Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова От.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
535.97 Кб
Скачать

1. Загальна характеристика підприємства

ТзОВ «МПМ-ПЛАСТ» розташоване в західній частині с. Старий Яр, Яворівського району Львівської області.

Техніко-економічні показники

з/п

Назва показника

Одиниці виміру

Показники

по проекту

1

Проектна потужність виробництва пінополістиролу

м³/рік

94000,00

2

Режим роботи виробництва

діб/рік

250

змн/добу

3

3

Річне споживання теплової енергії виробництвом:

МВт*год

595,15

3.1

опалення, вентиляція виробничих і адміністративно-побутових приміщень

МВт*год

583,85

3.2

Побутове гаряче водопостачання

МВт*год

11,30

4

Річне споживання палива на технологічні потреби: природний газ Q

тис нм³

235,00

5

Річне споживання палива котельною: природний газ Q

тис нм³

307,60

Дороги та під’їзні шляхи до виробництва, яка реконструюється, з твердим покриттям.

Розриви між будинками і спорудами відповідають діючим санітарним, планувальним та протипожежним нормам України.

Територія підприємства розташована в населеній зоні та її оточують:

  • з північної та західної сторін – господарський двір бувшого колгоспу

  • з східної сторін – городи та на відстані 150-200 м с. Старий Яр

  • з південної сторони – дорога на с. Новини, через дорогу цвинтар та церква.

Основні показники по генплану:

  1. Площа території в огорожі – 5559,0 м².

  2. Загальна площа забудови – 1298,0 м².

  3. Процент забудови – 23%.

  4. Площа під твердим покриттям – 1787,0 м².

  5. Площа озеленення – 2474,0 м².

  6. Протяжність огорожі – 313,0 м.

Інженерні мережі запроектовані згідно технічних умов та технічного завдання на проектування:

  • госп-питний водопровід – від водозбірних споруд;

  • протипожежний водопровід – від насосної станції в районі ставка;

  • газопровід – ввід газопроводу середнього тиску, що перетинає майданчик;

  • електропостачання – від проектованої КТП-250/10/0,4 кВ, яка живиться по стороні 10 кВ повітряною лінією;

  • водовідведення від підприємства передбачено в очисні споруди повної біологічної очистки побутових стоків продуктивністю 1,5 м³/добу.

Для потреб робітників передбачено гардероб, санвузол, душ, умивальник і місце для відпочинку та приймання їжі, яке обладнане столом, стільцями, електрокип’ятильником, холодильником та мікрохвильовою піччю.

Для опалення приміщень працює котельня.

2. Природо кліматичні умови

Клімат цього району помірно континентальний. Він формується в основному під впливом Атлантичного океану (що проявляється у значній кількості опадів та швидкій зміні погоди), а також континентальних повітряних мас. Він знаходиться у Карпатському агро кліматичному регіоні вертикальної кліматичної зональності.

Така «перехідна» характеристика клімату зумовлена географічним розташуванням території Львівської області в помірних широтах і на «перехресті» шляхів міграції повітряних мас, а також специфічними рисами її поверхні (наявність заболочених рівнин, піщаних територій, височин та гір).

Кількість тепла, що приходить від Сонця, залежить від кута падіння сонячних променів на землю та від тривалості сонячного сяяння, що обмежується тривалістю дня, хмарністю, крутизною схилів та їх орієнтацією відносно Сонця.

Географічна широта Львівської області забезпечує можливість падіння сонячних променів на горизонтальну поверхню, в середньому, під кутом 41°, що можна спостерігати в обідню пору під час весняного та осіннього рівнодення. Максимальний кут падіння сонячних променів досягається в час літнього сонцестояння (62°), а мінімальний — в час зимового сонцестояння (17°). Як видно, діапазон змін кута падіння сонячних променів протягом року великий, що і обумовлює наявність сезонів: зими, весни, літа, осені.

Повітряні маси, що приносяться на територію Львівської області мають різне походження: морське (північне, західне, південно-західне) та континентальне (східне та південно-східне).

Основними центрами атмосфери, що впливають на рух повітряних мас, які приходять на територію області, є наступні: Азорський та Сибірський максимуми та Ісландський мінімум. Активність центрів збільшується в зимовий період.

Сибірський максимум (зимою) формує сухе та холодне повітря, що зрідка досягає Львівської області. Частіше сюди приходить повітря з півночі — також морозне, але дещо вологіше. Періодично зимою приходить морське повітря з заходу та південного заходу — сире і тепле, що приносить снігопади і обумовлює відлиги. Повітря, що сформувалось над Атлантичним океаном в південних широтах є настільки впливовим, що серед зими може забезпечити підняття температури до 5-15°С тепла.

В теплий період року материк Євразія прогрівається і зона високого тиску в Сибіру зникає. Послаблюється також Ісландський мінімум, а над Північним Льодовитим океаном формується зона високого тиску, який обумовлює міграцію холодних повітряних мас до півдня — в тому числі до Львівської області. Саме тому літом можливі швидкі зміни теплої погоди на холодну, антициклональної на циклональну.

Отже, для території області у всі сезони року характерними є швидкі зміни погоди, а разом з тим і різкі зміни метеорологічних показників — температури і вологості повітря, температури ґрунту, напряму і швидкості вітру, кількості опадів, атмосферного тиску.

Дане підприємство розташоване в одному з трьох географічних країн Львівської області - Розточчя — це високий вал, що з'єднує Поділля з Люблінською височиною. В околиці Львова Розточчя має вигляд узгір'їв, порослих лісом, сильно порізаних глибокими долинами і ярами, що піднімаються до 400 м і тягнуться в напрямі з пд.-зх. на пд.-сх. Сама територія розташована на рівнині, приблизно 200м над рівнем моря.

ТзОВ «МПМ-ПЛАСТ» розташоване Верхньоприп'ятсько-Бузькій підобласті надлишкової водності, в басейні річки Вісла, яка впадає у Балтійське море.

Ґрунтовий покрив даного регіону – дерново-підзолистий. Для їх формування необхідні добра фільтраційна здатність, достатня кількість опадів для створення промивного режиму і кисла реакція ґрунтової вологи, що сприяє вимиванню поживних речовин. Такі умови забезпечуються ґрунтоутворюючими породами піщаного і супіщаного складу. Низька вбірна здатність супіщаного і піщаного субстрату не сприяє засвоєнню поживних речовин, а тому такі ґрунти мають мало гумусу, низьку родючість і відносяться до найбідніших у Львівській області.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]