Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТ_Менеджмент_13_14_1 / РНП_13_14_Менеджмнт экзаменДОР.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
377.34 Кб
Скачать

Тема 6. Система технологій у хімічній промисловості

При вивченні першого питання теми необхідно ознайомитися з тенденціями хімічного виробництва, усвідомити, що рівень розвитку хімії і використання її матеріалів у різноманітних галузях промисловості в наш час служить визначним мірилом науково-технічного прогресу суспільства.

Знання матеріалу другого та третього питань дозволить зрозуміти, які марки вугілля придатні для коксування, запам’ятати послідовність технологічного прогресу та види продукції, які одержують при коксуванні.

При вивченні четвертого питання слід звернути увагу на безупинному способі коксування та сухий метод гасіння коксу.

Література [2,17,18]

Тема 7. Система технології будівництва

При вивченні першого питання необхідно запам’ятати, що придатність будівельних матеріалів для конкретних умов визначають за їхніми властивостями. Виділити в окремі групи: фізичні, механічні, хімічні, конструкційні, ізоляційні, експлуатаційні та технологічні властивості.

З матеріалу другому питанню студент має з’ясувати, що цемент належить до зв’язної мінеральної речовини і що для його виробництва потрібні мергелі, вапняк, глина крейда та інші домішки, взяті в певному співвідношенні.

Важливо також засвоїти класифікацію цементів, технологію процесу виробництва цементу та використання цементів за призначенням.

Вивчаючи третє питання, студент має засвоїти особливості сировини та послідовність технологічного процесу виробництва гіпсу й вапна.

Четверте питання ознайомить студента з ознаками, що характеризують будинки та спорудження, з основними конструктивними елементи будинків та вимоги до них

При вивченні п’ятого питання та шостого питань студенти мають запам’ятати, що будівництво будинків та споруджень будь-якого призначення здійснюється тільки за відповідними проектами. Важливо засвоїти призначення графічної та розрахунково-текстової частин проекту, значення терміну будівництво, організацію праці в будівництві, норми часу і виробітку. Вивчаючи шосте питання, необхідно з’ясувати, які операції виконуються при проведенні земляних, кам’яних, бетонних й монтажних робіт.

Література [15,17,19]

Тема 8. Система технологій харчової промисловості

При вивченні першого питання необхідно ознайомитись з властивостями цукру та особливостями сировини, з якої він виробляється (вмістом цукру, тривалістю вегетативного періоду, середньодобовою сумою температур за період вегетації, врожайністю), вимогами до кімнатних умов.

З’ясувати послідовність стадій технології виробництва цукру з буряка, вихід продукції (цукру, жому, патоки-меласи), трудомісткість переробки буряка, технологію одержання цукру-рафінаду.

З матеріалу другого питання важливо засвоїти, що кефір застосовують для відновлення сил при недокрів’ї, при деяких хворобах шлунково-кишкового тракту і що утворюється він завдяки сквашуванню молока так званими кефірними грибками.

Доречно ознайомитись з видами кефіру, сировиною для одержання кефіру, а також зрозуміти сутність резервуарного та термостатного способів виробництва кефіру.

Вивчаючи третє питання, необхідно усвідомити різницю між житньо-пшеничним та пшенично-житнім борошном, а також з’ясувати будову зерна пшениці. Важливо добре знати стадії і технології одержання борошна, використання відходів для одержання комбікорму.

З матеріалу четвертого питання требо засвоїти, що виробництво рослинних олій, засноване на використанні двох груп рослин, а також те, що вони розподіляються на три груми в залежності від вмісту жиру. Корисно ознайомитись з умовами зберігання насіння рослин а також набути знання щодо пресового та екстрактного способів виробництва олії.

Література [10,17,20]