Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Meta_Zvit_po_tekhnol_prak.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
796.67 Кб
Скачать

2.1 Зразковий розподіл часу практики.

№ п/п

Найменування видів робіт і ділянок виробництва

Шифр змістового мо­дуля

КІЛЬКІСТЬ

тижнів

1

2

3

4

1

ПП.03.15.

Основні доку менти, що регла ментують поря док роботи стан ції

Інструктаж (вступний) з охорони праці та техніки безпеки. Ознайомлення з виробництвом. Інструкції з безпеки руху і охорони праці

СВ.С.22.ПР.О.141.001

0.5

2

Вивчення ТРА станції, по ложень, нормативних ак тів. Інструкцій з безпеки руху.

ПФ.Е.08.3П.Р.038.001 ПФ.Е.08.3Р.О.042.001 ПФ.Е.08.3Р.О.040.001

Інші нормативні докумен ти і посадові інструкції

СВ.С.22.ПР.О.142.001 ПФ.Д.18.ПП.Н.121.003 ПФ.Е.08.3Р.О.044.002 ПФ.Е.08.ПР.Н.043.001

2

ПП.03.15.01

Технологія робо ти основних це хів і парків

Освоєння комплексу ро біт та положень, інструк цій з виконання обов’язків роботи прийомоздавальни ка 2-го розряду

ПФ.Д.18.ПП.О.117.011 ПФ.Д.18.3Р.О.118.001 ПФ.Д.18.ПР.О.119.003 ПФ.Д.18.ПР.О.120.001 ПФ.Е.31.3П.Н.187.001

3

Основні обов'язки і поря док роботи сигналіста

ПФ.Д.14.ПП.Н.087.005

1

Основні обов'язки і поря док роботи оператора пос та ЕЦ

ПФ.Д.14.ПП.Н. 086.006

1

Основні обов'язки і поря док роботи оператора при ЧСП.

ПФ.Д14.3П.О.092.002

1

Основні обов'язки і поря док роботи оператора сор тувальної гірки

ПФ.Д14.ПП.Н.089.003

1

Основні обов'язки і поря док роботи оператора тех нічної контори

ПФ.Д14.ЗП.Н.094.002

1

Екскурсії

0.5

Загалом:

11

Зразковий зміст практики.

1.На період роботи на штатних оплачуваних робочих місцях(дублера ми) кожному студенту видається індивідуальне завдання на вивчення окремих питань даного виробництва.

Зміст індивідуального завдання визначається характером виконаною роботою студентами.

2.Вивчення технологічного процесу роботи станції

3. БЕЗПЕЧНІ МЕТОДИ І ПРИЙОМИ РОБОТИ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ.

На підприємстві «Ясиновский коксохімічний завод» службою техніки безпеки і виробничої санітарії проводилися зі мною інструктажі та навчання по техніці безпеки Програма та інструкції на станції складалася з урахуванням конкретних умов, програми технологічної практики.. Керівництво і відповідальність за своєчасне і якісне інструкції редагування студентів і навчання робітників безпечним методам праці покладалося на начальника станції. Контроль за своєчасним і якісним инструктированием і навчанням робочих по техніці безпеки і виробничою санітарії здійснювала служба техніки безпеки підприємства. На станції заст. начальника станції по технічній частині познайомив мене з спорудами і пристроями залізничного транспорту на станції, технологією виробництва і технологічним устаткуванням, наявністю небезпечних місць і розкрив методи і прийоми правильної і безпечної роботи на моєму робочому місці за фахом. Мене прикріпили до кваліфікованого робітника для практичного навчання безпечних методів і прийомів праці колишній поїздів. Навчання на робочому місці велося під керівництвом ІТП з програмою, затвердженою керівником підприємства. На змінно-зустрічному зборах інструктаж починають з ознайомлення з наказами, розпорядженнями, інформаційними листами, спрямованими на попередження нещасних випадків і порушень техніки безпеки. Потім проводять аналіз виробничого травматизму з розкидом порушень правил безпеки, допущених робочими виробничої ділянки. При цьому використовують записи в щоденнику з техніки безпеки та в журналі обліку порушень правил безпеки. Інструктаж проводять згідно з програмою, детально пояснюють окремі вимоги інструкцій з показом безпечних прийомів в роботі. Особливе значення приділяється на підприємстві питань забезпечення високої ефективності ня теоретичних і практичних знань.

Вимоги безпеки праці при знаходженні на залізничних коліях.

Працівники станції при виконанні ними посадових обов'язки», пов'язаних з прийманням, відправленням поїздів, виконанням маневрової роботи, знаходяться в зоні підвищеної небезпеки і тому повинні дотримуватись вимог з охорони праці.

Основні вимоги дотримання працівниками станції правил охорони праці викладені у відповідних галузевих інструкціях, розроблених Міністерством транспорту України та Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

Метою забезпечення безпечних умов праці, попередження випадків виробничого травматизму в господарстві перевезеш, залізниць України розроблена Пам'ятка з охорони праці для працівників станції.

Пам'ятка з охорони праці для працівників станції є допоміжним матеріалом з питань дотримання вимог охорони праці при виконанні працівниками станції своїх посадових обов'язків.

