Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
482.82 Кб
Скачать

2 Діяльність кафедри теса у 2011-2012 навчальному році

Навчально-виховна робота і наукова діяльність кафедри велись згідно з наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Україні, рішеннями Вченої Ради університету і Ради автомобільного факультету, наказами ректорату.

На засіданнях кафедри розглядались питання навчально-методичної і науково-дослідних робот, звіти викладачів про виконання контрактів. Заслуховувались звіти докторантів, пошукачів на ступінь кандидата технічних наук, а також аспірантів і стажистів. З доповідями виступали вчені України, країн СНД.

Всього за навчальний рік проведено 20 засідань кафедри. За звітний рік на кафедрі викладачами і співробітниками виконано 20069 годин учбового навантаження.

Підготовлено до захисту 82 дипломних проекта всіх форм навчання, в тому числі 72 дипломних проекта денної форми навчання (з них 29 дипломних робіт), 10 – слухачів ФПК. Всі дипломні проекти і роботи денної форми навчання були з елементами наукових досліджень. Підготовлено також 20 комплексних робіт і проектів (з них 3 міжкафедральних та 6 міжфакультетських). Підготовлено 17 магістрів з автомобільного транспорту.

ДЕКи відмітили 13 дипломних робіт, а також видано 5 дипломів з відзнакою. Інформація про виконання навчально-методичних і науково-дослідних робіт наведена в розділах 2 і 5.

Студенти заочної форми навчання здавали державний іспит на рівень спеціаліста (219 чол.)

Одержала подальший розвиток матеріально-технічна база. За звітний період збільшилась сума науково-дослідницькою та учбового обладнання на 1600 гривень. Доповнено обладнання навчального комп'ютерного класу. Успішно функціонує лабораторія з спектрального аналізу мастил на базі МФС-7, а також установка УІТ-65 для визначення октанового числа бензину. Продовжує працювати пересувна діагностична станція, яка використовується для наукових досліджень за тематикою кафедри.

На кафедральному обчислювальному центрі проводжується розробка програм як для навчального процесу, так і для наукових цілей (див. підрозділ 2.4).

Сто відсотків студентів денної форми навчання при підготовці дипломних проектів використовували ПЕОМ. 37 (51,4 %) дипломних проектів і робіт денної форми навчання було захищене з оцінкою "відмінно". Сто відсотків дипломних проектів студентів денної форми навчання виконані за замовленням підприємств. Поповнився банк математичних моделей і пакетів прикладних програм (підрозділ 2.4).

У звітному році видано 1 посібник з грифом МОНУ, підготовлено до друку 1 посібник з грифом МОНУ, видано 3 лабораторних практикуми. Видана одна монографія.

У звітному році викладачами кафедри підготовлено 44 наукових статті, у тому числі у журналах наукових праць ХНАДУ – 8, у видавництвах України – 17, Росії – 4, Болгарії – 15. Сюди входить участь у 6 конференціях з публікаціями 35 доповідей, у тому числі: що відбулися на Україні (регіональні) – 16 доповідей, у зарубіжжі – 15 доповідей (Болгарія), 4 доповіді (Росія). Підготовлено 22 одноосібних статті студентів у збірнику праць 74-ї міжнародної студентської наукової конференції.

Навчальна, методична і наукова діяльність кафедри, а також розвиток матеріально-технічної бази кафедри позитивно впливають на якість підготовки спеціалістів автомобільного транспорту.

Професори кафедри Волков В.П., Мигаль В.Д., Пойда А.М., к.т.н. Наглюк І.С. є членами спеціалізованих рад по захисту кандидатських та докторських дисертацій. Професор Волков В.П. та доцент Мармут І.А. працювали членами Державної комісії з акредитації навчальних закладів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.