.26 Кб
Скачать

4.2. Податкова звітність

Податкова звітність. На торфобрикетному заводі до податкової звітністі входить: Податкова декларація з ПДВ (додаток ), Розрахунок комунального податку, виконані за рахунок державного бюджету, податкова декларація(додаток),реєстр отриманих податкових накладних (додаток ), Реєстр виданих податкових накладних (додаток ), податкова декларація екологічного податку, податковий розрахунок з плати за користування надрами за видобування корисних копалин (додаток ).

Що стосується подання декларації то на торфобрикетному заводі відповідно до пункту 46.6. статті 46 Кодексу до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Враховуючи зазначене, податкова звітність з податку на додану вартість за лютий 2011 року подається до органів державної податкової служби за формами податкової звітності з податку на додану вартість,

Гграничний розмір комунального податку не повинен перевищувати 10% річного фонду оплати праці, обчисленого виходячи з розміру неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. Порядок сплати і ставку комунального податку визначають органи місцевого самоврядування. Порядок обчислення середньоспискової чисельності працюючих регулюється Інструкцією зі статистики чисельності працівників, зайнятих у народному господарстві України, затвердженою наказом Мінстату України від 07.07.2010 р. №171 та зареєстрованою в Мін’юсті України 07.08.2010 р. за №287/ 823.

Згідно з роз’ясненням Мінстату та податкових органів України, для розрахунку комунального податку необхідно визначати та використовувати показник середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу.  До спискового складу включаються всі працівники, які прийняті на постійну, сезонну, а також на тимчасову роботу строком на один день і більше, з дня зарахування їх на роботу. Не включаються до облікового складу працівники, які не перебувають у штаті цього підприємства (в тому числі прийняті для виконання разових спеціальних робіт, прийняті на роботу за сумісництвом).

Середньооблікова чисельність працівників за звітний місяць обчислюється шляхом підсумовування чисельності працівників облікового складу за кожний календарний день звітного місяця, тобто з 1 до 30 або 31 (для лютого — до 28 або 29 числа), включаючи святкові (неробочі) і вихідні дні, та ділення одержаної суми на кількість календарних днів звітного місяця. Чисельність працівників облікового складу за вихідний або святковий (неробочий) день приймається на рівні облікової чисельності працівників за попередній робочий день. Середньооблікова чисельність працівників за період з початку року (у тому числі за квартал, півріччя, 9 місяців, рік) обчислюється шляхом підсумовування середньооблікової чисельності працівників за всі місяці роботи підприємства, що минули за період з початку року до звітного місяця включно, та ділення одержаної суми на кількість місяців за період з початку року. Строки подання податкової звітності наведено в таблиці 4.2

Таблиця 4.2

Строки подання податкової звітності

Найменування форми

Кінцевий строк подання

Хто подає

Нормативний документ

1

Податкова декларація з ПДВ

подається до органів державної податкової служби

Головний бухгалтер

2

реєстр отриманих податкових накладних

25 лютого

Головний бухгалтер

3

податкова декларація екологічного податку

30 лютого

Головний бухгалтер

4

податковий розрахунок з плати за користування надрами за видобування корисних копалин

17 лютого

Головний бухгалтер