Пам'ятка з охорони праці розроблена на підставі вимог діючих нормативних документів з охорони праці: Інструкції для складача поїздів і його помічника, чергового стрілочного поста, робітників пов’язаних з рухом поїздів, прийомоздавальника вантажу.

1.Працівники станцій при виконанні трудових обов'язків мають бути одягнуті у спецодяг, а ті, для кого встановлено обов'язкове носіння форменого одягу і знаків розрізнення — мають бути одягнуті в формений одяг.

2. До місця роботи та назад після виконання роботи працівники станції повинні проходити по території станції тільки за спеціально визначеними маршрутами службових проходів, які позначаються спеціальними вказівними знаками "Службовий прохід", "Перехід через колії".

Переходити через залізничні колії необхідно у спеціально встановлених для цього місцях, що мають настили, та слід користуватися пішохідними мостами і тунелями.

3. При знаходженні працівників станції на залізничних коліях проходити треба тільки вздовж колії по узбіччю або посередині міжколійя. При цьому необхідно слідкувати за рухом поїздів, маневрових составів, локомотивів, відчепів вагонів та ін, звертаючи увагу на можливу наявність у рухомому складі предметів, які виступають за межі габариту рухомого складу, на відкриті двері та борти вагонів, одночасно звертаючи увагу на граничні стовпчики, жолоби гнучких тяг, водовідвідні лотки та колодязі, електроприводи стрілочних переводів та інші пристрої і предмети.

4.При знаходженні на залізничних коліях необхідно спостерігати за показаннями світлофорів, положенням стрілочних переводів, звуковими і ручними сигналами, що подаються, і орієнтуватися по них про маршрути прямування рухомого складу. Необхідно уважно слухати оголошення по станційному парковому зв'язку, звертати увагу на знаки безпеки праці та на попереджувальне забарвлення, що нанесене на спорудження і пристрої, та виконувати вимоги, передбачені цими позначеннями.

У випадку виявлення порушення габариту, обриву проводів контактної мережі чи лінії електропередач, що перегинають залізничні колії, а також звисання з проводів сторонніх предметів та інших відхилень від вимог нормативних актів з охорони праці, працівники станції повинні негайно повідомити про це черговому по станції, маневровому диспетчеру, енергодиспетчеру або поїзному диспетчеру. До прибуття аварійної бригади небезпечне місце необхідно охороняти та вжити заходів, що виключають наближення людей на відстань ближче 10 м до обірваного проводу.

5.Переходити колії слід тільки під прямим кутом, попередньо переконавшись у відсутності рухомого складу, що наближається по цій колії; особливу увагу і обережність необхідно проявляти при виході на колію із службових приміщень, що розташовані на міжколійях, із-за рухомого складу, будівель та споруд, що погіршують видимість рухомого складу, який наближається.

При переході через колію, зайняту рухомим складом, слід користуватися тільки справними перехідними площадками вагонів, тунелями, пішохідними мостами тощо. Не дозволяється переходити колію під вагонами.

6.Переходити через колію поблизу рухомого складу, що стоїть, працівникам станції необхідно на відстані не менше ніж 5 м від автозчепу крайнього вагона; між розчепленими вагонами, якщо відстань між їх автозчепами складає не менше 10 м, а для маневрового диспетчера, чергового по станції, чергового по парку, оператора поста централізації, сигналіста, старшого чергового і чергового стрілочного поста, складача поїздів і його помічника, регулювальника швидкості руху вагонів ці відстані мають бути відповідно 3 м і 5 м.

7.Якщо працівник йде вздовж колії, по якій в цей час рухається поїзд, одиночний локомотив або виконуються маневри, йому необхідно завчасно відійти в безпечну зону і стояти обличчям до поїзда (вагонів, локомотива, дрезини, колійної машини), що рухається, дочекатися проходу (зупинки) рухомого складу і тільки після цього продовжити рух.

8.Під час зустрічі (пропуску) поїздів працівники станції повинні знаходитися на відстані не менше 2 м від крайньої до нього рейки при швидкості руху поїздів до 140 км/год, на відстані не менше 4 м від крайньої до нього рейки, якщо швидкість руху поїздів 141—160 км/год, на відстані не менше 5 м від крайньої до нього рейки при швидкості руху поїздів 161—200 км/год (.

На зазначені небезпечні відстані працівники станції повинні відійти до появи поїзда не пізніше ніж: — за І хвилину — при русі поїздів до 140 км/год; - за 5 хвилин — при русі поїздів із швидкостями 141-200 км/год;

9. Під час виконання операцій по гальмуванню вагонів укладати башмак на рейку необхідно завчасно, знаходячись на безпечній відстані від відчепа, що наближається. Башмаки під другі колісні пари вагона або великого відчепу, під колісні пари другого і наступних відчепів, що рухаються, повинні укладатися тільки за допомогою башмаконакладача або вилки для укладання на рейку гальмівних башмаків, при цьому вилку потрібно тримати так, щоб при її затисненні або скиданні з головки гальмівного башмака від удару вона не стала причиною травми працівника .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]